Mitä löytyy jääkaapistamme?

Kaupallisessa yhteistyössä Samsung

Olenkohan nähnyt unta vai eikö ollutkin joskus lehtipalsta tai telkkuohjelma, jossa julkkikset paljastivat mitä heidän jääkaapistaan löytyy? Muistan hämärästi, että olin siitä tosi innostunut, vaikka en edes aina tiennyt keitä ne tyypit olivat ja mistä ne olisi pitänyt tuntea. Silti kiinnosti mitä muut ihmiset oikein kotonaan söivät ja millaisia asioita ostivat kaupasta: siinä pääsi vähän kuin puolisalaa astumaan vieraan ihmisen henkilökohtaiseen tilaan, kurkistamaan arkeen jota superjulkkikset raottivat siihen aikaan harvoin.

Tiesinkin heti mistä näkökulmasta haluan kirjoittaa, kun meille muutti uusi jääkaappi. Superkaunis, pikimusta jääkaappi saapui pitkäaikaiseen lainaan Samsungilta, samalta merkiltä jolta meillä löytyy melkein kaikki muutkin kodinkoneet pesukoneesta televisioon. Uutuus tuli tarpeeseen, sillä asuntoon kuuluva kaappi oli sanonut itsensä irti. Se ei sinänsä paljoa haitannut, koska se oli aika ruma ja kulahtanut – ei inspiroinut yhtään availla sitä ja miettiä mitä sitä tänään söisi.

Uusi jääkaappimme on tietysti jumalaisen kaunis ja täydellinen. En liioittele, se ON! Kodinkoneet ovat valitettavan harvoin visuaalisesti kovin hiveleviä, joten arvostan todella tätä linjakasta muotoilua ja mustaa väritystä, joka sopii mustaan keittiöömme kuin olisi siihen suunniteltu. Vasemman oven takana on pakastin, oikean takana jääkaappi. Tilaa riittää ja se on ihanaa varsinkin silloin kun on kemut (kaikkien vieraiden viinipullot mahtuvat), joulu (kaikki ruoat mahtuvat) tai vaikka ruoka- tai viiniaiheiset kuvaukset, joita kahden valokuvaajan taloudessa on aika usein. Näissä täsmälleen samoissa tilanteissa on iloa myös pakastimen ovessa sijaitsevasta hanasta, josta saa jäitä tai jäämurskaa. Jos ajattelette nyt, että täh, IHAN turha keksintö, voin kertoa heti että niin minä ja kämppiksenikin ajattelimme kun muutimme aikoinaan Kapteeninkadulle asuntoon, jonka jenkkikaapissa oli jääpalakone. Meni viikko ja olimme täysin koukussa. Siihen tottuu yllättävän äkkiä, että napinpainalluksella saa täydelliset jääpalat sitruunaveteensä, limuunsa tai aamiaismehuunsa, viikonloppuisin omiin ja vieraiden cocktaileihin.

Ooh, taikaluukku aukeaa.

Jääkaapissa on myös toinen ominaisuus, joka tekee lähtemättömän vaikutuksen jokaiseen ihmiseen joka vierailee meillä ensimmäistä kertaa: siinä on luukku, josta voi poimia kahvimaidon tai viinipullon avaamatta koko jääkaappia. Se säästää tietysti sähköä, mutta mikä vähintään yhtä tärkeää, se on tosi nopeaa ja saa joka kerta aikaan hurmioituneita huudahduksia. En oikeasti arvannut ollenkaan että oveen huomaamattomasti maastoutuva SALALUUKKU olisi niin hilltön hitti.

Mutta mennäänpä asiaan! Nimittäin siihen mitä meidän jääkaapista oikein löytyy. Kuvat on otettu tovi sitten ja täytyy kertoa paljasta heti tässä vaiheessa, että sittemmin jääkaapin sisältöön on tullut pieniä idealogisia muutoksia, jotka saivat osittain innoituksensa tätä kirjoitusta varten otetuista kuvista. Pakko myös mainita, että jääkaappimme ei todellakaan aina näytä tältä. Matkustamme paljon ja yritämme pitää ruokahävikin minimissä, joten jääkaapissa on usein ennen tai jälkeen matkan pahimmillaan vain oliiveja, pala parmesania ja jonkun viinipullon pohjat. Joskus se näyttää siltä ihan muutenkin, jos emme ole viikon kiireiden keskeltä ehtineet kauppaan.

Mutta myönnetään, kaunis uusi jääkaappi on viime aikoina kyllä saanut meidät innostumaan ruoanlaitosta: nykyisin se on siis aiempaa useammin varsin hyvin varusteltu. “Hyvin varustettu” tarkoittaa tietysti kaikille vähän erilaisia asioita. Meillä se tarkoittaa sitä että jääkaapista löytyy (yhdistettynä kuivakaapin antimiin) ainekset seuraavien päivien tarpeisiin ja jos on vähän kekseliäs, ei välttämättä ole pakko käydä kaupassa kuin korkeintaan hakemassa lisää kahvimaitoa.

Sen suuremmitta selityksittä listaa kehiin! Meidän jääkaapista löytyy aina, siis ihan aina seuraavat:

Kahvimaito. Koska kahviaddiktio. Niinä aamuina kun kahvimaito on loppu, sitä haetaan heti kun silmät rävähtävät auki. (Okei, nyt oli liioittelun makua: sitä haetaan heti kun silmät on tiirikoitu jollain tikulla auki.) Olen juonut aina kahvin kanssa punaisesta purkista tuttua täysmaitoa, viimeisen parin vuoden aikana luomua aina kun sitä on vaan lähikaupasta saanut.

Parmesania. Useimmiten muitakin juustoja, mutta aina vähintään parmesania! Se on pitkään säilyvää sorttia ja mikä tärkeintä, sillä saa hämättyä mistä tahansa kaapin jämistä kaavitusta hätäateriasta maistuvan. Eikä sovi unohtaa rakkauspörriäisiä.

Pesto. Vaikka jääkaapissa ei olisi yhtään mitään muuta, siellä on aina purkillinen pestoa. Se on peruja opiskeluvuosilta, kun elin vuorotellen pestopastalla ja pestolla päällystetyllä paahtoleivällä. Ruokavalioni on onneksi nykyisin hiukan monipuolisempi, mutta pesto maistuu yhä. Hyvää pestoa on tietysti helppo tehdä myös itse, mutta minulle pesto edustaa pelastavaa pikaruokaratkaisua, koska sen avulla saa tehtyä sen kuuluisan pestopastan, taiottua nahistuneista tomaateista ihanat uunitomaatit ja loihdittua kuivettuneesta leivästä öljytilkan ja paistinpannun avulla herkullisen välipalan.

Oliivit. Tämä on mysteeri. En koskaan osta oliiveja eikä osta Jarnokaan, silti niitä on aina. Suurimman osan niistä syövät ystävät, jotka kaivavat ne jääkaapista juuston ja viinin tai G&T:n kaveriksi.

Todetaanpa tässä vaiheessa, että vähimmillään jääkaapissa on nuo edellämainitut neljä asiaa, mutta sitten kun asiat ovat hyvin ja kaupassa käyty, alkaa löytyä myös seuraavaa!

Sitruunoita. Rakastan sitruunaa yli kaiken ja ihan kaikissa muodoissaan. Puristan sitruunamehua ihan kaikkeen mihin kehtaan ja raastan myös sitruunakuorta kaikkiin safkoihin joihin se suinkin sopii – jumalaiset sitrushedelmät käytetään meillä siis useimmiten ihan kokonaan. Jos on näin sekaisin sitruunoista, kannattaa suosia luomua. Lähikaupan luomusitruunat ovat pieniä ja superkirpeitä eli just täydellisiä.

Sieniä syksyisin. Käyn ihan itse poimimassa ne toreilta. Ihailen kyllä ystäviäni, jotka haalivat metsistä kilotolkulla suppilovahveroita ja mustatorvisieniä, mutta omat sienestystaitoni ovat, sanotaanko, piilevät. Olen kyllä käynyt sienimetsässä, mutta EN VAAN NÄE NIITÄ vaikka kuinka vaaniskelen. Mutta samapa sille, onneksi kaupasta saa! Teen niistä useimmiten kastiketta kalan ja pottujen kaveriksi, joskus myös pastaa tai piirakan. Entisen anoppikokelaan sipuli-sienipiirakkaa on edelleen joka syksy ikävä,  terveiset Pirrelle!

Kalaa. Emme enää juurikaan syö lihaa, joten kalan kulutus on kasvanut. Lähin kalatiski sijaitsee kadunkulmassa, joten tuoretta kalaa saa pöytään nopeasti ja helposti. Kannan kyllä kotiin myös kaikki 60% alennuslapuilla varustetut kirjolohipaketit, jotka bongaan klo 21 jälkeen lähikaupasta – ne työnnetään pakkaseen pahan päivän varalle. Vähintään kerran viikossa se nimittäin koittaa: ulkona sataa vettä eikä kumpikaan “todellakaan jaksa lähteä” kauppaan, koska sinne on niin pitkä (200 metrin) matka. Mutta sitä varten se pakastin on!

Sinappi. En osaa selittää, mutta vihaan ketsuppia ja rakastan sinappia. En osaa selittää sitäkään miksi meidän jääkaapissa on kaksi jättipurnukkaa dijon-sinappia. Etummaisena komeilevan sinapin on valmistanut ystävämme, on hyvää.

Kananmunia. Huijaan nyt vähän, koska emme oikeasti säilytä kananmunia jääkaapissa vaan pöydällä kaasuhellan vieressä. Halusin vaan päästä puhumaan kananmunista, koska ne ovat loistavaa pikaruokaa ja meillä ihan päivittäisessä käytössä: aamupalana paistettuna tai keitettynä, välipaloina, lounassalaatin kylkiäisenä, iltapalana treenin jälkeen. Joskus keitämme kananmunat myös kalan lisukkeeksi.

Voita. Oikeaa voita. Menee niin safkaa laittaessa kuin leivän kanssa. Minä kärsin kroonisesta hiilarisyyllisyydestä enkä syö kovinkaan paljon leipää, mutta Jarno voisi syödä sitä aamusta iltaan. Tuli muuten mieleen, että olisipa ihanaa pitkästä aikaa leipoa sämpylöitä!

Suolakurkkuja. Naposteluun, voileivän päälle, safkan kylkeen. Opin tämän tavan entiseltä kämppäkaveriltani enkä pääse siitä enää eroon. Suolakurkut ovat parasta. Menee myös venäläiseen tapaan smetanan ja hunajan seurassa.

Tuoreita marjoja. Kallista, mutta elämä on. Onneksi marjahullu äitini jakaa silloin tällöin saalistaan ja tuo marjaterveisiä käydessään etelässä. Marjoja menee puuron ja jugurtin kanssa, HILLOJA syömme tietysti myös kermassa haudetun leipäjuuston kanssa.

Ne juustot. Jääkaapista löytyy useimmiten joku tavallinen kermajuusto ladottavaksi leivän päälle, mutta monesti muitakin. Saatan tarjoille vieraille kiekollisen briejuustoa alkupalana tai jälkiruokana. Muutamalla sortilla varustettu juustolautanen on loistava leffaeväs. (Joko huomasitte, että helppous on keittiössämme kantava teema?)

Viiniä. Jääkaapissa on melkein aina viinipullo tai pari yllätysvieraita varten, toki otamme joskus lasillisen tai pari kaksinkin. Kuulostaapa sivistyneeltä, mutta totta se on, viininkulutus on kyllä vähentynyt tosi paljon vaikkapa vuoden takaisesta ja nykyisin jääkaappiin jemmatut pullot saattavat viipyä siellä muutaman viikonkin.

Lempiginiä ja tonicia. Meillä on melko harvoin cocktail hour mutta silloin kun on, hyvä gin&tonic on parasta.

Kas sinne se sitruuna sujahtaa. Onneksi on jääpalakone!

Mitäs muuta? Vihanneslaatikoista löytyy usein perunaa ja porkkanaa, pitkään säilyviä juureksia joita on helppo nakata uuniin tai kattilaan. Rakastamme myös erilaisia kaaleja parsakaalista kukkakaaliin ja varsinkin ruusukaaleihin, jotka ovat parhaimmillaan pelkän voin ja suolan kanssa. Ylähyllyltä löytyy pari erilaista hilloa löytyy juustotarjottimen tarpeisiin.

Pitikö muuten myös pakastimen sisältö paljastaa? Luettelen: pakastepizzaa hätätilanteiden varalta, marjoja (koska tuoreiden hinta alkaa risoa minua vähintään kerran viikossa eikä niitä tietenkään edes saa vuoden ympäri) ja pakastemaissia, koska chilimaissi on paras lisuke mille tahansa, jos on järkyttävä nälkä ja ruokaa on saatava pöytään h-e-t-i. Jos joku nyt ihmettelee mitä chilimaissi sisältää, kerrottakoon että sisältää juuri sitä mitä sen nimessä lukee, paahdettuna öljyssä paistinpannulla jumalaiseksi maissiherkuksi. Pakkasessa oli ennen aina myös pelmeneitä, ihan superhyvää ja helppoa pikasafkaa, mutta lähikaupasta ei valitettavasti löydy lihatonta versiota.

Niin, mitä sitten tapahtui näiden kuvausten jälkeen? Huomasimme näitä kuvia ottaessamme, että jääkaappimme notkuu erilaisista maitotuotteista: kahvimaidon, voin ja juustojen lisäksi siellä on nimittäin usein kermaa, jugurttia, kermaviiliä tai smetanaa. Tajusimme, että suurin osa on melko vaivattomasti korvattavissa maidottomilla tuotteilla – kahviin voi lorauttaa kauramaitoa, pastaan voi heittää kerman sijaan kaurakermaa, kastikkeita voi tehdä maidottomasta ranskankermasta ja maitopohjaiselle jugurtillekin on olemassa nykyisin paljon vaihtoehtoja. Olen tosi tyytyväinen siitä, että tällä hetkellä jääkaappimme sisältö näyttää maitotuotteiden osalta jo varsin toisenlaiselta: jäljellä on oikeastaan enää juusto ja pieni voipaketti, jolla pärjää kauan, koska sitä käytetään enää leivän päällä. Ruoanlaitossa voin on korvannut oliiviöljy.

Noniin, teidän vuoro! Mitäs teidän jääkaapeista löytyy ihan ehdottomasti aina, mitä parhaimmillaan, entä huonoimmillaan? Antakaa tulla, en malta odottaa vastauksia!

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

58 thoughts on “Mitä löytyy jääkaapistamme?

 1. Hih, meidän jääkaappi on aina täysi :D Meillä on AINA maitoa, tuoremehua, voita (oikeaa ja voimariinia), juustoa (leivänpäällis-jotain ja pecorino romanoa), kinkkua, Actimelia, munia, Dijon-sinappia, ketsuppia, jotain chilikastiketta, sipuleita, porkkanoita ja jotain hedelmiä.

  Näiden lisäksi lähes aina kaapissa on jogurttia tai piimää, härkä- ja kanafondia, kirsikkatomaatteja, kurkkua, fetaa, jotain herkuttelujuustoa, ruokakermaa, muutama bisse ja joku viinipullo – tosin meillä on myös viinikaappi. Vihannes- ja hedelmäosasto elää fiiliksen ja vuodenajan mukaan.

  Pakkasessa perusvarustus on leipää, mustikoita, puolukoita, vihreitä papuja ja itse tehtyä ruokaa vauvalle. Lapsiperheessä se vähän menee näin, että varastot kannattaa pitää täynnä :D

  • Ooh, teillä on just sellainen jääkaapin sisältö josta me aina haaveillaan kun ollaan tultu jostain reissusta eikä mikään kauppa ole enää auki :D Kuulostaa IHANALTA!

 2. Meiltä löytyy perusjuttuina kauramaitoa, soijajogurttia, erilaisia itsetehtyjä hilloja (tällä hetkellä karviaishilloa ja raparperihilloa) ja muita itsesäilöttyjä juttuja kuten etikkapunajuuria ja -kurkkuja, parmesania, jotain kermajuustoa, kurkkua, tomaattia ja muita kasviksia vähän vaihdellen vuodenajan mukaan. Ja voita! Hedelmät säilytetään pääsääntöisesti etenkin näin syksyllä/talvella huoneenlämmössä, mutta niitä on oltava runsaasti ja useampaa eri sorttia.

  Pakastimesta löytyy puolestaan ympäri vuoden sieniä ja marjoja, suurin osa itse poimittuja tai sukulaisilta saatuja. Etenkin puolukkaa on ihan pirusti aina, sitä on niin nopea poimia verrattuna vaikkapa mustikkaan :D

  Säännöllisinä vieraina jääkaapissa on myös appelsiinimehu ja vichy.

  Kiitos kivasta postauksesta, yllättävän mielenkiintoista kurkata jonkun jääkaappiin!

  • Etikkapunajuuria! NAM! Tuli nälkä. Huippua että tykkäsit postauksesta, mä taas rakastan näitä teidän vastauksia :D

 3. Siis miten voikaan jääkapiin sisältö näyttää noin kauniilta!
  Meiltä löytyy aina luomumunia, mitä kuluukiin ihan tolkuttomat määrät, sekä sriracha-kastiketta. Ja aina vanhempien luona käydessä kannan selkä vääränä marjoja :)

  • Ei se aina näytäkään :D Kyllä sitä hiukan siistittiin ennen kuin otettiin kuvia!

 4. Että voi olla tyylikäs kaappi ja sen sisältö. <3 Meillä jääkaappi on aina täynnä kaikkea sekalaista ja sitä on ihan liikaa. :D Olen kova kokkailemaan ja erilaisia maustekastikkeita ym. löytyy ihan joka lähtöön. Teidän jääkaapista inspiroituneena taidan minäkin järjestellä oman kaappini tyylikkääksi. :D Aivan ihana ja mielenkiintoinen postaus.

 5. Mahtavaa että olette siirtyneet kasvipohjaisiin tuotteisiin! Siirtymäkausi kestää hetken, ja sen jälkeen lehmänmaitoa ei osaa enää kaivatkakaan. Ja vasikoillehan se kuuluukin :)

  Meiltä löytyy aina ainakin srirachaa, limeä, kookossoijajugurttia, kauramaitoa, porkkanoita, inkivääriä ja valkosipulia. Huomaa että kaiken maailman curryja tulee laitettua usein :D parmesan ja viininjämät kuuluvat myös vakiovarustukseen.

  • No niinpä! Ainiin, srirachaa on melkein aina meilläkin, ei vaan osunut nyt näihin kuviin. Kookossoijajugurtti ooh, tuota täytyykin testata.

 6. Mikä herkullinen päivitys! Meiltä löytyy ainakin aamiaismehua, kauramaitoa, Keiju-levitettä, tahini-purkki, poikaystävän Mummon tekemää omenahilloa, perunoita, usein jotain ruokaa kattilassa, ketsupit, sinapit, majoneesit, kastikkeet, soija-jogurttia maustettuna tai ilman, suolakurkkua ym ym. :) pitäisikin käydä ostelemassa vegaaneja herkkujuustoja! Usein pitää olla myös jotain pientä kivaa, kuten vaikka valmiit smoothiet ja kylmät kahvit. Ruoka omilla lemppareilla voi niin paljon parantaa arkea, kun vaan tosiaan jaksaa kauppaan :D

 7. Saan kateuden pistoksia tuosta jääkaapista! Ja ehkä vähän myös omatunto pistelee, koska meidän vuokraemännällä on sentään hiton hyvä maku ja kämpässä komeilee iso, kirkkaanpunainen Smegin retrokaappi, jota kaikki vieraat isoon ääneen ihailevat. Tästäkin ilmestyksestä olen superkiitollinen, mutta you know, musta ja minimalistinen vaan toimii kun on vähän tällainen tumma tyyppi :D

  Unelmissani jääkaapista löytyisi a i n a kookosvettä, tuoreita taateleita, manteli-“fetaa” ja juhlista ylijäänyt pala kakkua (siis eikö muka ole ihan parasta nähdä jääkaapissa kaunis, pieni pala kakkua juhlia seuraavana aamuna??) Todellisuudessa vakiasukkaana on vain taatelit: maailman helpoin ja nopein välipala/kahvileipä.

  • Hahah mä niin ymmärrän sua Johanna! Smegit on kyllä superhienoja ja itsekin olen kerran omistanut sellaisen, mutta se oli kyllä musta… Hieno se punainenkin varmasti on.

   Ja ON! Se on juurikin parasta! Meillä vaan harmillisen harvinainen näky. Pitää ehkä alkaa leipoa kakkuja illanviettoihin ihan vaan siksi, että seuraavista aamuista tulisi parempia :D

 8. Sit kun sämpylähimo iskee, niin mulla on sulle t ä y d e l l i n e n resepti!

  Ai niin ja vege-pelmenejä on ainakin Albertinkadun K-kaupassa, oliskohan siellä teidänkin nurkalla K-Pietarissa tai Isoroballa?

 9. Ymmärrän hyvin tuon jääkaapin merkityksen sisustuselementtinä! Asun vuokralla, mutta vuokranantaja on mun ystävä ja meidän sisustusmaku menee aika hyvin yksiin. Jääkaappina toimii vaaleanvihreä retrojääkaappi, joka tuo niin paljon särmää muuten vaalean sisustukseen!

  Sisältä löytyy yleensä lähes aina tuoretta chiliä ja inkivääriä, sitruunoita tai limeä, gluteenitonta soijakastiketta, maustettua kaurakermaa (chili tai yrtit), voita, kananmunia, kauramaitoa, vadelmahilloa sekä parmesanjuustoa tai edamjuustoa (tai molempia). Vihanneslokerosta löytyy lähes aina herkkusieniä, paprikaa, tomaatteja, kurkkua, lehtikaalia, perunaa ja porkkanoita sekä jotain tuoretta yrttiä (korianteria, persiljaa tai tilliä). Lisäksi jääkaapissa on AINA täysi, litran lasinen vesipullo sekä banaanit säilytän myös kylmässä! Pakastimessa on aina marjoja (vadelmia ja mustikoita), mutta ei oikeastaan muuta.

  • Oi kuulostaapa IHANALTA, niin jääkaappi kuin sen sisältö! Haluan kylään sun keittiöön, ja syömään :D

 10. Onpa hauskaa ja hämmentävää miten samankaltaisia tuotteita kommentoijien (ja kirjoittajan)jääkaapeissa on! Hihi! Aika homogeeninen syöjäjoukko :)

 11. Välttämättömimpiä jääkaapin asukkeja ovat limet, kookosmaito, kaurajogurtti, inkivääri, marjat, hunaja, kirjava joukko vihanneksia, vihreät asiat/yrtit, kikherneet ja KARDEMUMMA (joka ei tosin majaile jääkaapissa, mutta kiilaa tärkeydessään kaiken siellä olevan yläpuolelle, vaikkei olekaan kummoinen vatsan täyte).

  Tuo jääkaappi on ilo silmälle! Jääpalasysteemistä en vakuuttunut vieläkään, mutta toisaalta gin&tonic -tilanteita ajatellen en epäile sen roolia yhtään!

  • Haha ihana tuo KARDEMUMMA joka kuokki jääkaappilistalla! Varoitan jääpalakoneesta, siihen jää vakavasti koukkuun jos satut ikinä viettämään sellaisen kanssa vähänkään aikaa.

 12. Meidän jääkaapistamme löytyy aina; kananmunia, makeuttamatonta mantelimaitoa, kahvia, juureksia (lanttua, porkkanaa, punajuuria), omenoita ja vaihdellen muita hedelmiä, kala-, soija ja osterikastiketta, currytahnaa, itsetehtyä valkosipulimurskaa öljyssä, sitruunaruoho- ja galangaltahnaa, ketsuppia, sinappia, rypsiöljyä, kivennäisvettä, sitruunamehua. Viinit ja muut drinksujutut meillä säilytetään (jos sellaisia on, eli älyttömän harvoin) erillisessä viinikaapissa.

  • Ooh nam. Itsetehty valkosipulimurska öljyssä kuulostaa just sellaiselta taivaalliselta kamalta jota voi laittaa kaikkiin mahdollisiin safkoihin.

 13. Ihanaaaaaa mikä postaus <3 Meillä on tiiätkö melkein samat jutut kuin teillä :D Lisänä vielä ketsuppi ja sushi-inkiväärit!

 14. On kyllä kaunis kaappi. Huomaa, että olen jo iällä, kun innostun kodinkoneista.

  Hmm, meillä on jääkaapissa vaikka mitä. Välillä löytyy iiihania vihreitä, karvaisia ylläreitäkin :P Mutta siellä on aina (tai aina ja aina – yleensä) kauramaitoa, leipärasvaa (leivontaan voita), suolakurkkuja, sinappikurkkusalaattia, ketsuppia, sinappia, majoneesia, kaurakermaa, pottuja, porkkanoita, hilloa (omatekoista tai kotimaista kaupan), soijakastiketta, tabascoa ja sweet chili soosia. Paljon siellä on siis tavaraa, mutta ei välttämättä sellaista, mistä saisi taiottua syötävää :D

  • Uuh ei puhuta niistä vihreistä, karvaisista ylläreistä :D Muuten ihana lista! Meilläkin on usein sinappikurkkusalaattia, se on mun einespahe.

 15. Onpa se k a u n i s. Omasta (huomattavasti rumemmasta) jääkaapistani löytyy aina aurinkokuivattuja tomaatteja, punaista pestoa ja giniä. Näistä asioista ei tingitä.

 16. Meillä sama juttu : matkojen takia jääkaapin sisältö on usein minimi . Mutta siihen minimiin mahtuu sitruunoita, sinappia, srirachaa, parmesaania (tai pecorinoa tai muuta pidempään säilyvää juustoa ) pari olutta tai pullo valkkaria sekä – ylitse muiden – tuoretta inkivääriä! Olen inkivääriaddikti: uskon sen pelastavan maailman , ellei enemmänkin ;-)

 17. Oi kun kaunis jääkaappi! Meidän keittiöstä löytyy aito 1970 -luvun lopulta talossa asunut iso kylmiö. En ollut ennen edes nähnyt sellaista, ennenkuin tähän muutettiin. Se on täytynyt tuoda sisään varmaan talon rakennusvaiheessa, ovista tai ikkunoista sitä ei varmasti saisi ulos. Mutta miten helkutin kätevä se onkin. Sinne mahtuu juureksia (meillä muutama hassu peruna ja porkkana), monta erilaista juustoa, kermaa, voita, ja nyt täytyi välillä käydä tsekkaamassa, sinappeja, ja juu, pestoja, turkkilaista jugurttia, taateleita, viinirypäleitä, giniä, rommia, viinejä, tuoremehua yms. tavallista. Ja saunailtoja varten lonkeroa. Meillekin kelpaisi tuollainen jääpalakone, kiitos. Vaan mihinkäs me tuo hirvitys saataisiin, nimeltä “Huurre, kotikylmiö, aitoa viileyttä kotiinne, v. -78”?

  • KYLMIÖ! No nyt! Miltä se oikein näyttää? Onko se semmonen valtava walk-in -tyyppinen ratkaisu?

   • No joo, sellainen 210 cm korkea, leveys 90 cm ja syvyys 60 cm ja valtavasti hyllytilaa, mahtuu hillo- ja mehutötsiä yms. eli tuleepa hamstrattua sitten kaikenmaailman sooseja hyllyt täyteen. Normijääkaappiin verrattuna aivan IHANA!

 18. Ooh, jääpalakoneella varustettu jääkaappi, kade!

  Meillä on aina: parmesaania (uunikasvisten päälle just nyt), sitruunoita, voita, munia, maitoja (tavallista rasvatonta ja vaniljanmakuista soijamaitoa puuroon ja cappuccinoon) ja erilaisia leivänpäällysteitä. sekä tuorehiivaa leivän leivontaan (olen hurahtanut patongin leipomiseen löydettyäni työlään, mutta takuuvarman reseptin). Vihanneslokerossa tuntuu aina pyörivän tavaraa, jota yritän hiki hatussa kokata ennen kuin menevät piloille. Tämän suhteen olisi ehdottomasti skarpattavaa.

   • Resepti on tästä keittokirjasta: “Från grunden med systrarna Eisenman”. Ihana kirja täynnä mm. leipäohjeita, kotitekoisia juustoja ja makkaroita, erilaisia kastikkeita ja maustetahnoja. Sellainen kirja, jota luettuaan tekee vaan mieli kokata.

    • Onko sitä patonkia muuten vaikea tehdä? Mulla on semmonen mielikuva, että hyvän leivän tekeminen on supertyölästä eikä välttämättä ihan vaivansa väärti.

  • Meillä on kyllä sama paha tapa, vihannekset ehtivät ihan liian usein nähdä parhaat päivänsä ennen kuin saamme aikaiseksi tehdä niistä ruokaa. Siinä skarppaaminen on ollut tämän syksyn tavoite ja vähän ollaan jo onnistuttu!

 19. Hän on huikean kaunis
  Sinappihan on siis kipuja ja tulehduksia poistava ruoka-aine! Mm sinappilaastareita kihtiin ja kipuun. Myös jalkakylpynä. Ns sinapinsiemen on pyhää kuten Oliiviöljykin.

  Joskus itsekin tuli kokeiltua kauraa etc vatsavaivoihin, mutta syyn selvitessä (himuinen traumaperäinen stressi/tulehdus) nyt taas punainen luomumaito ja kuohukerma, voi ❤. Keho on jännä kapistus. Se hyödyntää ns tiheää ravintoa parhaiten. Eli niin aitoa kuin mahdollista.

  Sitruunan kuoret kaurapuuroon, tai mihin vain puuroon, pelastaa melkein minkä vain päivän . Taivaallista!
  Sanoin hunajaa vetelen, koska antibiootti ja unilääke sekä aamuisin piristävä vaikutus.

  Ja, espressopohjaiset kahvit ovat maailman vatsaystävällisemmät ikinä!!! Teen kahvini vain niihin. Espresso ei aiheita vatsavaivoja kuten monet muut. Koska tummaa ja ei parkkiaineita. Kannattaa kokeilla.
  Kun antaa kehon kertoa selviää helpommalla ✨

  Sitten löysin kesällä Kapryylihapon! Piti tästäkin jo sanoo, mutta; kas, kaikkee tapahtuu! Kapryylihappo kuureina on menoa toiselle levelille!! Ehdoton kokeilun arvoinen öljy. Mun energiatasot nousi kerralla 60%. Kaikki öljythän, paitsi rypsi (joka voi sis homeita) lieventävät tulehduksia plus tekevät lihaksista ja kropasta jänteviä etc!

  Ei muuta kuin Skåål!! Gini on ihanaa

  • En muistanutkaan tuota sinapista! Kiintoisaa. Mä voisin syödä sinappia ihan kaiken kanssa. Hunajaa olen alkanut kans läträillä vähän siihen sun tähän, toimii.

   Espresso on välillä sopinut mun vatsalle hyvin ja välillä taas ollut ihan liian vahvaa ja kitkerää?! Outoa. En ole nyt taas hetkeen testannut.

   Kapryylihappo menee googlauslistalle!

 20. Kaunis jääkaappi kruunaa keittiön. Ostin ensimmäisen oman asunnon kolmisen vuotta sitten, ja päätin heti, että kun asunto kerran rempataan ihan täysin, niin hankin myös unelmieni jääkaappipakastimen: kirkkaanpunainen retro-smeg. (Kaverit on ajatukselle naureskellut, mutta mulla ihan oikeasti oli valittuna unelmien jääkaappipakastin ;) ) Mallin valmistus oli tietysti jo lopetettu, mutta kun tarpeeksi etsin, löytyi niitä vielä yhden saksalaisen verkkokaupan varastosta. Hankinta vaati jonkin verran säätöä ja google kääntäjän avulla läheteltyjä s-posteja, mutta onhan toi kaunis :)
  Mitä sieltä sitten löytyy? Aina löytyy dijonin sinappia, ketsuppia, wasabia, sitruuna- ja/tai limemehua, mustaherukkamehua flunssan varalta, soijakastiketta, riisiviinietikkaa, parafiiniöljyä (koirille, varmuuden vuoksi, koskaan ei ole tarvittu), nosework-hajuja, oivariiniä ja ainakin pullo tai pari cokista (En itse limsoja juo, mutta näitä tulee Kotipizza-lounaiden kylkiäisinä, joten säästän kavereiden vierailuja varten.) Kananmuniakin on aina, mutta ne on jääkaapissa vain kesähelteillä.
  Lähes aina jääkaapissa on myös voita, Ahon maustamatonta jogurttia, jotain perusjuustoa sekä sekalaisia kasviksia. Inhoan ruokakaupassa käymistä ja saan vain harvoin aikaiseksi ns. kunnon kauppakäynnin, jolla tulisi ostettua ruokaa useammaksi päiväksi, joten käyn kaupassa lähes joka päivä ostamassa pakolliset, joilla selviää seuraavaan päivään. Todella loogista :D
  Pakastimessa on marjoja, sieniä ja koirille välillä lihoja ja luita. Pakastin on suurimman osan vuodesta täynnä, jääkaappi yleensä aika tyhjä. Yhden ihmisen ja kahden koiran taloudessa ei noin suuri kaappi olisi välttämätön, mutta täytyyhän sinne mahtua kakku tai kaksikin, koska teen yleensä perheen synttäri- jne. kakut.

  • Oi ihanaa että sait sun unelmien jääkaapin! Ja superhyvältä kuulostaa myös sen sisältö. Ahon maustamaton jugurtti on kyllä hyvää. Tunnistan tuon kauppa-ahdistuksen, mäkin käyn mielelläni oikeastaan vain Anton&Antonissa ja muissa suhaan vain pakon edessä.

 21. Ooooooo jee mikä postaus!! Ja tosi kaunis on kyllä tuo jääkaappi! Meillä on aina ketsuppia (mies…), margariinia ja mansikkahilloa, en tiedä ees miks :D ja perunaa! Aina pitää olla perunaa!

 22. Tuli mieleen, että MTV Cribsissä ainakin esiteltiin aina jääkaapin sisältöä? Oli miten oli, meiltä löytyy paljolti samoja juttuja kuin teiltäkin: pestoa, kananmunia, parmesan-lohko (tai kanta, kröhöm), sekä sipuleja (sipuleita?), perunoita ja porkkanoita. Miehellä on pakko aina olla jotain chilejä, kuten chipotleja adobossa tai chiles toreados eli marinoituja serranoja. Näiden avulla uppoaa jopa suomalainen makaronilaatikko :D

  • Olikohan se se? Ehkä??

   Haha, chilihulluus on mullekin tuttu ex-poikaystävän kautta. Kyllä meilläkin itseasiassa on aina chiliä, mutta se majailee huoneenlämmössä pöydällä.

 23. Mää haluan kans jäämurskajääkaapin! Tai ihan jääpalakaappikin riittäis, inhoan jääpalamuotteja, mutta käytän jääpaloja varmaan päivittäin, koska jääkylmäjuoma=paras juoma.

  Meidän jääkaapissa on aina olutta (köhköh), sriracha-majoneesia, tomaatteja, suolakurkkuja ja nyhtökauraa. Siis aina. Useimmiten lisäksi margariinia, mantelimaitoa, purkkicroissanteja ja rucolaa. Tällä hetkellä myös tyrnimehua ja Valhallaa (koska flunssa), anopin sampanjapullo, puoli kattilallista punaviini-tomaattipastaa, silliä (hämmentää näin vegetaloudessa) ja puoli pullollista alkoholitonta viiniä (en suosittele, kenellekään, ikinä). Just nyt toivoisin, että siellä olis lisäksi vissyä ja jotain, josta vois taikoa hemmetin kuumaa ja chilistä keittoa (koska flunssa). Niin ja sitten toivoisin sitä jääpala-automaattia. Saako vuoden vanhan jääkaapin vaihtaa uuteen, jos ehdottomasti tarvitsee jääpalakoneen?

  • PURKKICROISSANTIT! Parhaita! Olen unohtanut ne! Pitää heti reissun jälkeen ostaa pitkästä aikaa tölkillisen niitä. Niissä on vähän jännä teollinen maku johon olin joskus ihan koukussa :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.