Musaa maanantaihin ~ Courtney Barnett & Kurt Vile

Maanantaita tupaan! Levylautasella pyörii päivän musiikkilöytö, australialainen laulaja-lauluntekijä Courtney Barnett. Moneen kertaan palkitun muusikon uusin kappale Small Talk on julkaistu pari kuukautta sitten, minä törmäsin siihen nyt ja ihastuin rentoon tulkintaan, riisuttuun sovitukseen ja savuiseen soundiin. Pitchforkista löytyy kiinnostava haastattelu viime toukokuussa ilmestyneestä uudesta albumista Tell Me How You Really Feel. Tähän täytyy selvästikin tutustua tarkemmin.


☊ COURTNEY BARNETT ~ SMALL TALK

Syytän tätä loppusyksyistä yliväsymystä siitä, että tajusin vasta viiveellä, että onhan meillä Courtneyta kuunneltu aiemminkin, nimittäin tätä viime vuonna levytettyä duettoa Kurt Vilen kanssa! Omaleimaisesta musiikillisesta jäljestään tunnettu Vile on multi-instrumentalisti ja musiikillinen nero, joka on tullut minulle tutuksi Jarnon musiikkimonologien ohella The War On Drugsin kautta, sillä hän on yhtyeen entinen kitaristi ja biisintekijä, joka lähti sittemmin tekemään omaa soolotuotantoa. Vaikka Kurt Vile on ihan helvetin taitava kirjottamaan ja soittamaan, sen matsku on jotenkin kivan raakaa, sanoo Jarno ja on kyllä oikeassa. Yhteislevy Courtney Barnettin kanssa toimii ehkä juuri siksi, että molemmilla on samankaltainen välitön tapa lähestyä musiikkia.


☊ COURTNEY BARNETT & KURT VILE ~ OVER EVERYTHING

2 thoughts on “Musaa maanantaihin ~ Courtney Barnett & Kurt Vile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.