✖ Elokuun kootut

Elokuun viimeiset päivät häämöttävät, seuraa siis kuluneiden viikkojen olennaisimmat!

✖ Koti alkaa tuntua kodilta. Nyt jo, vuosi muuton jälkeen! Mutta onhan tässä ollut kaikenlaista. Pitkään tuntui siltä, että asuimme keskellä työmaata ja sitä se olikin. Kesälläkään ei osannut oikein asennoitua kotona olemiseen, kun tuntui että olimme koko ajan menossa tai tulossa jostain. Nyt normaali arki alkaa pikkuhiljaa rullata ja koti on alkanut tuntua siltä miltä sen pitäisikin, turvapaikalta, omalta. Ylläolevaan kuvaan tiivistyy levollisuus, jota toivon koko kodin huokuvan. Itsehän en todellakaan ole mikään erityisen seesteinen tyyppi kuin korkeintaan hetkittäin, mutta juuri siksi kotiin tarvitaan rauhallista tunnelmaa.

✖ Hääjuhlat. Olimme viisaita ja päädyimme pieniin juhliin, joten en odottanutkaan isoa tuotantoa, mutta järjestelyt ovat sujuneet vähän pelottavankin rennosti – kontrollifriikkiä alkaa ihan just epäilyttää, että mitähän tärkeää on unohtunut. No, ruokaa on tilattu ja vieraat on kutsuttu, sillä pääsee jo aika pitkälle. Mekko on, kengät puuttuvat vielä, mutta jos en löydä sopivia, puen jotkut vanhat.

✖ Reissut mielessä. Syyskuussa on tiedossa pieni taidevetoinen työmatka, jota odotan innolla – kohde on minulle entuudestaan tuntematon ja olen pitkään halunnut käydä siellä. Olimme myös haaveilleet syksyisestä ruskaretkestä Pallastunturille, mutta nyt näyttää siltä, että pääsemmekin pohjoiseen vasta myöhemmin syksyllä ja kohteeksi saattaa valikoitua vielä joku muu. Vuodenvaihteessa olisi tarkoitus suunnata häämatkalle, jos kaikki vaan natsaa.

Superkauniit shaker-henkiset tuolit löytyivät kirppikseltä ja ovat jo löytäneet paikkansa Lapin kakkoskodista.

✖ Työkuvioihin tarttuminen. Vähän kieltämättä kirvelee tämä syyskauden starttaaminen kesken lämmintä loppukesää, mutta ei se auta: maailma on nytkähtänyt kohti vuoden viimeisiä kvartaaleja ja yrittäjänä on kipitettävä perässä, jos aikoo pysyä kyydissä. Hyvä uutinen on, että tämän yrittäjän syksy on kohta loppuunmyyty. Toivon, että voin pistää kohta lapun luukulle, keskittyä tekemään sovitut työt ja täyttää lopun ajan kyljellään makaamisella ja kirjoittamisella.

✖ Terveisiä hotellista! Juuri kun pääsin kehumasta, että koti tuntuu kodilta. Emme ole reissussa, vaan kahden korttelin päässä evakossa kotonamme käynnissä olevia kuvauksia: siellä tehdään taas samaa telkkusarjaa, jota kuvattiin toukokuussakin. Täytyypä vinkata sitten joskus kun lopputulos on nähtävillä. Juuri nyt otamme ilon irti siitä, että joku muu vaihtaa lakanat, keittää aamuisin kahvit ja paistaa munakkaat. Koirakin pääsi mukaan nautiskelemaan hotellielämästä ja syömään mustikoita sängyssä.

PHOTOS BY STELLA HARASEK

8 thoughts on “✖ Elokuun kootut

  1. Me järjestettiin aikanaan isot häät, eikä silti stressattu järjestelyistä yhtään, hoidettiin vaan tarvittavat hommat rennolla otteella. Mielestäni mistään ei kannata stressata, jos sen voi välttää ja kaikkein vähiten kannattaa stressata siitä, ettei stressiä ole. ;) Rentoa hääjuhlan järjestämistä sinne, helpompi nauttia itse juhlistakin, kun ei ole paahtanut niitä kokoon pinna kireällä!

    • No oo-oh! Mullahan on yhdet glitterkorot, mutta ne eivät ehkä oikein sovi asuun. Hmm.

  2. Hei! Muistatko/tiedätkö mikä maalisävy teillä on seinissä? Näyttää ensimmäisessä kuvassa hyvältä!

    • Moikka, se on Tikkurilan valkoinen! Tykkään kans, maalattiin just viime keväänä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.