Viherjuomasuosikki ja vilkaisu uuteen keittiöön

Kaupallinen yhteistyö KitchenAid

Jokainen keskeneräisen keittiöremontin keskellä asunut tietää millaista on arki ilman toimivaa keittiötä. Ensimmäisinä päivinä se voi olla jopa jännittävää: syödään ulkona! Noutoruokaa aamiaiseksikin! Mutta se alkaa käydä nopeasti kalliiksi ja jännityskin karisee, kun lähikortteleiden tarjonta on käyty läpi. Seuraavat viikot ovat sinnittelyä lähikaupan antimien ja retkikeittiön varassa.

Eteiskäytävään pystytettyyn retkikeittiöön kuului kahvipisteen lisäksi leivänpaahdin, joka piti Jarnon hengissä, ja elämäni ensimmäinen kunnollinen tehosekoitin, jolla hurautin itselleni erilaisia voimajuomia aamupalaksi, joskus lounaaksikin.

Näitä kuvia ei onneksi tarvinnut ottaa retkikeittiössä, vaan kuvaushetkellä remontti oli jo valmis – kuvistakin voikin bongata ensimmäiset viralliset vilaukset uudesta keittiöstämme! Rakastan tuota hohtavaa valoa, jonka messinkinen seinä tuo huoneeseen. Toinen suosikkini on musta graniittitaso, jolla kaikki näyttää hyvältä.

Toiset retkikeittiössä syntyneistä suosikeista seurasivat myös remontinjälkeiseen elämään, kuten esimerkiksi matchalla maustettu viherjuoma: raikas, samettinen smoothie on vegaaninen ja maidoton, nopea tehdä, sisältää vain muutaman aineksen ja maistuu niin sellaisenaan kuin herkkuna varsinaisen safkan jälkeen. Tällä kertaa tein sen banaaneihin, koska niitä sattui olemaan, mutta useimmiten käytän banaanin sijaan avokadoa, joka antaa saman pehmeän maun lisäksi hyviä rasvoja ja ruokaisuutta. Ohje löytyy kirjoituksen lopusta.

Tehosekoittimemme on KitchenAidilta saatu Artisan Power Plus. Valurautainen musta tehosekoitin on todella järeä laite – jo pelkästä painosta voi päätellä, että tämä laite kestää. Kaikki edelliset blenderini (ja kyllä, niitä on ollut mon-ta) ovat olleet markkinoiden edullisemmasta päästä ja ovat kestäneet käytössä tasan siihen asti, että takuu on umpeutunut. Tuli selväksi, että edulliset laitteet tulevat pidemmän päälle yllättävän kalliiksi, kun niitä ei voi tai haluta korjata, ja aina pitää ostaa tilalle uusi.

Tämä tehosekoitin on täysin toista maata ja toki löytyykin hintahaitarin toisesta päästä. Kun luin, että siinä on 3,5 hevosvoiman moottori, ajattelin että se on tehokkaampi kuin vanha pakumme. Supertehokkas laite hurauttaa helposti niin jäiset hedelmät ja marjat täysin sileäksi soseeksi ja sillä voi tehdä myös keittoja, sillä moottori lämmittää huoneenlämpöiset vihannekset muutamassa minuutissa tarjoiltavaan kuntoon. Sillä tavoin ravintoaineetkin säilyvät paremmin.

Laadukasta tehosekoitinta on ihana käyttää. Smoothie syntyy sekunneissa eikä pähkinäkastikkeissa ja pestoissa kestä juurikaan sen kauempaa. Jäiset marjat ja vihannekset eivät ole ongelma, itseasiassa uskon, että se rouhisi tyytyväisenä pieniä kiviäkin. Laite on tosi tukeva eikä siitä tarvitse käytön aikana pitää kaksin käsin kiinni, ettei mustikkasoseet roisku pitkin kattoa. Vahvan moottorin ainoa miinus on kova ääni, mutta tuntuisi ehkä oudolta, jos näin tehokas mylly suorittaisi tehtävänsä täysin äänettömästi.

MATCHALLA MAUSTETTU VIHERJUOMA

Pakastettuja mangokuutioita
Banaani tai avokado
Kourallinen tuoretta pinaattia
1-2 ruokalusikallista matcha-jauhetta
Sitruunan mehua maun mukaan

Jos maistuu:
Tuoretta minttua
Kookosmaito

Sovellan tätä ohjetta tapauskohtaisesti sen mukaan mitä keittiöstä löytyy, mutta näillä et ainakaan mene pieleen! Tuore mango käy tietysti myös, mutta pakastetut hedelmäkuutiot tekevät juomasta ihanan kylmän eikä erillisiä jääpaloja tarvita. Matcha-jauhetta löytyy nykyään hyvinvarustelluista ruokakaupoista, meillä on kaapissa Urtekramin jauhetta joka toimii hyvin tälläisissä juomissa ja antaa niihin ihanan maun. Mausteeksi voi nakata myös kourallisen minttua. Jos haluat juomasta juoksevamman, voit lisätä vettä, mehua tai kookosmaitoa.

PS. Muistin juuri, että edellisen kerran tässä blogissa on käsitelty smoothieita vuonna 2014 ja silloin kutsuin niitä Anna Perhoa lainaten aamuliejuksi. Niiden toinen lempinimi oli Vantaanjoki. Ei tarvitse varmaan erikseen kertoa, että tällä saralla on sittemmin tapahtunut kehitystä: nykyään tekeleeni ovat lähes aina juomiskelpoisia ja tätä ohjetta uskallan jopa vilpittömästi suositella!

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

8 thoughts on “Viherjuomasuosikki ja vilkaisu uuteen keittiöön

 1. Kuten näette, XRumer + XEvil onnistui rikkomaan kaikki bottien vastaiset toimenpiteet verkkosivustollanne.
  XEvil voi ratkaista Google ReCaptcha-2: nkin. Tarkista Xevilin videot YouTubesta.

  Voit käyttää Xeviliä nettisivuillasi! Kasvata suosiota ja tienaa rahaa, kuten muutkin onnelliset XEvil-omistajat. ;)

  Onnea!

 2. Noin 12 vuotta on Kitchen aidin tehosekoitin palvellut melkein päivittäisessä käytössä. Talven aikana se surauttaa meillä pari pakastimellista jäisiä marjoja smoothieiksi, sillä jauhetaan pähkinät, kuivatut marjat, tehdään pestot ja falafel-taikinat. Kerran siihen on vaihdettu teriä pyörittävä ratasosa ja senkin pystyi tekemään itse. Tykkään koneen yksinkertaisuudesta, helppo koota ja pestä. Tykkään, että myös pienkone kestää, sitä pystyy tarpeen mukaan huoltamaan ja siihen saa varaosia. Järkyttää, että tänä päivänä on ihan normi, että koneen käyttöikä on vuosi tai pari ja se sen jälkeen heivataan kaatopaikalle.

 3. Kitchen Aidilla on myös vielä suurempi laite, jolla on oma mölykoppa ja ihana lämmitysominaisuus keittoja varten. Naisethan toki kestävät metelinkin, mutta ainakin minun pikku perheessäni olen oppinut surauttamaan smoothien miehen aamusuihkun aikana parirauhan jatkumon takaamiseksi

 4. Messinkinen seinä on upea, ilmeisesti patinoituu ajan kanssa, jos ei joka viikko kiillota? Jos näin on, niin olisi kiva saada päivitys vaikka vuoden päästä.

 5. Seinä ja taso molemmat upeita. Kokeilen myös erilaisia smoothiejuttuja aina sen mukaan mitä kaapeista löytyy.

 6. Makee keittiö ja toi moottoroitu tehosekoitin. Tää on lähes ainoa vihersmoothie, jonka saan maistumaan. Ja tykkään erityisesti tuoreesta mintusta. Laitan sitruunan sijaan välillä limeä, niin tulee mukavaa vaihtelua. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.