Kohti lempeämpiä päiviä

Kaupallisessa yhteistyössä Nanso, sisältää arvonnan

TORNIONJOKILAAKSO, LAPPI

Olemme olleet syksyn mittaan muutaman kerran Lapissa viemässä hirsitaloprojektiamme eteenpäin. Kukaan vastaavaa tehnyt ei kuvittele, että se olisi lomaa, eikä sinne lomailemaan olla lähdettykään – olemme nimittäin tehneet pohjoisessa remontin ohella myös omat työmme. Ne, joilla elätämme itsemme ja maksamme pähkähullut harrastuksemme, kuten juuri tämän yli satavuotiaan hirsitalon kunnostamisen. Sänkyyn on kaatunut iltaisin aika väsynyt pariskunta, mutta tuntuu, että silti elämä on siellä paljon leppoisampaa kuin omassa täpötäydessä arjessamme Helsingissä, jossa kiireet ovat toisenlaisia.

Hiihtelen pitkissä yöpaidoissa koko aamun, jos ei ole ihan pakko pukeutua. Kuvassa vaaleanharmaaraidallinen Mukava-yöpaita.

Viime pohjoisen reissulla pakkasin mukaan Nanson syksyn lounge-mallistosta poimimiani suosikkeja, jotka kuvasimme talolla ja sen lähiympäristössä. Rentoon olemiseen sopivat pehmeät vaatteet ovat tietysti parhaimmillaan juuri tälläisessä miljöössä, jossa aika kuluu enimmäkseen puuhaillen kotona ja pihapiirissä, mutta tällä kertaa haluan tyylistä ja vaatevalinnoista puhumisen sijaan pohtia jotain muuta, nimittäin oman arjen rauhoittamista, ja tehdä samalla itselleni muutaman lupauksen. Oikeastaan haluan ajatella, että ne ovat lupausten sijaan suunnitelmia, sillä lupaukset ovat vain hyviä aikeita, mutta suunnitelmat toteutetaan.

Enemmän unta

Mikähän siinä onkin, että jotkut asiat pitää oppia uudestaan ja uudestaan? Olen tehnyt elämäni varrella erinnäisen määrän empiirisiä tutkimuksia siitä mitä ihmiselle tapahtuu, kun ei nuku tarpeeksi, ja voin kertoa, että siitä ei seuraa mitään hyvää. Silti projektit vievät taas naista kuin pässiä narussa ja huomaan liian usein kaatuvani nukkumaan vasta kahden ja kolmen välissä. Herätyskello soi seitsemältä, viimeistään kahdeksalta, ja jopa meikän lyhyellä matematiikalla voi päätellä, että unta kertyy kaikkinensa ihan liian vähän. Niitäkin öitä on, kun naputan aamuun asti kiriäkseni dedikset kiinni, ja skippaan yöunet kokonaan. Ei ihme, jos pinna vähän kiristyy enkä palaudu rasituksista, varsinkin kun koko elämä on yksi riivatun rasitus juuri nyt.

Tummanharmaa Villis-villatakki on ollut yksi syksyn suosikkivaatteista.

Lapissa olen nukkunut silti paremmin kuin missään aikoihin, elämä siellä on vaan rytmiltään niin paljon rauhallisempaa ja ympärillä öisin hipihiljaista. Tuntuu luontevalta mennä nukkumaan samaan aikaan kuin luonto ikkunan takana (olkoonkin, että metsänrajassa on pöllö, jolla on välillä ollut öisin paljon asiaa). Olen monina iltoina nukahtanut jo ennen kuin olen ehtinyt sänkyyn asti – useimmiten vanhalle puusohvalle, johon olen mennyt ihan vaan “hetkeksi lepäämään”, kerran jopa lattialle koirien kanssa. Aivan hyvä paikka nukkua! Koirien pedissä on lampaantalja, paksuja peittoja ja vieläpä koirien iloksi strategisesti sijoitettu lämmitin, joka tohottaa iltaisin ja öisin lämpöä koko pirttiin.

Musta Ylle-villakangastakki ei kuulu lounge-mallistoon, mutta sopii täydellisesti samaan lungiin maailmaan.

Olin pohjoisessa niin onnellinen, kun nukuin kokonaisia kahdeksan tunnin yöunia. En valvonut pitkään enkä heräillyt liian aikaisin epämääräiseen tunteeseen, että pitäisi olla jo tekemässä jotain, vaan vanuin ja venyin sängyssä pitkään heräämisen jälkeen ja nousin vasta, kun kahvin tuoksu alkoi leijailla keittiöstä. Niin havahduin itsestäänselvyyteen, jonka olin hetkeksi taas unohtanut: nukkuminen on yksi maailman ihanimmista asioista ja haluan käyttää siihen mieluiten enemmän kuin vähemmän aikaa, mieluiten niin paljon aikaa kuin mahdollista! Elämä on niin paljon parempaa, jos on levännyt. On tietysti elämäntilanteita, joissa unta ei vaan saa niin paljon kuin haluaisi ja tarvitsisi, mutta minua ei valvota esimerkiksi koliikkivauva vaan työt. Elämä on liian lyhyt siihen.

Jalo-yöpaidasta on tämän hiukan pidempihihaisen version lisäksi olemassa myös lyhythihainen. Itse olen käyttänyt tätä rentona päivävaatteena.

Koska en ole vielä keksinyt miten organisoin loppuvuoden työni viisaammin, olen päättänyt yksinkertaisesti alkaa vaan mennä nukkumaan yhdentoista ja kahdentoista välissä, vaikka työt olisivat kuinka kesken. Jollain tapaa niiden vaan täytyy järjestäytyä sen mukaan – ja ehkä olen tehokkaampikin, kun olen oikeasti nukkunut yöllä enkä yrittänyt silmät ristissä kiriä kalenteria kiinni aamukolmeen saakka. Ja jos en ehdi kaikkea päiväsaikaan, täytyy vaan pudotella asioita pois tehtävälistalta, tajuta että yksi ihminen ei voi elää samaan aikaan kahta tai kolmea elämää. Tiedän, että työt pitää muutenkin organisoida jatkossa jollain toisella tapaa, mutta tiedän myös, etten keksi mitkä ne tavat ovat ennen kuin olen selättänyt tämän yliväsymyksen ja saanut aivot taas toimimaan.

Juuri nyt ajattelen että kunnolliset yöunet ovat suurin lahja, jonka voin itselleni antaa ja sitä varten ei tarvitse eikä kannata odottaa jouluun saakka, vaan aloitan heti. Haaveilen rauhallisista nukkumaanmenohetkistä, siitä että ehtisin ensin pöyhiä tyynyt ja peitot, tuulettaa hetken huonetta, keittää kupillisen teetä, pukea villasukat ja käpertyä sitten sänkyyn jonkun hyvän kirjan kanssa. Aaaah mitä arjen luksusta. Mutta sekin on ok, että kaatuu joskus hampaita pesemättä nukkumaan. Kunhan nyt nukkuu! Kaikki muu on plussaa.

Vaaleaharmaaraidallinen Mukava-mekko löytyy hihattomana myymälöistä, verkkokaupasta myös hihallisena. Just sopivan pehmeä yöpaidaksi, mutta tarpeeksi salonkikelpoinen myös muuhun kotona hengailuun.

Enemmän aikaa itselle

Olen pohtinut viime aikoina paljon ajankäyttöäni ja tajunnut, että ylivoimaisesti suurin osa vähäisestä vapaa-ajastani kuluu sosiaalisissa tilanteissa. Ystävien näkemisestä, kemuista ja illanvietoista tulee usein sovittua etukäteen ja siksi niistä tulee pidettyä myös kiinni. Sehän on ihanaa, mutta jostain syystä en koskaan sovi laatuaikaa itseni kanssa, vaikka rakastan hillua itsekseni ja puuhailla kaikenlaista. Silloin harvoin kun sellainen hetki osuu puolivahingossa eteen – yleensä silloin kun en vaan jaksa tehdä töitä, vaikka pitäisi – puen ensin päälle jotain rentoa ja sitten järjestelen tavaroita, selailen ja lueskelen kirjoja, tutkin internetistä (joskus tärkeitä, mutta useimmiten täysin turhia) asioita, nypin kulmiani ja laadin listoja. Keittelen kahvia tai teetä, tai jos on ilta, saatan mummoilla, kaataa itselleni tilkan portviiniä ja kuvitella, että olen eläkkeellä. Haaveilla hetken eteläranskalaisesta pionitarhasta, jota en oikeasti ikinä saisi pidettyä hengissä, mutta portviininkatkuisessa haavemaailmassani tosiasioista ei onneksi tarvitse niin välittää.

Vaaleanpunaisessa Villis-poolossa on 55% merinovillaa ja loput puuvillaa. Harmaat Joggeri-housut ovat täydelliset vapaapäivän viettoon: rennot, mutta materiaalinsa ansiosta selvästi verkkareita tyylikkäämmät.

Siitä tietää, että olen päässyt itsekseni puuhailun ytimeen, kun alan pikkuvaimoilla ihan toden teolla ja paahtaa kirsikkatomaatteja uunissa. Se on superhelppoa, mutta vaatii kiireetöntä aikaa, sitä että maailma lakkaa hetkeksi kohisemasta ympärillä ja maltan keskittyä johonkin sellaiseen kuin hitaasti paahtuvat pienet tomaatit. Siinä on jotain meditatiivista, kun uuni ritisee, tomaattien tuoksu syvenee ja leviää keittiöstä koko taloon. En tiedä miksi se tekee minut niin onnelliseksi – ehkä juuri siksi että se tarkoittaa, että aikaa on.

Niin paljon kuin ystäviäni rakastankin ja viihdyn seurassa, olen lopulta tosi introvertti ja tarvitsen aikaa ladata akut, että jaksan taas olla luova, läsnä ja kupliva. On vaan kestänyt kauan tajuta, että pitkien työpäivien vastapainoksi ei riitä ystävien kanssa notkuminen – niin superkivaa kuin se onkin – vaan tarvitsen rentoutuakseni myös aikaa yksin. Paras lääke sykkeen tasaamiseen on se, että saa viettää muutaman tunnin ihan hissuksiin ja tehdä ihan mitä huvittaa kysymättä kenenkään muun mielipidettä. Joskus se tarkoittaa sitä, ettei tee yhtään mitään, ja silloin se oli juuri sitä mitä kaivattiin.

Oliivinvihreä villakangastakki on ehdoton suosikkini koko syksyn valikoimasta.

Yksinolo ei ole välttämätön omasta ajasta nauttimiselle. Jarnokin uppoutuu mielellään omiin projekteihinsa (lue: kitaran soittamiseen ja vanhojen rumpujen kunnostukseen) ja olemme hyviä olemaan yhdessä erikseen. Lapissa se on toki helppoa, kun talon lisäksi on kokonainen pihapiiri latoineen, navettoineen ja pihasaunoineen ja voimme hajaantua kukin omille tahoillemme. Minä saatan lojua vierashuoneessa selaamassa äitini vanhoja kirjoja ja Jarno puuhaa pihalla hiomassa kirppikseltä löytämäänsä bassorumpua. Jossain soi musiikki, kukaan ei puhu, koirat nukkuvat keossa jossain ja kaikki ovat täysin tyytyväisiä.

Yksi syy siihen miksi Lapissa on ollut niin paljon helpompi rentoutua on varmasti se, että sieltä puuttuu kaupunki ympäriltä. Ei ole työaiheisia tapaamisia, ei suunnittelupalavereita, aika ei kulu raitiovaunussa istumiseen tai parkkipaikan etsimiseen. Ei ole tapahtumia, joihin on työnsä puolesta pieni paine osallistua, vaikkei oikeasti ehtisi eikä jaksaisi. Ovikello ei soi. Jostain syystä puhelimen soiminenkin ärsyttää vähemmän pohjoisen hiljaisuuden keskellä. Keskeytyksiä on niin paljon vähemmän, että ne harvat ovat oikeastaan ihan tervetulleita, hyviä hetkiä nousta keittämään lisää kahvia ja katsomaan ovatko pihalla riehuvat koirat tallessa.

Tälläisiä ajatuksia tänään. Tiedättekö mitä tarkoitan? Onko siellä ruudun toisella puolella pohdittu samankaltaisia asioita? Tiedän kirjoittaneeni monista näistä asioista ennenkin, mutta vasta nyt pohjoisessa vietettyjen viikkojen myötä olen tajunnut ihan omakohtaisesti kuinka paljon ne vaikuttavat, eivätkä ne tunnu enää “pitäisi” -tyyppisiltä velvoitteilta, vaan asioilta, joita haluan tehdä, joita kaipaan ja tarvitsen. Ehkä jokin on vihdoin naksahtamassa päässä oikeaan asentoon.

Kuvissa vilahtavista vaatteista kiinnostuneille vinkiksi, että yöasut ovat Nanson verkkokaupassa ensi viikon ajan -25% alennuksessa. Lisäksi myymälöissä on ota 3, maksa 2 -kampanja, joka koskee kaikkia normaalihintaisia tuotteita.

Loppuun tuttuun tapaan arvonta: kommentoi tähän kirjoitukseen kertomalla mitä ajattelet aiheesta tai mikä syksyisen lounge-malliston vaatteista on suosikkisi? Vastanneiden kesken arvotaan kolme lahjakorttia, joilla saa lunastaa itselleen vapaavalintaisen tuotteen Nanson myymälästä. Vastausaikaa on ensi viikon sunnuntaihin 18. marraskuuta saakka. Valoa ja arvontailoa!

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

232 thoughts on “Kohti lempeämpiä päiviä

 1. Villis- villatakki on suosikkini. Se vaikuttaa ihanan lämpöiselle turvaneuleelle. Sellainen kelpaisi kyllä tähän kotiin :)

 2. ” Kunnolliset yöunet ovat suurin lahja, jonka voin itselleni antaa”, miten tuon niin usein unohtaakin!
  Joggereissa olisi mukava hyggeillä talvi-iltoina.

 3. Mulla on säännöllisesti ihmisvihapäiviä, jolloin meen täysin suppuun. Silloin luimin pitkin nurkkia enkä halua jutella kuin itselleni, pari sanaa kerralla ja hiljaa nekin. Järjestän ehkä jonkun laatikon, huollan kengät, kuivatan appelsiinin viipaleitaa ja jos jaksan, maalaan tai kirjoitan.

  Jos en niitä viettäisi, en osaisi ihmisiä ikävöidä.

 4. Villis-villatakki saisi täältä kodin! Raskausmahan kanssa taiteillaan, mikään entinen ei enää mahdu päälle. Tuo varmaan menisi loppuun asti ja myöhemminkin! Ja ihanan pitkä!

 5. Tämä oli ihanan rauhoittavaa luettavaa, ehkä siksikin, että omat suunnitelmani hipovat läheltä. Olen alkanut opettelemaan, että illalla ei tarvitse saada kaikkea valmiiksi, vaan voi alkaa rauhoittumaan askareista ajoissa ja siten pääsisi nukkumaan siinä vaiheessa, kun nukuttaa. Tai kotoa lähtiessä työn alla oleva asia (ainakin toisinaan) saa jäädä kesken, ettei tarvitse juosta itseään hikeen, jotta ehtii tapaamiseen – eli varaisin aikaa siirtymähetkiin!

  Leppoisa kotipuuhastelu. kahvihetket ja pitkät aamiaiset ovat suosikkilistallani – näissä ylläni voisi olla Mukava-yöpaita.

 6. Villis-poolo on ihana ❤️, rakastan pooloja. Neuletakkia minulla ei vielä ole, vetoiseen toimistoon sen tarvitsisin!

 7. Joggerit ovat aivan upean oloiset..Tyylikkäät mutta rennolla tavalla eli kehtaa lähteä kaupungillelim lampsimaan..Upea myös tuo vihreä villakangastakki

 8. Lepo ja oma aika on nykyään kumpikin mun hyvinvoinnin kulmakiviä. Testailen edelleen mikä määrä unta olisi sopiva (tosin Lapissa näin kaamoksen keskellä mikään määrä ei tunnu riittävän), ja oman ajan suhteen menen fiilispohjalta. Hektisimpinä aikoina työpäivät vie lähes kaiken ihmisiin käytettävän energian; vaikka vietänkin noin puolet päivästä tietokoneen ääressä omassa työhuoneessa, jatkuva ärsyketulva ympärillä tekee tehtävänsä. Silloin parasta on kokonainen lauantai, jolloin saa tehdä mitä huvittaa – lojua pyjamassa, juoda pari isoa kuppia kahvia, kokkailla jotain hyvää, tehdä käsitöitä… Kun elämässä tapahtuu paljon, joutenoloa arvostaa entistäkin enemmän :)

 9. Ymmärrän niin hyvin… Asun Pariisissa ja vieläpä kaupungin tiheimmin asutussa kaupunginosassa, tuntuu että on melkein mahdotonta rauhoittua kokonaan, koskaan :D Yleensä sitä ei huomaa, mutta Suomen hiljaisuuteen tullessa (lomille) tajuaa, miten ihanaa on hiljaisuus ja rauha ja miten hyvää se tekee sekä mielelle, että keholle (helpompi hengittää, tuntuu että sykekin laskee :D)

 10. Paljon samoja mietteitä, olen yrittäjä, jolla joulun aika vuoden kiireisin. Kuviossa mukana onneksi 3-vuotias, joka pakottaa pysähtelemään. Ainakin välillä. Mulla kyllä häiritsee ajankäytössäni myös jatkuva puhelimen räpläys ja siitä aiheutuvat katkokset kaikkeen.

 11. Vaikea valinta verkkareiden ja oliivinvihreän villatakin välillä, mutta takki on hakusessa eli se<3

 12. Olen itse ollut töissä sekä maalaispaikkakunnalla että pääkaupunkiseudulla, ja ero työkulttuurissa on todella suuri. Maalla kellään ei ollut kiire minnekään ja välillä oma touhottamiseni vähän nolotti. Kiire oli jotenkin tosi noloa! Olin aivan järkyttynyt palattuani kaupunkiin, kun kollegat vouhkasivat siitä, etteivät ehdi syödä lounasta työpäivän aikana. Pääkaupunkiseudulla lyhyet yöunet, ruokailujen skippaaminen ja jatkuva stressi ovat täysin sosiaalisesti hyväksyttyjä, ehkä jopa arvostettuja. Yritän itse kovasti kamppailla tätä kulttuuria vastaan.

 13. Yritin käydä katsomassa tuota Lounge – mallistoa Nanson sivuilta, mutten sitä löytänyt tai että mitä siihen kuuluu. Mutta sieltä löytyi ihana Laineet mekko. Se nyt suosikkini!

 14. Tuo Mukava-yöpaita näyttää nimensä mukaisesti niin mukavalta, että sellainen kelpaisi kyllä mainiosti!

 15. Oivaltavaa pohdintaa, herätti monia ajatuksia vaikka elämäntilanteemme poikkeavatkin toisistaan.

 16. Tuo villis-poolo olisi ihan täydellinen talvi-iltojen lämmittäjä kotivaate, mutta silti siisti ja asiallinen myös työvaatteeksi.

 17. Kaikki vaatteet mukavia, niinkuin Nansolla aina, mutta ehkä oliivinvihreä villakangastakki ihanin.

 18. Ihanan oivaltavaa pohdintaa, kyllä yksin oleminenkin on tärkeää ja voimaannuttavaa! Tuo villapaita ja joggerssit, ihan huikeat molemmat.. Ehkäpä nokka kohti nansoa

 19. Kovin tutun kuuloisia mietteitä!
  Kotona möhnöttämiseen jota tällä hetkellä kaipaan eniten kävisi varmaan parhaiten Mukava-yöpaita, sais luvan kanssa notkua pehmoisessa mekossa pitkälle päivään. ♡

 20. Joggerit toimisivat sekä kotona että humanistin huolettomassa konttorissa erinomaisesti! Ja unta, kyllä kiitos. Keski-ikä on tehnyt tehtävänsä, ja riittävät yöunet kiinnostavat enemmän kuin mitkään riennot. Elämä on niin paljon mukavampaa, kun on nukkunut tarpeeksi.

 21. No tulipa valinnan vaikeus… villiä tai mukava mekko. Tai sitten nuo joggerit. Kaikille olisi käyttöä!

 22. Villis on ehdoton suosikkini <3
  Burnouttilaisia vierestä seuranneena ja sen itse kokeneena on ihanaa lukea, kuinka olet tehnyt tärkeän, ennaltaehkäisevän teon oman hyvinvointisi eteen. Jatka samaan malliin!

 23. Villis-poolo näyttää mukavalta piristykseltä mustaan vaatekaappiini. Nukkuminen on noussut omalla prioriteettilistalla myös tosi korkealle ja nykyään jääkin paljon asioita väliin, että saisi nukkua.

 24. Joggereita täytyy kokeilla. Kuulostaa hyvältä.
  Unta pitäisi osata arvostaa. Lumen tuomaa pirteyttä odottaen!

 25. Ylle-villakangastakki olisi kyllä myös kevään pelastus. Näitä kapseli vaatekaapin perusjuttuja täytyy olla, jotta selviää syksyt ja keväät

 26. Hihaton mukava mekko ja yllätäen myös joggersit tuntuivat juuri ihanilta. Jo koko kirjoitus sai aikaan pehmeän ihanan olon ❤️. Sen annan jäädä ylleni.

 27. Vaaleanpunainen villis-neule näyttää ihanalta, samoin kyllä nuo yöpaidat.
  Tärkeä aihe, itse myös kamppailen edelleen tuon riittävän yöunen kanssa ihan vaan siitä syystä, että olen iltakukkuja ja myöhään puuhastelu on ihanaa. Vaikka toisaalta ehkä vielä ihanampaa on nukkuminen ja olishan se kiva olla vähän pirteämpi…

 28. Uni ja nukkuminen – minunkin heikkouteni, joihin olen luvannut panostaa. Erittäin tärkeä aihe palautuminen ylipäänsä! Palautuminen on hyvinvoinnin kannalta a ja o. Mukavat ja rennot vaatteet saattavat edesauttaa palautumista. Minun suosikkini kuvatuista on joggerit :)

 29. Ihania kaikki! En ole osannut ajatella nansoa ”housukauppana” joten nuo joggerit on mielenkiintoinen juttu. Täytyy käydä sovittamassa. Samoin pitkähihainen mukava-yöpaita ihan huokuu mukavuutta. Tähän marraskuun harmauteen houkuttelee kovasti vaaleanpunainen pooloneule.

 30. Joggeri-housut ovat suosikit! Siistin näköiset vaikkapa matkustushousuksi kun suuntaan viikonlopuksi (Pohojam)maalle. Maalla ei huvita pitää farkkuja eikä junassa ole kiva istuskella tiukoissa housuissa.

 31. Mahtavia kuvia, mikä tunnelma! Suosikkini on luultavasti poolo. Jostain syystä en ole ikinä omistanut poolopaitaa, kenties nyt olisi sen aika?

 32. Ihania kaikki tyynni mutta valitsen Jalo yöpaidan/mekon. Oliivinvihreä villakangastakin kanssa.
  Olen muuttamassa pois Helsingistä juuri mainitsemistasi seikoista johtuen, Stella. Pidän kaupunkielämästä mutta nyt haluan asua maalla jonkin aikaa. Talo ( ei vanha eikä oma) järven rannalla!

 33. Olen monta vuotta viilettänyt töiden ja opiskelujen kanssa yliväsyneenä, mutta tänä syksynä yritän tietoisesti hidastaa tahtia. Lopetin työt, ja yritän joka päivä tsempata sen kanssa etten rankaisi itseäni siitä jos en saa niin paljon päivän aikana aikaiseksi mitä suunnittelin. Tärkeiksi hengähdyshetkiksi ovat muotoutuneet iltaisin teekuppi, kirjat ja tietokoneen ja puhelimen poissaolo. Mukava yöpaita pitkillä hihoilla palvelisi näitä elintärkeitä hetkiä täydellisesti.

 34. Hei, ihan blogi sinulla. Tunnistan hyvin ajatuksesi; itse olen pitkän masennusjakson jälkeen palannut töihin reilu kuukausi sitten ja vaikka vain neljän tunnin päivä näin aluiksi, tunnen itseni tosi uupuneeksi työpäivän jälkeen. Ensimmäistä kertaa elämässäni asun nyt yksin. Tai yksin koirani kanssa. Tuntuu todella ihanalta kun voi suunnitella illan ja viikonlopun kulun itseään kuunnellen ja tehdä jotain tai olla tekemättä, ihan miltä sattuu tuntumaan. Koira arvostaa hitaita ja rentoja kävelyjä Kallaveden kaunistamissa maisemissa ja ei kyllä itsellänikään ole mitään maisemia vastaan. Sitä on oppinut arvostamaan ja ihailemaan pieniä kauniita asioita eikä vaatimustaso ole enää niin korkea kuin nuoremmalla iällä. Itse olen jo lähellä eläkeikää, joten turhat kiireet on jo aikakin unohtaa ja nauttia päivistä sellaisinaan kuin ne tulevat. Aina kun sen vain muistaisi.
  Nanson vaatteista ihastuin Jalo ja Mukava yöpaitoihin sekä Joggerihousuihin.

 35. On kyllä todella hieno toi ylle-takki! Olen ihaillut sitä jo pitkään.
  Ihana blogisi myös!

 36. Neljä vuotta asuimme Helsingissä, jonka jälkeen kotimme kulki pikkuhiljaa pohjoista kohti. Nyt perillä ja takaisin ei ole paluuta, vaikka lähin kauppa sijaitseekin 25km päässä ja työpaikat hieman kiven alla. Tärkeintä on, että pääsee elämään luonnon lähellä ja että on tilaa hengittää.

 37. Ihanat kokonaisuudet olit jälleen koonnut! Vastaisin varmaan Villis neuletakki, koska aiemman postauksesi inspiroimana hankkimani Lempi-neuletakin olen käyttänyt jo kohta loppuun :)

 38. Itse muutin takaisin maalle kuuden pääkaupunkivuoden jälkeen ja nyt en voisi kuvitellakaan palaavani enää hektisyyteen. Täällä on hyvä olla :)

 39. Isäni opetti: “Päivät ovat peräkkäin, ei päällekkäin.”

  Hetkinä, jolloin yrittää olla kaikkea, ehtiä kaiken, muistan tämän.

 40. Olin testissä, missä selvisi, että yöuneni palauttava vaikutus on tasolla “heikko”. Sen jälkeen olen opetellut jättämään kännykän ja tabletin selailun alkuiltaan sekä ottanut käyttöön nukkumaanmenorutiineja ja lainannut kirjoja iltapuuhaksi. Toivottavasti nämä toisivat apua.
  Tuo Villis-villatakki olis kyllä ihana ❤️

 41. Kunnollisen yöunen merkitystä ei vaan voi korostaa liikaa. Näkisiköhän kivoja unia tuo pitkähihainen yöpaita päällä?

 42. Täydellinen rentoutumispaikka teillä! Remontti palkitsee lopussa.
  Joggeri housut kiinnostaa ja vaaleanpunainen pusero. Äidille pukinkonttiin yöpaita♥️

 43. Kaipaan niin omaa-aikaa. Hyvin nukuttuja öitä ja pitkiä kiireettömiä aamuja.

  Olet valinnut Nanson vaatteista jälleen ihania. Lempparini on ehdottomasti tuo vihreä villakangastakki ja vaaleanpunainen Villis-poolo

 44. Suosikkini on tuo oliivinvihreä villakangastakki. Niin tyylikäs. <3 Myös joggeri housut näyttävät kivoilta!

 45. Vaaleanpunainen Villis-poolo miellyttää paljon.

  Oman elämän rauhoittaminen on alkanut sujumaan paremmin neljänkympin paremmalla puolella. Yhä harvemmat asiat tuntuvat tärkeiltä ja useampiin ennen ärsyttäviltä tuntuneisiin asioihin suhtautuu lempeämmin. Työ on asettunut elämässä sille kuuluvalle paikalle.

 46. Ah, nää kaikki oli niiin ihania, mutta kyllä mun suosikki oli myös tuo oliivinvihreä villakangastakki <3

 47. Itsekin introverttinä pystyn samaistumaan kirjoittamaasi. Vaaleanounainen Villis suosikkini. Mukana.

 48. Varsinkin syksyisin oman ajan tärkeys korostuu. Mun paras selviytymisvinkki syksyyn on sohva – sohvalla makoillaan niin kaun kuin huvittaa, mielellään jonkin rentouttavan telkkarisarjan seurassa. Eikä tarvitse tehdä töiden jälkeen mitään muuta jos ei huvita! Niin se marraskuukin soljuu leppoisasti ohitse ja kohta taas on energiaa vaikka joulufiilistelyihin :)

 49. Omalla kohdalla on toiminut parhaiten se, että teen päivän aikana (noin klo 8-17) tiiviisti töitä, ja sen jälkeen olen vapaalla. Piste. Teen parhaani ja sen on pakko riittää. Joustan toki työmatkat ja iltatilaisuudet, mutta se “perustyönteko” pitää mahtua normaaliin työpäivään. Olen yrittäjä itsekin, joten kukaan muu ei minusta huolehdi paitsi minä itse.

 50. Varsinkin syksyisin oman ajan tarve lisääntyy. Pitäisi muistaa ottaa välillä ihan rennosti ilman erityisiä suunnitelmia, eikä täyttää vapaa-aikaa kokonaan etukäteen. Välillä tekisi hyvää viettää kokonainen viikonloppu kotosalla ilman minkäänlaisia suunnitelmia tai “pakotteita” ja vaan olla.

  Mitä Nanson vaatteisiin tulee, houkuttelisi joggerit kaikessa rentoudessaan eniten! :)

 51. Joggeri-housut toimisivat hyvin kotona ja rentona työvaatteena!

  Olen tähän mennessä ehtinyt monta kertaa työelämässä katsoa sivusta, kun jotkut työkaverit paahtavat burnoutin partaalla. Itse olen lappilaisella suurpiirteisyydellä todennut että sole niin nuukaa monestikkaan että tarvis illalla enää näpyttää sähköposteja. Tokikaan en ole yrittäjä, joten minulla on ehkä helpompi sanoa kiitos ei, minulla on tarpeeksi tekemistä. Sen ääneen sanominen on minusta kuitenkin kaikista tärkeintä. Jos en ehdi tehdä tarpeeksi 7,5tunnin työpäiväni aikana niin silloin minulla on liikaa tekemistä. Niin se vain on. Kyse ei ole minun laiskuudestani tai vastuun väistelystä. Saan enemmän kiitostakin työstäni kun en enää yritän juosten kusemalla hoitaa kolmen ihmisen hommia yhtä aikaa..

  Iltaisin jätän puhelimen monesti jo eteiseen ja todella harvoin haen sen sieltä illan aikana. Minulla ei ole puhelimessa työsähköpostia ja ilmoitukset on päällä ainoastaan whatsappissa. Äänettömälle puhelin menee monesti siinä vaiheessa kun jossain whatsapp-ryhmässä puhkeaa tiukka keskustelu siitä mihin ravintolaan pitäisi mennä seuraavan kerran kun porukalla nähdään. Skippaan sen eipäsjuupas jahkailun ja käyn lopuksi kuittaamassa että minulle sopii mainiosti juuri se ravintola, johon muut ovat päätyneet. Ihan nokko saa muittenkin asioitten kanssa vääntää että tarvi tuommosesta alkaa kriinaamaan.

  Tämä viisveisaaminen ja turhien ärsykkeiden karsiminen on edennyt jopa siihen vaiheeseen että reilu kuukausi sitten vein vaa’an kellariin. Ei loppunut maailma siihenkään enkä ainakaan vielä ole lihonutkaan.. Eipähän stressaa enää sekään asia.

  Minun mielestäni ihminen on vahvasti oman onnensa seppä tässä asiassa. Suosittelen säännöllisiä työpäiviä, koneen ja sähköpostin sulkemista tiettyyn kellonaikaan ja terveen itsekkyyden vaalimista!

 52. Jalo -yöpaita hurmasi heti! Mökillä voisi huidella se päällä aamusta iltaan.
  Ja voi kuinka osuvaa pohdintaa.. miten ihmeessä yhtälö saadaan toimimaan. Onko elämäämme ja työmaailmaamme tulossa joku suuri murros lähivuosina, ja kaikki tohottaminen rauhoittuu..?

 53. Vaaleanpunainen Villis-poolo olisi kyllä sopiva piristys syksyn tummien sävyjen kanssa. Oot upea!

 54. Nuo Joggeri-housut näyttää niin hyvältä! Semmoiset olis ihana vetästä jalkaan hitaana sunnuntaiaamuna 9-10 tunnin yöunien jälkeen :)

 55. Rento oloasu/tunika. Tunikat on niin mun juttu ja olisi aika ihana vetää päälleen näinkin ihana versio ihan kotona hengailuun. Olen huomannut erityisesti näistä Nanson vaatteista, että ne näyttää huippu hyviltä sun päällä ja kun avaan verkkokaupan, niin en huomaisi tuotetta lainkaan ilman sun kuvia.

  Täälläkin syksy saa kömpimään peiton alle joka ilta vain aikaisemmin, että on virkeänä aamulla. Nukkuminen on ihanaa!

  :)

 56. Olen tässä sinkoillut viimeiset pari viikkoa melkoisena sähköjäniksenä, että ehdin tehdä kaikki asiat valmiiksi ennen parin viikon lomaa. Sänkyyn en ole muutamaan päivään ehtinyt ennen aamukolmea, mutta kuolema kuittaa univelat, tai jotain… Joku aavistus siis fiiliksistäsi. Nyt kuitenkin matkalla kohti lentokenttää läpi hyisen marraskuisen sateen ja pian sieltä kohden aurinkoa.

  Jalo-mekkosessa on hurmaavasti retrohenkeä, joten valitsisin ehkä sen.

 57. Nuo joggeri-housut näyttää ihanilta! Täytyisi kyllä panostaa tuollaisiin nättiin kotivaatteisiin.

 58. Noihin joggeri-housuihin tiivistyy juuri ne arvot joita haluan pukeutumisessani vaalia = rentoa mutta tyylikästä!

 59. Kylläpä saat Nansonkin näyttämään hyvältä :D

  Vaatteista kiinnostaa eniten näin sovittamatta nuo Joggeri-housut, mielenkiintoinen yhdistelmä tuo kangas ja malli. Niissä voisi hengailla kotona ja viettää laatuaikaa itsensä kanssa takkatulen lämmössä lapsen nukkumaanmenoajan jälkeen (ei liian myöhään tietenkään :) ).

 60. Pohdintasi ovat kuin mun päästäni; tällä hetkellä tärkeintä on ehdottomasti uni ja sen jälkeenkin vielä uni. On ihan eri juttu tehdä töitä ja elellä elämää kun on levännyt, miten sen aina unohtaakin?
  Mä rakastuin tohon Ylle- villakangastakkiin, mustana tai ehkä kuitenkin vihreänä :)

 61. Sitä tasapainoa olen itsekin etsinyt, tosin aika erilainen tilanne mulla. Mutta uni, ulkoilu, liikunta ja rentoutuminen ovat ne avainasiat itsellä. Eikä saa tehdä liikaa, muuten uni kärsii heti ensimmäisenä. Tuo Ylle-takki on ihana! Sille olisi käyttöä paaaaljon. Olisi ihana haahuilla harmaassa marraskuussa siihen kääriytyneenä. Tämä marraskuu on jotenkin saanut minut ihastumaan itseensä, en ymmärrä kuinka tässä näin kävi mutta ehkä alan hiffata, mitä marraskuu vuoden kierrossa merkitsee ja että saa vain olla ja hidastaa menoa, jos siltä tuntuu.

 62. Niin tiedän mistä puhut! Itse tosin tajusin sen turhan myöhään, tuli burn out ja muuta. Nyt takana yli puoli vuotta sairaslomaa ja tuijottelua ulos ikkunasta, enkä vieläkään ole toipunut. Ole sinä minua viisaampi ja hiljennä kun vielä voit tehdä sen itse.

 63. Mukava ja Ylle olisi ihanat. Toivottavasti pian lisää Lapin kodista ja Helsingin remontista. Onnistut niin kauniina leijailemaan remonteista huolimatta. Itse olisin hieltä haiseva virttyneissä kalsareissa väsynyt remppamuija.

 64. Itsestään huolen pitämisen opettelu tuntuu olevan elämän mittainen projekti. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa…

 65. Joggereista tykkäisin! Unen riittävä saanti on ollut itselläkin aiheena syksyllä. Perustin toukokuussa oman yrityksen ja arvattavastikin yöunet ovat olleet liiankin lyhyitä, kun mieli käy kierroksilla, sitä helposti vain suunnittelee ja toteuttaa yritystoimintaa. Nukkuminen kannattaa, huomaa joka kerta, kun malttaa käydä ajoissa sänkyyn. Tsemppiä taloprojektiin!

 66. Kiitos aivan ihanasta postauksesta. Aihe on todella ajankohtainen, ainakin omalla kohdallani (varmaan monen muunkin). Itse taistelen ajankäytön, jatkuvan uupumuksen ja liian vähän unen kanssa. Vaikka koetan järjestää päivän / viikon työt siten, että jäisi hieman vapaata syventyä vaikka tuohon kirjapinon sisältöön, tai hetken ulkoiluun alkuillasta, niin kello on minimissään noin 01’00-02’00 joka yö ennen kuin saan itselleni siirtymään työkoneeni äärestä makuuhuoneeni puolelle ja nukkumaan. Nyt on vakaa päätökseni tämän kiireisen kuun ja loppuvuoden jälkeen katkaista kerrasta valvomisen ja ylitöiden kierre..Olen nyt harjoitukseksi ajastanut päivänkin siten että kello kilisee neljän tunnin välein valveillaoloajan (siis päivän) kun on taukohetki, aterioitten aika tai nukkumaan menon aika iltasella. Vielä aika huonoin tuloksin tosin). Jospa onnetar suosisi arvonnassa vaikka Nanson kauniilla ja ihanalla Mukava oloasupaidalla tai mekolla ja kutsuisi mukavasti hyvään lepotaukoon tai paita löytyisi vaikka joululahja yllätyksenä paketistani ja toimisi siten myös ihanana kannustimena “uuteen kiireettömään elämään”. Raidallinen harmaa Mukava- paita täyttäisi myös samalla sille jo tekemäni tilan puvustostani :)

 67. Hyvä kirjoitus! Osaisinpa itsekin vangita kuviin tunnelmia yhtä kauniisti ja rennosti! Kohta 10 vuotta Lapissa asuneena, kaupungista muuttaneena allekirjoitan sun mietteet. Rakastan tätä elämänrytmiä, täällä on aikaa elää hetkessä, on ihan ok käpertyä koirien kans päiväunille jos siltä tuntuu! Joskus tuntuu, että tarvii enemmän elämää ympärille, lähteä “ihmisten ilmoille” ja sekin on ihan ok. Tasapainon löytäminen siinä kuinka paljon haluaa tehdä ja kuinka paljon tarvii tehdä on haastavaa, mutta palkitsevaa. Mallistosta eniten mieleeni Villis-neule, Mukava mekko sekä ihanat takit!

 68. Joggeri-housut ja oliivinvihreä villakangastakki näyttävät ihanilta, rennon tyylikkäiltä.

  Olen vasta mennyt takaisin töihin lapsen kanssa kotona vietetyn ajan jälkeen ja nykyään tuntuu siltä, että arkena ei ehdi oikein pysähtyä! Välillä haaveilen juurikin jostakin mökkeilytyyppisestä rennosta oleilusta ilman pakollisia menoja ja harrastuksia, joita iltoihin ja viikonloppuihin kertyy…

 69. Nukkuminen, tuo niin helppo mutta vaikea asia. Olen saanut useasti kaiken kohdalleen – älylaitteet ajoissa pois, iltapala, iltatoimet ja vähän kirjaa sängyssä. Nukkunut hyvin ja tarpeeksi, ihaillut hyvää oloani. Ja sitten kun on niin hyvä fiilis, sitä venyttää vähän nukkumaanmenoa ja tekee useampanakin iltana sittenkin sen hauskan asian.. Ja sitten pian olen taas tilanteessa jossa unenpuute on vakituinen seuralainen.. Karmea kierre, jonka onneksi saa tauolle kun muistaa taas hyvin nukuttujen öiden tuottaman ilon.

 70. teille varmasti sopisi kuukausi lapissa, kuukausi helsingissä <3

  puuvilla-oloasu-housut jäivät mieleen kytemään.

 71. Jo pienenä sain vanhemmiltani viisauden, että nukkuminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Tätä ohjetta olen noudattanut läpi koko elämäni ja nukkuminen onkin yksi suurimmista nautinnoistani. Kannatan siis ehdottomasti!

  Syksyn(kin) mallisto on upea ja himoitsen itselleni tuota vihreää villakangastakkia, se olisi aivan ihana saada itselleni…!

 72. Tuo Mukava- yöpaita pitkähihaisena näyttää juurikin siltä että haluaisin hiihdellä siinä läpi joulun.

 73. Pitkähihainen Mukava houkuttelisi. Nuo takit on upeita mutta kun eivät kuulu Lounge-mallistoon :) Villis neuletakkeja omistankin jo pari :)

 74. Joggeri-housut vaikuttavat hyvin mielenkiintoiselle uutuudelle. Ne sopisivat täydellisesti omaan loppuvuoteen, jonka ohjelma ei ole kovin virallista, mutta kaipaa kuitenkin siistejä vaatteita antamaan päiviin ryhtiä.

 75. Todella hyvä kirjoitus. Minulla tuo sama, menen nukkumaan siinä yhden, puoli kahden aikaan ja puoli kuudelta herätys. Eihän noilla unilla vaan jaksa. Nyt olen vajaan viikon verran yrittänyt mennä yhdentoista aikaan nukkumaan. Uni ei tahdo ensin tulla mutta toivon, että tuohon uuteenkin rytmiin pääsee kiinni lopulta. Kaikki vaatteet ihania, tykkään Nanson vaatteista. Ylle-villakangastakki ois ihana.

 76. Ylle-villakangastakki olisi ihana! Unen merkitystä ei voi liiaksi korostaa, kun sitä on liian vähän kaikki näyttää harmaalta.

 77. Ottaisin Mukava-mekon vaaleanraidallisena ja pitkähihaisena. Nykymaailmassa pysähtyminen ei ole itsestäänselvyys vaan se on tehtävä tietoisesti.

 78. Ihana tunnelma kirjoituksessasi. Ja ihania vaatteita, mutta Villis villatakki olisi varmasti ihanan lämmin.

 79. Villis Naisten neuletakki on niin mukavan ja lämpöisen näköinen! <3 <3

  Kylminä ja pimeinä iltoina olisi ihan kääriytyä siihen…

 80. Oma sisäinen ääni on usein oikeassa. Vasta rauhoittumisen ja unen lisäämisen jälkeen kroppaani oli valmis vauvaan. Rauhoittuminen ei ole vain aivoille hyväksi :) Joku joogaopettaja on joskus myös sanonut, että syksy ja talvi olisi luonnostaan levähtämisen aikaa, vaikka maailma pimeään aikaan pyöriikin usein kovilla kierroksilla loppuvuoden dediksiä kohden. Muistetaan hengitellä :) ja kiitos kun kirjoitat.

 81. Villis villatakki! :) Olen niitä ihmisiä, jotka hiihtelevät koko talven pitkissä neuletakeissa toimistolla. Se on itselleni omalla tavallaan myös mukava suojavaate. Kun on huono päivä, päätä särkee ja kiukuttaa tuo tuttu villatakki helpotusta pukeutumiseen ja mukavuutta oloon. Ja on se muutoinkin pimeinä aamuina kivaa, kun voi vaan vetäistä villatakin päällä ilman suurempia asunsovitteluita! :D

 82. Ihana postaus ja niiin tuttua asiaa näin itsekin yrittäjälle. Juuri vietin viikon Lapissa yksin näitä samoja kelaillen – joskin totesin myös ettei minusta siellä asumaan varmaankaan olisi. Että parasta onkin saada (sopivassa suhteessa, mikä lieneekin se todellinen haaste) elää sekä eläväisen kaupungin ympäröimänä että välillä päästä hengähtämään pohjoisen rauhaan.

  Tuo Joggeri-poolo-yhdistelmä toimii kyllä täydellisesti niin maalla kuin kaupungissakin :)

 83. Jalo-yöpaita pidempihihaisena. <3 Jotenkin nuo kaikki mallisto vaatteet ja tuo pohdintasi sopivat tähän vuodenaikaan: Elämänmeno rauhoittuu pakostakin pimeämmän vuodenajan myötä ja ennen joulua on hyvä jokaisne rauhoittua ja antaa itselleen leppoisaa olemisen aikaa.

 84. Tuo vaaleenpunainen neulepaita, ahh <3

  Olen alkanut ottaa kesälomien jälkeen ottaa tavaksi mennä nukkumaan jo kymmenen maissa. Herätys on ennen kuutta, ja olen huomannut, että mielialaan on aika suuri vaikutus, nukunko kahdeksan vai kuusi tuntia. Miksi siis tekisin itselleni pahoin nukkumalla liian vähän, kun voin suht iisisti muuttaa tätä tapaa paremmaksi :)

 85. Kiitos mahdollisuudesta voittaa! Niin houkuttelevia kuvia ja viipyilevä tunnelma, Villis villatakki tai Ylle villakangastakki houkuttelee!

 86. Linnut, avaruus, metsä, vesi… löydän niistä aina suurempaa rauhaa kuin autoista, ihmisvilinästä, metelistä ja muuttuvista kalenteriajoista. Verkkaisuus tarttuu ja maalla on helpompi kuunnella itseään.

 87. Villis-villataki ja joggerihousut, rennot mutta sen verran salonkikelpoiset, että painelisin näillä casual friday-päivänä toimistolle.

 88. Unta olen arvostanut aina, varsinkin kun olen tällainen uniongelmainen. En selviäisi kahta päivääkään tuollaisilla unimäärillä kun sinä!

  Villis-poolo muuten kiinnitti huomioni, juuri tuollaista olen etsinyt!

 89. Tosi tutun kuuloisia ajatuksia, nämä. Erityisesti tuo aikaa itselle… joskin koska meillä se on mies, joka maadoittaa minutkin nukkumaan kohtalaisen ajoissa, niin silloin kun olen itsekseni tuppaa uneni väistämättä kärsimään. Solahdan takaisin luontevaan yökyöpeli-asetukseen, usein katselen vanhoja suomalaisia sketsejä tai etsin uusia kotimaisia artisteja netistä ja siinä ne yön tunnit vierähtävät vähän turhankin helposti.

  Onnea oman sekä uniajan järjestelyyn!

 90. Villis-neuletakki on suosikkini. Kiitos taas tästäkin tekstistä, oli niin totta, pitää osata rauhoittua ja olla vaan.

 91. Aloitin loppukesästä uudessa työpaikassa ja stressikäyrä nousi samantien pilviin. Silloin tajusin miten tärkeää se uni ja oma aika on. Olen niin introvertti kuin voi vaan olla, mutta työni on sosiaalista. Nyt kun en enää pelkää joka päivä töihin menoa, alkaa jo hengityskin hieman tasaantua.

 92. Mukava-yöpaita muistuttaa niin lapsuudesta! Minä, sisareni ja äitini nukuimme ja hengailimme yleensä villasukissa ja pitkähihaisissa ja nilkkoihin ulottuvissa yöpaidoissa, jotka olivat useimmiten juurikin Nanson. Olen itse saamassa lapsen vielä tämän vuoden puolella, ja olisi ihanan nostalgista jatkaa samaa perinnettä. :)

 93. Mummoilu tekee hyvää … itsekseen istuskelu, puuhailu, hyräily … ja nukkuminen tietysti … ❤️

  Niin … villakangastakki kiinnostelee … ja joggersit …

 94. Ihania ajatuksia, joihin voin yhtyä täysillä. Itseään pitää kuulla, ja kun hiljentää muun elämän ääniä, kuulee paremmin. Kiitos kirjoituksestasi.

  Nansolta valitsisin kaiken, mutta jos yhteen on tyydyttävä, pitkähihainen Mukava-yöpaita olisi valintani. Näen jo itseni hiimailemassa siinä villasukissa, tukka pörrössä ja kuppi kahvia kädessä.

 95. Joggerit ja mukava-yökkäri
  Muutoin oma aika on luovaa aikaa ja super tärkeää. Nykyään vietän paljon omaa aikaa, enemmän kuin koskaan ennen ja voi pojat kun sen syvyyden on oppinut se vie mennessään.
  Kun hiljaisuuden kuulee………löytää itsensä – minut.

  Ihanaa marraskuuta sinne

 96. Osata olla yhdessä erikseen on yksi tärkeimmistä hyvän liiton aineksista!
  Joggeri-housuille olisi garderoobissani paikka!

 97. Itse painin aika lailla samojen asioiden kanssa. Teinkin jo kaksi aika merkittävää askelta kohti parempia unia ja sitä kautta leppoisampaa arkea: tilasin uuden sängyn ja Nansolta uuden yöpaidan!

 98. Pidän paljon tuosta grafiitinharmaasta, pitkästä Villis-villatakista. Aamun viileydessä sitaisisi sen yöpaidan päälle ja hipsuttelisi alakertaan teen keittoon. Oletan, että se mahtuisi kätevästi myös pilkkihaalarin alle…vakiovarusteeni syksystä kevääseen koiran aamupissityksillä.

 99. Oi!! Viisautta Stella. Mä en jotenkin usko, että aika loppuu vuorokaudesta kesken. Kaikilla meillä on aikaa 24 tuntia vuorokaudessa. Kysymys on siitä miten sen ajan käyttää. Mikä on tärkeää. Aikaa löytyy siihen, mitä ihminen pitää tärkeänä. Ajattelen, että aika on arvokkainta mitä meillä on. Hienoa, jos pystyy elämään oman näköisen elämän ja käyttämään aikaa asioihin, jotka on itselle tärkeitä.

  Mukava-yöpaita pitkähihaisena nostaisi mun elämänlaatua

 100. Vaaleanpunainen villapoolo on mun suosikki.
  Kun kelloja siirrettiin, niin mun kroppa ei siirtynyt mukana ja nyt olen nukkunut 8-9 tunnin yöunia ❤️ Ihmeellistä herätä virkeänä aamulla

 101. Oliivinvihreä villatakki on ehkä suosikkini.
  Hmmmm…jonain päivänä asutte Pohjoisessa, niin luulen
  Mä oon viimeisen vuoden aikana alkanut satsaamaan yöuniin. 5-6 tunnim unilla ei mieli pysy kunnossa.
  Nyt nukun välillä 10-14 tuntia ja sekin on ok. Kuuden tunnin unet on välillä riittävät virkistämään. Iltaihmisiä tai paremminkin yökukkujiaei yhteiskunta tule vastaan.

 102. Oliivinvihreä villatakki on uskomattoman kaunis, mutta joggerihousuja tulisi varmasti käytettyä joka päivä.

 103. Jogger-housujen tapaisia olen etsinyt jo pitkään.. elämä on liian lyhyt epämukaville housuille!!

 104. Upeat Ylitornion maisemat-ihana maailman vapain raja ja meän kieli.
  Itselläni on unelmana muuttaa yhdessä rakkaani kanssa kotisaarelle täysin erilaiseen elämään ja arkeen-unohtaa kello, arki, kiire ja elää sekä tehdä kun siltä silloin kun tuntuu kellosta ja viikonpäivästä välittämättä- unelmat kyllä toteutuvat kun niihin uskoo täysillä, siihen asti on nollattava vain ajoittain olemassaoleva arki täällä ihmisten itse luomassa kiireessä ja turhan työorientoituneessa yhteiskunnasssa. Elämää on olemassa ilman työuupumusta.
  Minun suosikkin on ehdottomasti Villis-villatakki. HeidiS

 105. Uni, lepo, itsensä kanssa viihtyminen…nämä kolme järjissään pysymisen viivakoodi!
  Ja nuo i h a n a t Jogger-housut haluan!!

 106. Kyllä – on tärkeää kuunnella itseään ja luontoa, silloin kun pääsee sitä lähelle.

  Nanson mallistosta minua viehättää Villis-pooloneule noiden mustien housujen kanssa.

 107. Ihanaa, olisipa itselläkin tuollainen paikka muualla.Viimeaikoina ollaan kiidetty elämässä hieman sumussa, joten rauhan ja oman ajan tarve on läsnä myös allekirjoittaneella.

 108. Joku neule olisi tervetullut vaatekaappiini ❤️. Olen itsekkin yrittänyt rauhoittaa arkea ja mennä myös ajoissa nukkumaan. Voi kumpa itsellänikin olisi vastaavanlainen “lappi” paikka mihin mennä kun tarve sitä vaatii.

 109. Villis-paikassa voisin ensi talven kulkea. Kiitos myös kirjoituksesta. Se herätti ajatuksia ja vahvisti omia pohdintoja.

 110. Olen jo kauan kaivannut pitkää yöpaitaa, johon kääriytyä pitkinä iltoina ja aamuina.

 111. Hyvien yöunien merkitys korostuu etenkin näin talvikauden alussa. Itse nukun niinä aamuina liian vähän, kun menen töihin toimistolle. Etäpäivinä ja viikonloppuisin tilanne korjaantuu. Jos voittaisin, haluaisin varmasti jonkin mekon. Toki uusi takkikin voisi olla kiva.

 112. Itsensä on niin helppo unohtaa, kun kiirettä on paljon ja niitä, joista pitää pitää huolta. Olen koettanut pitää huolta riittävästä unesta ja liikunnasta sekä siitä, että muistaa välillä pysähtyä ihan vain hengittämään ja olemaan myös kiitollinen siitä, että elämässä on asiat pääsääntöisesti hyvin!

  Nanso on kyllä kerrassaan uudistanut ilmeensä. Pari viikkoa sitten hankin Villis-villatakin vaaleanharmaana. Se on ihana! Ja mielelläänhän sen ottaisi jossakin toisessakin värissä :)

 113. Kiva, että olet saanut hyvin levättyä ja muistanut levon merkityksen.

  Maisemat näyttävät ihanan seesteisiltä (ja kuvat ihania) ja voin kuvitella rauhoittumisen olevan helpompaa tuollaisessa ympäristössä – toisin kuin kaupungissa :)

  Lempparini on Villis-poolo!

 114. Nuo jogger-housut ovat suosikkini, sopisivat vaikka toimistoon särmän jakun kanssa!

 115. Nuo jogger-housut ovat suosikkini, sopisivat vaikka toimistoonkin särmän jakun kanssa.

 116. Joggeri-housut ja villi-poolo ovat suosikkejani. Kyllä, pienellä paikkakunnalla on paljon rauhallisempaa, stressittömämpää ja yksinkertaisempaa kuin Helsingissä. Kaipaan pohjoiseen usein.

 117. Havahduin tällä viikolla siihen, että haaveilen pitkähihaisesta ja pitkähelmaisesta yöpaidasta. Tunsin itseni ihan mummoksi, mutta miksi palella aamuisin ja iltaisin? Pitkähihainen Mukava-yöpaita vastaisi just mun haavettani!

 118. Tiedän tismalleen mitä tarkoitat. Oma aika ja akkujen lataaminen on niin tärkeää! Ja samaa mieltä olen myös siitä, että kaupunkikodissamme on paljon kiireempi ilmapiiri kuin maaseudun kodissa.

  Lemppari oli oliivinvihreä takki ja ne joggerihousut.

 119. Varmasti erittäin moni tunnistaa nuo ajatukset ja tunteet. Ei tarvitse olla edes yrittäjä, kun työelämä on nykyään niin hektistä, että työt tuntuvat seuraavan joka paikkaan. Olen siinä mielessä samanlainen kuin sinä, että tykkään haahuilla yksin kotona ja puuhata jotain, järjestellä tai ihan vain olla tekemättä mitään. Saan onneksi nukkua pimeässä ja hiljaisessa. En varmaan enää tottuisi siihen kaupungin meteliin, vaikka muuten siellä onkin paljon sellaista aktiviteettia, josta pitää. Mutta hienoa, että teillä on tuo Lapin mökki, jossa ei ole niin paljon ulkoisia virikkeitä ja saa ottaa rennosti. Itse olen oppinut, että yötä myöten on ihan turha tehdä mitään. Sitä joutuu vaan korjailemaan myöhemmin niitä virheitä, mitä on väsyneenä tehnyt… Tärkeämpää on nukkua hyvät yöunet, rentoutua ainakin yksi päivä viikossa niin, että kalenterissa ei lue yhtään mitään. Sitten priorisoida mitkä työt on tehtävä ja mitkä voi odottaa ja mitä taas voi jättää tekemättä. Tsemppiä loppuvuoteen ja töiden organisoimiseen!

 120. Koko mallisto näyttää superihanalta, mutta suosikeiksi nousivat vaaleanpunanen pooloneule sekä joggerit. Noista kahdesta valitsisin ehkä neuleen. Vaaleanpunainen on vähitellen hiipinyt vaatekaappiini ja rento pooloneule puuttuu vielä luottovaatteiden kokoelmasta.

 121. Joggeri housut on tosi kivan näköiset! Ja sopisivat juurikin leppoisaan elämääni maalla. Tarvitsen todella paljon aikaa vain olla ajatuksissani, haahuilla tekemättä mitään ja nauttia hiljaisuudesta. Nämä asiat ovat iän myötä vain tulleet entistä tärkeämmäksi!

 122. Kaikki tarvitsevat lepoa ja joutilaisuutta. Varsinkin luovan työn tekijät. Vaatteista suosikkini on villis poolo ja joggeri housut. Hyvää vuoden jatkoa!

 123. Minä ymmärrän kyllä juuri mistä puhut. Kaupungissa asuessa kiire oli melkein humisevaa ja kaupungin häly ja meteli oikein vetää siihen mukaan.

  Elämä heitteli minut takaisin lapsuusmaisemiin asumaan ja tänne jäin. Kokeilin kaupunkielämää vielä parisuhteen vuoksi, mutta molemmat saivat jäädä. En enää maalle palattuani kyennyt heräämään takaisin kaupungin elämään. Nukun paremmin kun ilma on puhdasta ja elämä kiireetöntä. Nautin niin siitä kuinka metsä on takapihalla, järvi näkyy ikkunoista ja oma rauha on jokamiehen oikeus. Lapsi pyörii pihalla ja metsissä vailla huolen häivää. Kun seuraa kaipaa on kaikilla aina aikaa kahvikupposelle ja on ihanaa kun joku tulee kylään.
  Ainut mitä tosissani kaipaan kaupungista on ravintolat ja ystävät jotka sinne jätin, mutta hekin rakastavat tulla maalle viettämään viikonloppuja ja lomiaan, täällä kun sielu leppää.

  Tsemppiä ja rakkautta loppusyksyyn Stella!

 124. Hyvä kirjoitus ja kaikki vaatteet ovat niin kauniita näissä kuvissa. Suosikkini on Villis-villatakki.

 125. Ne on ihmeelliset unet ne, jotka siellä maalla saa. Nukahtaa syvempään ja rauhallisempaan uneen, herätä katsomaan aamuluontoa, ilman tunkkaista oloa ja halua vain kääntää kylkeä, avata ovi koiralle, ja miettiä kuinka luonnollista ja ihanaa se on sillekin kirmata ilman hihnaa vain ovesta ulos, nuuskimaan aamua. Ja vähän nyrpistää kylmälle kosteudelle.

  Asun laillanne Ulliksessa, ja ihanaahan täällä on. Mutta se ero kaupunki”levon” ja lapsuusmaisemien vastaavan välillä on huima. Vaikka työt ottaisi mukaan, jokin siellä maisemissa kietoo turvalliseen syleilyynsä, ja tuntuu kuin samat kiireet ja velvollisuuudet eivät koskettaisi yhtä henkilökohtaisesti. Niihin tulee eri perspektiivi, ja hiljaisen luonnon ja paikallisen elämänrytmin ympäröimänä on kuin saisi hyväksyntää ja vahvistusta esi-isien ja -äitien läsnäolosta. (Huh, menee diipiksi. Mutta siltä se tuntuu.)

 126. Ihanan oloisia ovat nuo kaikki vaatteet ja varmasti tosi mukavia päällä ;-)
  Minun suosikkini on ehdottomasti Mukava-mekko pitkähihaisena ja siihen päälle tuo Ylle-villakangastakki mustana
  :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.