10 lahjavinkkiä minimalistin jouluun 

Kaupallinen yhteistyö MUJI Finland

Yritin keksiä tyynemmän tavan aloittaa tämän kirjoituksen, mutta en mahda sille mitään, etta tekee mieli vain pomppia tasajalkaa ja kiljua MUJI ON TÄÄLLÄ! MUJI ON TÄÄLLÄ!

Niille, joilla ei ole aavistustakaan mistä nyt vauhkotaan: MUJI on 80-luvulla perustettu japanilainen designketju, jonka filosofiana on tarjota yksinkertaisia, kestävia ja kohtuuhintaisia käyttotavaroita ekologisia arvoja unohtamatta. Yritys on ollut edellä aikaansa, silla se syntyi aikoinaan vastalauseena kulutusyhteiskunnalle ja brändikeskeisyydelle, joka on juuri nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. MUJIn japaninkielinen nimi Mujirushi Ryōhin tarkoittaa brändäämättömiä laatutuotteita ja linjaan kuuluu esimerkiksi se, ettei tuotteiden suunnittelijoita tuoda esiin.

Japanilaisten kyvylle tehdä arkisista esineistä kauniita on ollut selvä markkinarako, sillä MUJIsta on tullut vuosikymmenten varrella yksi maailman arvostetuimmista brändeistä ja myymälöitä on maailmassa jo yli 900. Menestystarinaan liittyy varmasti myös se, että erittäin kohtuullinen hintataso sopii monen lompakolle.

Oma MUJI-historiani on pitkä ja lojaali. Olen tehnyt reissuillani täsmäiskuja MUJIn myymälöihin 2000-luvun alusta asti, hankkinut sieltä niin muistikirjani kuin meikkipussini. Kyniä olen ostanut joka kerta, aina niitä samoja ohuita mustia tusseja, joita parempia ei ole. En ole kaveripiirini ainoa MUJI-friikki, joten olen saanut kynävarastojani täydennettyä usein myos reissaavien ystävien avulla.

Miksi kollektiivinen MUJI-hulluus, you may ask? Siksi, että mikään muu merkki ei ole onnistunut yhdistämään vastaavalla tavalla laatua, vähäeleistä suunnittelua ja kohtuullisia hintoja. Graafisen suunnittelijan sydämeni sykähtää minimalistiselle pakkaussuunnittelulle ja esteetikko minussa iloitsee siitä, ettei tuotteita ole pilattu isoilla logoilla tai erottuvilla merkkilapuilla. MUJI kiinnittää myös paljon huomiota tuotantonsa vastuullisuuteen, mistä ei viela silloin parikymmenta vuotta sitten puhuttu paljoakaan, mutta nyt se on onneksi alkanut kiinnostaa monia.

Ostoksia ei tarvitse enää kantaa ulkomailta asti, sillä MUJI on avannut Kampin kauppakeskukseen pop up –kaupan, joka on avoinna 20. tammikuuta saakka. Pop up järjestetään Helsingissä jo kolmannen kerran, mutta tällä kertaa ilo ei jää vain väliaikaiseksi, sillä ensi vuoden syksyllä MUJI avaa Suomeen pysyvän kaupan! Siitä tulee Euroopan suurin ja koko maailman kolmanneksi isoin MUJI-myymälä, melkoista.

Minulta toivotaan joka joulu lahjavinkkejä – ja nyt niitä on luvassa, silla yhteistyö MUJIn kanssa tarjosi siihen oivan tilaisuuden. Seuraavaksi siis kymmenen laadukasta lahjavinkkiä minimalistin joulu (toiselta nimeltaan älä osta kenellekään mitään turhaa krääsää).

Hankin itse joululahjoja vain vahan ja nekin huolella ja harkinnalla, panostaen asioihin, joille lahjansaajalla on varmasti käyttöä. En halua antaa lahjaksi mitaan kaappiin unohtuvaa turhaa, vaan käyttökelpoisia, kauniita ja hyödyllisiä asioita. MUJIsta löytyy kaikenlaisille budjeteille sopivia vaihtoehtoja.

Aromadiffuuseri ~ Tuoksua ja tunnelmaa kotiin

MUJIn aromadiffuuseri tunnetaan kavereiden kesken myös tohottimena. Hyvä on, kavereiden kesken on käynnissä Suuri Keskustelu siitä onko se tohotin vai tupsutin, mutta siitä vallitsee yksimielisyys, että tuo kaunis pieni esine on nerokas. Se muuttaa eteerisillä öljyillä höystetyn veden viileäksi vesihöyryksi, joka levittää tilaan aromaterapeuttista taikaa. Tuoksuilla voi saadella niin tilan tunnelmaa kuin omia tunnetiloja: esimerkiksi aamuun voi valita jotain energisoivaa ja iltaan taas jotain rauhoittavaa. Miten voi ollakin näin helppo ja toimiva tapa lievittää stressia ja levottomuutta.

Syksy on nimittain ollut raskas useammalla kuin yhdellä tavalla ja tohotin on osoittautunut kultakimpaleeksi, joka rauhoittaa olon heti kun se alkaa tasaiseen tahtiinsa tuutata pihalle vesihöyryä. En ole ainoa rakastunut – Jarno suhtautui tulokkaaseen aluksi skeptisesti, mutta ihastui siihen heti ensimmaisella käyttökerralla ja napsauttaa aamuisin tohottimen päälle samaan aikaan kahvinkeittimen kanssa.

Tohottimeen laitetaan aitoa eteerista öljyä (muista ostaessasi tarkistaa aitous, sillä markkinoilla on kaikenlaisia epämääräisiä vaihtoehtoja) ja tuoksun voimakkuutta säädetään tippojen määrällä. MUJI myy 100% luonnollisia eteerisiä öljyjä. Kunpa niistä tulisi pian valikoimiin luomulaatuiset versiot.

Meilla on diffuuserista isoin koko, joka irtoaa satasella ja näyttää vahan ufolta. Pienempi koko on kapeampi ja korkeampi eli sylinterimainen, sen lisäksi löytyy vielä minikokoinen matkaversio. Diffuuseri toimii myös tunnelmavalaisimena, sillä siinä on valo, jonka voi halutessaan napsauttaa paalle. Me pimeyden asukkaat otamme tietysti kaiken mahdollisen valon ilolla vastaan.

Vinkki: jos haluat hankkia tohottimen itsellesi tai läheiselle joululahjaksi, ole nopea, sillä sana alkaa levitä ja ne saattavat loppua pian. 

Ostoksille päätyville toinenkin vinkki: kun etsit kuumeisesti virtapiuhaa ja olet ottamassa Kamppiin raivoisan puuttuvaa piuhaa koskevan puhelinyhteyden, muista katsoa tohottimen sisään. Merkin pakkaussuunnittelu ei ole vain kaunista, se on myos neroutta lähentelevan taloudellista. Koska Japani.

Kenelle lahjaksi: itselle tai hänelle, joka kaipaa energiaa, tasapainoa, stressinlievitystä tai rentoutusta. Erityisesti hänelle, jolla on hermo kireällä, nimim. Toimii.

Ajattomat astiat minimalistin keittiöön

Astioiden antaminen lahjaksi vaatii hiukan lahjansaajan mieltymysten tuntemista ja etukäteen nuuskittua tietoa siita kaivataanko talouteen uusia astioita. Toisten komerot pullottavat yli omien tarpeiden, toisilla on tiskikaapissa se yksi lohjennut kulho.

MUJIn valkoisesta posliinista tehdyt Hakuji-astiat ovat aika varma valinta moneen kotiin: Japanissa valmistetut, yksinkertaiset kulhot, lautaset ja kupit ovat pienikokoisia, pinottavia ja sopivat monenlaiseen makuun. Ne on helppo myös yhdistää muihin sarjoihin ja tuovat kattauksiin aavistuksen japanilaista eleganssia. 

Valkoisten Hakuji-astioiden lisaksi valikoimista löytyy tällä hetkellä käsinmaalattuja sinivalkoisia astioita, joista pidin erityisen paljon näistä kuvissa vilahtavista pikkulautasista.

Myos puinen tarjotin on MUJIn valikoimista.

Kenelle lahjaksi: japanilaisen ruoan tai muotokielen ystavalle, pienissä neliöissä asuvalle tai hänelle, joka tarvitsee uusia astioita, muttei oikein tieda mista ne hankkisi.

Värikynäkimara

MUJIlla on huikea taito tehdä täysin tavanomaisista objekteista kauniita. Yksi taidonnäyte on tämä täydellisen sylinterin mallinen tötterö taynna värikyniä. En ole käyttänyt värikyniä vuosiin, mutta tötterön nähtyäni alkoi yhtäkkia tehdä mieli kaivaa pitkasta aikaa lehtiö esiin ja piirtää ja värittää. Kaavailin myos ostavani tötterön lahjaksi omalle kummityttärelleni, mutta sitten muistin, etta hän on liki täysi-ikäinen eikä ehkä innostu värikynistä yhtä paljon kuin kummitätinsa, joka on henkiseltä iältään ilmeisesti noin seitsemän.

Kenelle lahjaksi: lapselle, väriterapiaa kaipaavalle aikuiselle ja tietysti MUJIsta hullaantuneelle graafikkoystävälle. (Minä taidan sopia näihin kaikkiin määritelmiin.)

Luomupuuvillaiset alusvaatteet

MUJIlla on nykyään kokonainen vaateosasto! Niin jumalaisia, yksinkertaisia vaatekappaleita ja ihania luonnonmateriaaleja. Joululahjalistalle poimin kuitenkin alusvaatteet, koska a) rakastan niitä ja b) näin simppeleitä ja laadukkaita alusvaatteita ei oikein tahdo löytyä järkihintaan mistään muualta. Parasta: luomupuuvillaiset hihattomat paidat, joissa on juuri täydellinen, hivenen androgyyni ja kapea leikkaus, ja ohkaiset puuvillaiset alushousut, joissa on pienet lahkeet. Värivalikoima on kohdallaan eli kaikki tärkeimmät löytyy valkoisesta harmaaseen ja mustaan. Sukkiakin on, ja kylla, niissakin on samat taydelliset, minimalistiset nyanssit. Miehille on oma mallistonsa. 

Kenelle lahjaksi: itselle tai läheiselle, jonka maun tunnet. Tai miehelle, joka ei muista itse käydä ostamassa uusia sukkia ja boksereita.

Oliivipuinen mortteli

Oliivipuinen mortteli on kaunis ja käytännöllinen lahja, joka kestää kauan tiheässäkin käytössä. Sujauta lahjakassiin myos pestoainekset ja pussillinen pastaa – ja kutsu itsesi kylään. Niin minä tekisin.

Kenelle lahjaksi: keittiössa viihtyvälle. Sopii myos tuliaiseksi joulupyhien vierailuihin.

Täydelliset luomupuuvillaiset lakanat

MUJIn lakanaosastolta löytyy monenlaisia vaihtoehtoja yksinkertaisten raita- ja ruutukuosien ystäville, mutta itse ihastuin yksivärisiin luomupuuvillaisiin lakanoihin – niin rapeat, niin kauniit! Oma suosikkisävyni on ruskea, joka tosin näyttää minun silmääni enemmän khakiin taittavalta harmaalta, yhtäkaikki hurmaava ja sopii monenlaisiin sisustuksiin. Kannattaa myös tsekata maailman pehmeimmät trikoolakanat, joista löytyy ylellinen suklainen sävy – siihenkin olisi niin ihanaa sukeltaa kylminä talvi-iltoina. Laiskan tai kiireisen lahjanantajan iloksi MUJIn lakanat on pakattu valmiiksi lahjaksi sopivaan muotoon, naruineen kaikkineen.

Kenelle lahjaksi: poikaystavalle tai veljelle, joka nukkuu yha lapsuudenkodin muumilakanoissa.

Pikkurahalla kaunista kylpyhuoneeseen ~ Minimalistin hammasharjasetti

Jokainen esteetikko on törmännyt väistämättä tosiasiaan, etta kauniita hammasharjoja ei ole olemassa. Nyt on, silla MUJIn hammasharjapakkauksessa läpikuultavat harjat hohtavat neljässä erilaisessa toisiinsa sointuvassa sävyssa. 

Nerokkainta on silti tuo mailman yksinkertaisin hammasharjateline – miten voi olla, etta kukaan ei ole keksinyt vastaavaa aiemmin? Painava pieni lasirinkula pitää harjan paikoillaan eika vie turhaa tilaa peilikaapissa. Oma suosikkini on kirkas rinkula, valikoimista loytyy myos valkoisia keraamisia ja teraksisia.

Kenelle lahjaksi: esteetikolle, joka saa kicksejä kauniista arkiesineistä.

Tohvelit

Tunnen joskus suurta kaipuuta olla nainen, joka juo aamuisin kahvinsa lukien sanomalehteä tohvelit jalassa. Asetelmasta huokuu kiireettömyys, se että ensimmäisenä aamulla ei ajattele tehokkuutta tai töihin tarttumista, vaan omaa aikaa ja nautintoa. MUJIn pellavaiset tossut sopivat kuvaan täydellisesti.

Kenelle lahjaksi: hänelle, jolla on kaikkea paitsi aikaa.

Muistikirja ja nippu maailman parhaita kyniä

Mujin muistivihot ovat loistavia, mutta kynät ovat klassikko. Tiedän, koska olen monen ystäväni lailla kantanut niitä maailmalta vuosien ajan – nyt ei enää tarvitse hakea ihan niin kaukaa! Muji myy monenlaisia laadukkaita kyniä, mutta klassikkostatusta nauttivat nimenomaan ohuet, mustat tussit, jotka ovat mitenkään liioittelematta parhaat maailmassa. Ne eivät valu tai vuoda mustetta laukunpohjaan, eivät suttaa, eivat kuivahda ennen aikojaan eivätkä lakkaa toimimasta kriittisellä hetkellä. Oma suosikkini on 0.5mm kärki, toiset vannovat paksumpien tai ohuempien nimeen.

Viivoilla varustettujen muistivihkojen lisaksi MUJIn valikoimissa on ruskeita muistivihkoja, joissa on ohuet, tyhjät sivut. Ne sopivat loistavasti nopeisiin lyijykynäluonnoksiin, luoviin muistiinpanoihin ja suuriin ideoihin, jotka eivät taivu sotilaallisille riveille.

Kenelle lahjaksi: hänelle, joka tekee suunnitelmansa paperille, kirjoittaa päiväkirjaa tai laatii listoja.

Anna lahjaksi muisto

Valokuva on takuuvarma lahja, eikä sitä varten tarvitse olla ammattikuvaaja. Teetä kuva puhelimen rullasta (niistä saa kivoja pieniä printtejä) tai poimi albumeista sopiva. MUJIn kirkas kehys on tehty painavasta pleksista, joka näyttää hyvältä niin kirjahyllyssä kuin ikkunalaudalla. Kokoja löytyy useita. 

Kenelle lahjaksi: sukulaiselle, jolle on vaikea keksia lahjaa. Kuva omista lapsista on klassikko, joka otetaan yleensa ilolla vastaan. (Voisinkohan minä antaa lahjaksi kuvia Juno-koirasta?) Myos vanha kuva suvun historiasta on yleensa hitti. Ystäväkin ilahtuu kuvamuistosta, kuten yhteisestä reissukuvasta. 

PS. Jos piipahdat myymälässä, kurkkaa myos What is MUJI? -­näyttely, joka esittelee ketjun ikonisimpia tuotteita ja avaa konseptia muotoilun taustalla. Osa näyttelyn klassikkotuotteista on myynnissä pop upissa.

MUJI pop-up
Kauppakeskus Kamppi
Urho Kekkosen katu 1, 4 krs.
Ma – pe klo 9-21, la 9-19 ja su 12-18
20.1.2019 saakka
Myymälässä käy vain korttimaksut

37 thoughts on “10 lahjavinkkiä minimalistin jouluun 

 1. Jaa samanlaisia värikyniä saa prismasta 5eurolla ja mitä tulee tuohon hienoon värikimaraan niin kyllä se on vähän toisennäköinen kun 3v lapsi on painanut kaikki terät kasaan. Hammasharjasta sen verran että itse pesen ainakin lidlim sähköhammasharjalla hampaani ja varmasti lähtee hammaskivet sillä paremmin hiiten kun jollakin lasiharjalla, josta saa kaupan päälle vielä lasinsiruja suuhun. Ai että tekee jo pahaa tuo aromitohotim. Pää tulee varmasti kipeäksi tuollaisesta kärystä. Hyh. Hitto ja lupaan jos saan yhdenkin tuollaisen hipsteriostoksen joululahjaksi niin se lentää roskiin samantien joulun jälkeen! Ja mitä tulee mujin vastuullisuuteen niin senkin voi sitten unohtaa:
  https://finnwatch.org/fi/blogi/669-tyhjaeae-taeynnae-%E2%80%93-mujin-vastuullisuus-ei-vakuuta-

  • Noniin Olli, toivottavasti sun olo on nyt kevyempi kun sait tämän sydämeltäsi. Itsekin luin tänään tuon Finnwatchin artikkelin.

 2. Hei osaatko sanoa, paljonko on hintaa tollaisella lakanasetillä tyynyliina+pussilakana? On kauniit.

  • Moikka, en valitettavasti muista hintaa tähän hätään, mutta ne olivat kyllä kohtuuhintaiset, muistelisin että esimerkiksi pussilakanat olisivat jotain välillä 40-60€?

 3. Pingback: Muji Helsinki - Mujin pop up -myymälä | 365 days with Ida

 4. Tulin muutama viikko sitten Japanista ja shoppailin tietysti Mujilla ennen kotiinlähtöä. Kolmen viikon uutispimennossa matkalla olleena ilahduin, Mujin saapuminen Suomeen on kovim ihana uutinen! Meille tuli myls diffuuseri, mutta se pienempi koska pidin sen muotoilusta enemmän. Puolisoni keksi sille nimen UTUUTIN. Hänkin UTUUTTAA kapineella aamuin illoin. Ihan huippu. Ostin Japanun matkalta Yakushiman saarelta saarella kasvavan puulajin 100% eteeristä öljyä. Sitä kelpaa utuuttaa ja nauttia matkan tuoksumuistoista.

  • Täällä myös on sama ongelma näppisten suhteen, jos käyttää ranskalaista näppistä, joskus japanilaista ja sitten lainaa tanskalaista niin ihmekö tuo etteivät kaikki kirjaimet löydä paikoilleen.

   • KYLLÄ! Ihanaa etten ole ainoa, jolla on tälläisiä haasteita.

  • UTUUTIN! Mahtava sana, tosin vaikea sanoa nopeasti mun epäselvällä artikulaatiolla. Tuo öljy kuulostaa kyllä ihanalta.

 5. Kyllä vastuullisuutta on pohdittu myös 20v sitten. Ei se ole mikään uusi ilmiö.

  • No ei tietenkään – onhan ilmastonmuutoksesta puhuttu 60-luvulta saakka, mutta yrityksiin kohdistuva vastuullisuuspaine on tänä päivänä ihan toinen. Mulla on myös mielikuva, että 2000-luvun alussa aiheesta puhuttiin eniten tiedostavissa piireissä, eikä ns keskivertokansalainen kokenut painetta pohtia kulutustottumuksiaan. Tällä hetkellä aihe tuntuu olevan paljon enemmän pinnalla ja puhuttavan enemmän ihan kaikkia, koska on paljon akuutimpi. Toki voi olla, että tässä on kyse näkökulmaharhasta, sillä kaksikymppisenä mun ikätoverit eivät hirveästi pohtineet näitä juttuja, ja nykyään se kiinnostaa kaikkia, jotka tunnen.

 6. Mulla on vähän ristiriitainen suhde Mujiin. Nättejä tavaroita nää tietysti on, osin tarpeellisiakin, mutta voiko ihminen oikeesti tarvita jotain tuoksulamppua? Ehkä. Mutta toivottavasti jokainen pysähtyisi miettimään, onko tuoksulamppu käytössä vielä viiden vuoden kuluttua. Jos on, niin sittenhän se on hyvä hankinta.

  • Minusta MUJI myy pääasiassa nimenomaan käyttötavaraa: kyllähän meistä jokainen petaa sänkyynsä lakanat, säilyttää ihonhoitotuotteensa jossain, käyttää kyniä ja pukeutuu alusvaatteisiin. Ilman aromadiffuuseria voi tietysti elää, se on selvä, mutta itse olen ollut siihen suunnattoman tyytyväinen, koska se on parantanut elämänlaatua ihan tuntuvasti ollakseen kuitenkin vain pieni laite. Tässä elämäntilanteessa mikä tahansa stressiä lievittävä ja oloa rauhoittava tuote, joka oikeasti toimii, on tosi tervetullut. En näe, että se unohtuisi kaappiin vuoden päästä.

   • Joo siis sitä juuri tarkoitinkin – että jokaisen pitää arvioida itse, mikä on tarpeellista. Itse olen huomannut, että kaikki tarpeeni ja mielitekoni eivät välttämättä ole niin kestävällä pohjalla, siksi yritän tarkastella niitä kriittisemmin.

    • Onkin tosi tervettä kyseenalaista niitä! Siihen pyrin itsekin. En missään tapauksessa väitä, että aromadiffuuseri olisi mikään arjen välttämättömyys, mutta siitä on ollut mulle niin paljon apua ja iloa, että katson sen olleen uuden hankinnan arvoinen. Ihmiset ovat erilaisia, jollekin toiselle se on ihan turha tuote.

 7. Aromadiffuuserin suosio huvittaa mua kovasti- onko siitä tullut vuoden 2018 laavalamppu? Hurahtamista odotellessa :)

  • HAHAHAH! Ei kai sentään? Laavalamput olivat ihan hirveitä jo silloin. Tosin taisi mullakin teininä olla sellainen.

 8. Voi ei miten ihanaa!! Diffuuseri löytyy, käytän siihen nykyisellään frantsilan öljyjä. Mulla on pieni versio nimittäin toin aikoinaan omani ulkomailta käsimatkatavarat vaan messissä. Meiltäkin löytyy noi hassut hammasharjapidikkeet! :D Eniten olen ihastunut Mujin sohviin! Haluaisin hirveästi niiden Unit sohvia! Niitä ei taida saada kuitenkaan pop up myymälästä? Tai näkyikö edes lapasia? Äh pitää mennä varmaan itse stekkaamaan sinne. :D

  • VOI! Ei näkynyt sohvia, ehkä niitä saadaan sitten tulevaan pysyvään myymälään? Lapasia, pipoja ja huiveja siellä on!

 9. Olen täysin hurahtanut diffuuserin käyttöön, käytössäni Young Livingin laite ja öljyt.
  Ihailen sun tekstin tuottamista, postauksia kiva lukea.

 10. Mahtaako Mujin lakanasetit vihdoin olla suomalaisiin tyynyihin ja täkkeihin sopivia? Ainakin joskus aikoinaan mitat olivat aivan ihmeellisiä ja ihanat lakanat jäivät siksi hyllyyn.

  • Hei ainakin nuo, jotka itse poimin mukaan kuvauksiin, ovat ihan tuttua standardikokoa! Pistin merkille, että useampia kokoja oli kyllä tarjolla niin tyynyliinoista kuin pussilakanoista.

 11. Hei! Kiitos vinkistä, pitää käydä! Kysyisin kuitenkin, mistä tuo sohva on. Se on aivan ihana! Ja niin on sohvapöytäkin!

  • Hei jee, piipahda ihmeessä! Italialainen sohva on kirppislöytö ja 70-luvun sohvapöytä huudettu Bukowskikselta.

 12. Ostin alkuvuodesta Mujin pop upista kuulakärkikynän. Nyt myös geelikynät alkoi kiinnostaa! Kuvissa näkyvä eukalyptuskranssi on ihana. Katsoin sitä jo instastooreistasi. Osaatko sanoa minkä hintainen se on? Kranssi olisi ihana omaankin kotiini. Luulen myös, että se olisi kaunis kuivuneenakin.

  • Moikka, kranssi on tilattu kukkakauppa Inbloomista ja maksoi muistaakseni viitisenkymppiä! Sieltä kannattaa kysellä, tekevät toiveiden mukaan. Ja tosiaan ihana kuivanakin, siksi raaskiikin panostaa kun tietää että siitä on iloa pitkäksi aikaa.

 13. Oi että, ihania lahjavinkkejä! Pitää ehdottomasti käydä pop upissa kun tulen kuun puolessa välissä käymään Helsingissä rakkaan siskoni luona!

 14. Nyt vähän pöllö, itse asiaa kommentoimaton, kommentti, mutta MIS ON SUN ÄÄKKÖSET???!!?! Tai miks niitä on joissakin sanoissa puoliksi, mutta ei kaikissa äö-sanoissa, kuten “Varikynäkimara”. Mysteerin ratkaisua odotetaan.

  • HAHAHA! Mulla loppui omasta tietsikasta akku kun kirjoitin tätä tekstiä, ja jouduin turvautumaan brittiaakkosilla varustettuun lainaläppäriin. Copy-pastetin ääkköset käsin koko tekstiin ja näköjään jäi pari vielä puuttumaan :D Kiitos huomiosta, korjasin! Hupaisaa on, että omasta koneessani puolestaan on ranskalainen näppäimistö, jonka takia tälläkin tulee joskus hassuja lyöntivirheitä.

   • Haha, blogin kirjoittaminen onkin paljon monimutkaisempaa mitä ulospäin näkyy! Liikuttavaa vaivannäköä tuo ääkkösten kopiointi :-)

 15. Hei, mistä tuo kuvissa näkyvä rannekoru on peräisin? Ihanan yksinkertainen!

  • Heippa, se on pariisilaisen merkin nimeltä Emmanuelle Zysman.

Comments are closed.