Helpot kesäsuosikit

Kaupallisessa yhteistyössä Nanso, sisältää arvonnan

✖ BALI, INDONESIA

Helsingin kevät alkaa taittua vähän varkain jo kesäksi ja puistot ovat täyttyneet onnellisista auringonpalvojista, mutta loikataanpa hetkeksi ihan toisenlaisiin maisemiin, takaisin Balille, jossa matkustelin muutamia kuukausia sitten. Olin pakannut mukaan suosikkini Nanson tulevasta kevätmallistosta ja kuvasimme ne trooppisissa tunnelmissa Ubudissa. Siellä keveille vaatteille riitti käyttöä, sillä lämpötilalukemat pyörivät yölläkin lähemmäs kolmenkymmenen asteen paikkeilla.

Ah, tuli ihan uskomaton ikävä kuumille leveysasteille, kun kävimme näitä kuvia läpi – tropiikki melkein tihkuu niistä läpi. Se kuinka lämpö tiivistyy iholle ympärivuorokautiseksi nahkeudeksi, johon tottuu muutamassa päivässä. Hiukset ovat pysyvällä pörröllä eikä niitä taltuta mikään määrä siloittavia hoitoaineita. Ihaninta ovat tropiikin yöt – notkuimme välillä pikkutunneille saakka parvekkeella kun emme malttaneet mennä nukkumaan. Tulisipa Suomeen pitkästä aikaa ihan kunnon kuuma kesä! Mutta sitä odotellessa mennäänpä suosikkipoimintoihini.

Valkoinen off shoulder -mallinen paita osoittautui lopulta yhdeksi ehdottomista suosikeistani, vaikka suhtauduin sen tyttömäiseen malliin aluksi varauksella. Rapea puuvilla tuntuu ihanalta päällä varsinkin kesäkuumalla: se pysyy ilmavana eikä liimaannu ihoon. Väljä leikkaus tekee paidasta täydellisen seuralaisen farkkushortseille ja sandaaleille. Helppo ja kaunis kesävaate, joka toimii myös rennommissa toimistoissa yhdistettynä vaikka kapeisiin farkkuihin tai leveälahkeisiin culottes-housuihin.

Kevätmalliston kuvioista tykkäsin mustavalkoisista kasviaiheista, jotka toivat mieleen graafiset printit 60-luvun valokuvista. Simppeli spagettiolkaiminen mekko on yksi kesän helpoimmista vaatteista: yhdistä sandaaleihin ja leveälieriseen hellehattuun ja asu on valmis!

Spagettiolkaimiset mekot ovat muuten tällä hetkellä taas ajankohtaista kamaa, ja se mikä toimi 90-luvulla, toimii yhä: pue alle maiharit, läpikuultavat sukkahousut ja ohut poolopaita tai t-paita. Näin ei tarvitse odottaa hellekelejä, vaan saat mekon käyttöön heti ja olet samalla supertrendikäs.

Pakkasin nämä printtipöksyt matkalaukkuun vähän sillä ajatuksella, että katsotaan pääsevätkö käyttöön. Tykkäsin niiden retrohenkisestä rentoudesta, mutta en ollut varma istuvatko ne omaan tyyliini. Hoksasin kuitenkin Balilla, että jokaiselle reissulle pitäisi pakata laiskat lomashortsit, jotka on helppo vetää rannalla tai uima-altaalla bikinien päälle lähtiessään jonnekin jaloittelemaan. Juuri tälläiset väljät, ohuet ja nopeasti kuivuvat, koska kosteiden bikinien päälle ei tee mieli vetää farkkushortseja.

Kuvassa näkyy myös musta Silmu-neuletakki, joka on sataprosenttista puuvillaa. Helppo valinta matkalaukkuun, sillä ohut ja kevyt neuletakki sopii kaikkiin tilanteisiin ylimääräiseksi suojaksi aurinkoa tai iltaviileyttä vastaan.

Printtipaidassa on sama kuosi ja pehmeä trikoo kuin shortseissa. Helppo perushihaton on vaivaton kaveri mille tahansa alaosalle, mutta rohkea vetää ylleen tietysti kokokuosiunivormun. Itse yhdistin paidan mustiin pellavahousuihin ja nahkasandaaleihin.

Pitkä musta mekko on ollut Balin jälkeen kaikilla reissuillani mukana. Se on yksi kauneimmista ja käyttökelpoisimmista vaatteista, joihin olen törmännyt viime aikoina: toimii kuumina päivinä hellemekkona sandaalien kanssa, on riittävän salonkikelpoinen illallisille kiilakorkojen ja isojen korvisten seurassa ja näyttää hyvältä myös tennareihin ja neuletakkiin yhdistettynä. Kangas laskeutuu kauniisti eikä ole helposti rypistyvää sorttia: matkalaukkuun rullattu mekko oikeni käyttökelpoiseksi kun nostin sen hetkeksi henkariin.

Rakastan mekon yksinkertaista, ajatonta mallia: pieni rypytys lantion yläpuolella tuo pitkään a-linjaiseen mekkoon just sopivasti muotoa. Jos hankit tänä kesänä yhden uuden vaatteen, harkitse tätä. Pehmeä trikoo on sitäpaitsi ihan älyttömän mukava päällä. Tiedän, koska olen itse jopa nukkunut tässä mekossa – nukahdin pitkän päivän jälkeen sängylle enkä sitten jaksanut enää nousta riisumaan mekkoa pois.

Valkoinen pellavapaita on toinen vakikäyttöön päätynyt vaatekappale tästä mallistosta. Se on sanalla sanoen täydellinen, en keksi mitään millä tätä voisi parantaa. Väljä leikkaus, pienet kaulukset, ohut pellava, joka rypistyy rennosti käytössä. Kuumina päivinä kaveriksi farkkushortsit tai -hame, viileämpinä mitkä tahansa farkut tai leveälahkeiset housut. Pue päälle, kääri hihat ja olet valmis mihin vaan. Pellavapaidat ovat oman vaatekaappini vakiokamaa, käytän niitä keväästä kesän yli alkusyksyyn. Ne toimivat niin bikinien päällä rannalla kuin palaveripäivänä kaupungilla. Nanson pellavavaatteille iso peukku, ovat osoittautuneet käytössä laadukkaiksi ja kestäviksi hintojen pysyessä silti varsin kohtuullisina.

Kuvien vaatteet ovat saatavilla verkkokaupasta ja myymälöistä ensi viikolla – lukuunottamatta pellavapaitaa, joka löytyy jo myymälöistä, ja verkkokauppaan saapunutta ohutta neuletakkia.

Vielä kuuma vinkki kiinnostuneille! Kaikki normaalihintaiset tuotteet ovat Nanson myymälöissä 50% alennuksessa ja verkkokaupassa -30-50% alennuksessa sunnuntaihin 13. toukokuuta asti. Alennus koskee myymälöissä myös Voguen laadukkaita sukkahousuja ja sukkia.

Lopuksi tuttuun tapaan arvonta. Kerrohan mikä kevätmalliston vaatteista on suosikkisi! Vastanneiden kesken arvotaan kolme lahjakorttia, joilla saa lunastaa itselleen vapaavalintaisen tuotteen Nanson myymälästä. Vastausaikaa on ensi viikon torstaihin 17. toukokuuta saakka. Arvontailoa ja valoa viikkoon!

PS. Kiitos kaikille edelliseen Nanso-skabaan osallistuneille! Voittajat on arvottu ja heihin on oltu yhteydessä.

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

291 thoughts on “Helpot kesäsuosikit

 1. valkoinen pellavapaita on yksi parhaista, jos löytyy riittävän iso koko. Minusta pellavapaidan pitää olla väljä. Musta pitkä mekko on hyvännäköinen mutta ei sovi minun ruumiinrakenteeseeni. Mustavalkoiset kuviot jotenkin kivoja, raikkaita.

 2. Musta mekko. Täydellinen matkaseura_ lentokoneeseen, rannalle, kaupungille, illallisille…

 3. Keikun pellavapaidan ja tuon mustan mekon välillä. Koska jälkimmäisessä ei voi imettää, keikahtaa vaaka ensimmäisen puoleen.

 4. Multa puuttuu monitoimimekko kesäksi ja tuo musta rastii varmastikin kaikki kohdat, jota kesämekolta odotan. Se siis!

 5. Musta mekko tuntuu olevan monen mieleen niin myös minunYksinkertainen ja monikäyttöinen.

 6. Musta mekko kiinnostaa eniten, voisin korvata sillä vähän saman tyylisen ikälopun maksimekkoni. Myös pellavapaita täytyy varmaan ottaa sovitukseen!

 7. -Musta mekko ja printtipaita.
  Mistähän paidalle saisi nuo hapsulahkeiset housut kaveriksi ?

 8. Tuo musta neuletakki <3 Sopivan kevyen näkönen talvineuleiden rinnalle. Täydellinen tällaselle, jolle musta on lähes jokapäiväinen luottoväri.

 9. Musta pitkä mekko sujahtaisi oitis myös minun vaatekaappiini ja kesän luottovaatteeksi.

 10. Oih… ihania kaikki, mutta pitkä musta mekko on ehkä kaikkein monikäyttöisin ja valitsen siksi sen.

 11. Haluaisin olla mekkoihminen, mutta en harmikseni ole. Niinpä valitsen pellavapaidan shortsien kaveriksi.

 12. Musta mekko vaikuttaa monikäyttöiseltä klassikolta, asusteet laajentavat käyttömahdollisuuksia; rento, iltaan jne. Rypistymättömyys /vaate suoristuu on reissussa ehdottomasti plussaa.

 13. Musta pitkä mekko! Etsiskelin sitä Nanson sivuilta, mutta en löytänyt. Pitää tehdä retki myymälään.

 14. Ooh mitkä kuvat! <3

  Suuntaan itse syksyllä pidemmälle reissulle tropiikkiin ja musta mekko/valkoinen pellavapaita olisivat sinne aivan omiaan.

 15. Hitsit now sun shortsit on just sellaiset mitä oon metsästänyt jo kaksi vuotta! En vaan löydä koossani koskaan, aina liian pieniä. Ehkä kohtaloni on vaan vaeltaa cargohousuissa, cuproissa tai silkkisissä. :D Menin Nansoon metsästämään niitä mutta en löytänyt.

 16. Uuu kuinka trooppiset kuvat! En omista yhtään hihallista pellavaista, siksipä valkoinen pellavapaita on ykkönen!

 17. Musta pitkä mekko ja pellavapaitapusero. Kaikki näytti sun päällä kivalta, ihanat kuvat.

 18. Oi sentään – voisit niin olla mun personal shopper! Omaan kaappini himoaisin noita huikeita ajattomuuksia eli valkoista offshoulder puseroa, mustaa pitkää mekkoa ja valkoista pellavapaitaa. Ja taidan tietää missä piipahdan huomisissa huokailemassa lisää : )

 19. Ihastuin moneenkin noista vaatekappaleista – itse asiassa FB-postauksesta tänne houkutteli ennen kaikkea off-shoulder paita. Voiton vie kuitenkin musta mekko, johon moni muukin näyttää tykästyneen – se olisi niin monikäyttöinen.

 20. Äh, miten voi valita vain yhden – jos on ihan pakko sanon pitkä musta mekko. Aivan varmasti kesän monikäyttöisin vaatekappale.

 21. Ihastuin printtihihattomaan eniten, kunnes tulin pitkän mustan mekon kohdalle.. pakko vastata musta pitkä mekko. Vaikuttaa niin monikäyttöiseltä!

 22. Musta mekko kuulostaa täydelliseltä…vastaan silti valkoinen offshoulder, mulla on semivakava valkoiset paidat-addiktio mutta vielä mahtuu muutama!

 23. Valitse nyt näistä vain yksi… :) Musta mekko, kaunis ja mainio monikäyttöisyydessään!

 24. Valkoista off shoulder -puseroa voisin käydä sovittamassa, se näyttää kivalta. Kuvien perusteella Nanson vaatteet näyttävät sulle sopivan. Mä olen ollut pettynyt viime vuosien malleihin.ja mitotuksiin. Aiemmin Nanson vaatteet sopivat mun päälle, mutta parina viime vuotena mallisto on muuttunut niin ettei oikein mikään istu, paidat ovat joko aivan liian lyhyitä tai jos löytyy riittävän pitkä, niin sitten se on mallia laatikko minun päälläni. Mikään vaate ei istu olkapäistä. Oma kokoni ei ole muuttunut, luulin jo sitäkin mutta näin ei ole.
  Kaivan varmaan tänäkik kesänä noin 10 vuotta vanhan Nanson kietaisumekon kaapista, se sopii joka kesä ☺

 25. Musta trikoomekko tulisi aivan varmasti usein käyttöön. Tykästyin myös noihin polvimittaisiin shorteisihin!

 26. Tarvitsen tuon valkoisen pellavapaidan! Ihastuin myös asuun, jossa on kuviolliset shotsit ja pitkä neuletakki bikinien kanssa.

 27. Tosi kivoja kuvia taas, vaikka kyllä trooppiseen ilmastoonkin olisi yksi mäykky mahtunut. Valkoinen pellavapaita on suosikkini.

 28. Hyvännäköinen miljöö, totta vie! Ja samoin Nanson vaatteet. Kahden vaiheilla mietin lemppariani ja päädyin valkoiseen pellavapaitaan. Sille on käyttöä, tulipa kesästä millainen tahansa!

 29. Hei, Kiitos mahdollisuudesta voittaa, musta maxi-mekko kiinnostelee, monikäyttöisiä vaatteita tarvitsee aina.

 30. Musta maximekko on MIELETÖN! Olen yrittänyt moista etsiä VUOSIA, mutta jostain syystä nykyään tehdään kaikki vaatteet hieman läpikuultaviksi, näin ollen ihminen joka ei viihdy alusvaatteissa saati halua esitellä niitä ympäristölleen, on pienissä hankaluuksissa perusvaatteita etsiessään

 31. Kaikki vaatteet näyttävät niin hyvännäköisiltä päälläsi! Itse valitsen klassisen mustan maximekon.

 32. Kyllä vaatekaapissa olisi ehdottomasti tilausta tuolle pellavapaidalle! Ehdinkin jo myymälään tarkistamaan tarjontaa ja mukaan tarttui 3 mahtavaa vaatetta puoleen hintaan :)
  -Jane

 33. Tuo musta mekko tulisi varmasti käyttöön. Itse olen huomannut, että Nanson mekkoja käytän yöpaitoina ja yöpaitoja mekkoina. Viime syksynä Sisilian Favignana-saaren pyörailylomallakin ei tullut muita vaatteita edes käytettyä (paitsi bikineitä tietenkin).

 34. Kyllä vaan, näen mielessäni itseni istuskelemassa lämpimässä, hämärtyvässä kesäillassa tuossa valkoisessa pellavapaidassa ja lempihameessani terassilla kylmä valkoviinilasi edessäni ja onnellinen hymy huulillani. :)

 35. Spagettiolkaiminen kesämekko ehkä eniten, mutta myös muutkin tosi kivoja.

 36. Valkoinen off-shoulder paita ja spagetti olkaiminen musta-valko lehtikuviollinen mekko :-)
  Molemmat on niin ihania… Ei vaan pysty valitsemaan vain yhtä ;-)

 37. Ihana postaus, sillä toivoin juuri että tulisipa Nansolta kesämallistossa pitkä ja yksinkertaisen kaunis mekko. Ja siinähän se on! Ottaisin itselleni tietysti kyseisen mekon ja valkoisen pellavapaidan.

 38. Suosikkini on tuo off the shoulder -paita! Tulee ihan nuoruus mieleen. Paita peittää, mutta samalla vähän paljastaa. Ihana!

 39. Kyllä muhun iski eniten tuo musta pitkä mekko, kuten näköjään moniin muihinkin :)
  Myös hihaton printtitoppi on kiva.
  Mistä muuten olet hankkinut nuo mustat pellavahousut?

 40. Aah, se off the shoulder paita! Tai pitkä musta trikoomekko, sellainen on nimittäin etsinnässä edellisen kadottua viime kesän viimeisellä reissulla ”jonnekin”. Snif!

 41. Musta mekko tulisi ehdottomasti käyttöön tähän elämäntilanteeseen kun olen 5kk raskaana ja kaikki helppo ja vaivaton, mutta laadukas ja tyylikäs kiinnostelee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.