Erittäin suomalainen kesälista

Yleisön pyynnöstä seuraa paluu soittolistojen pariin! Ensimmäinen soittolista olkoon kesän kunniaksi erittäin suomalainen kesälista: se sisältää kaikki tärkeät kappaleet, joita olemme luukuttaneet kotimaisilla roadtripeillä ja esimerkiksi tänä juhannuksena.

Kuten esimerkiksi ikisuosikkini J. Karjalaiselta: Hän ja Villejä lupiineja. Ja tietysti Dave Lindholmin Pieni ja hento ote, jonka jälkeen pitää aina kuunnella Hectorin Yhtenä iltana. On myös Eppu Normaalin Joka päivä ja joka ikinen yö, joka täyttää rintani onnella joka kerta kun kuulen sen, sekä Kun olet poissa, joka sisältää hienointa lyriikkaa mitä Martti Syrjä on ikinä kirjoittanut.

Listalta löytyy myös muutamia uudempia kappaleita, jotka ovat lunastaneet paikkansa listalta olemalla samalla tavalla ajattomia kuin listan vanhat klassikot. Kuten Samae Koskisen Kaiken täytyy aina jatkua ja Samuli Putrosen Olet puolisoni nyt, joiden soidessa menee joka kerta sipulia silmiin.

Listan kruunaa Vesa-Matti Loirin tulkinta Eino Leinon Ja vuodet ne käy -runosta, jota opin rakastamaan 18-vuotiaana kesäteatterilaisena Torniossa, jossa hoilotimme tätä teatteriporukalla kolmiäänisenä mullikuorona yöt pitkät. Anteeksi, mökkinaapurit. Kannattaa lukea tuo runo, googlatkaa vaikka, se on todella hieno! Keskustelua kuoleman kanssa, eli perisuomalainen kesäaihe. Toki pohjimmiltaan siinä on kyse elämänjanosta ja vimmasta, oikeastaan samasta teemasta kuin Minä ja Ville Ahosen kappaleessa Ennen kuin kuolen. Joka tietysti löytyy listalta sekin.

Soittolista toimii Spotifyssa ja aukeaa klikkaamalla tästä. Lista päivittyy sitä mukaan kun tärkeitä täydennyksiä pälkähtää päähän. Saa myös ehdottaa! Olen varmasti unohtanut kaikenlaista olennaista.

10 thoughts on “Erittäin suomalainen kesälista

 1. Siis apua!
  Jii on mun oikea *loveforever*.
  Ihana lista!!!!

  :)
  Sir Elwood ja Älä mee
  Tehosekoittimen vanhaa tuotantoa. *kuolen* :)))
  Jope R ja, Ollaanko Enkeleitä toisillemme ❤️

  Voih… Mun lista on loopuutoon :D

  Kiitos tästä!!!!!

 2. Tosi hieno lista. Lisäisin siihen oman kesäkappaleeni Anki Lindqvistin Ne kesäyöt. Tosin omissa muistoissani sen soundiin kuuluu erottamattomasti levysoittimen rahina.

 3. Täydelliset kesäbiisit! Lisäisin listalle kyllä vielä Samuli Putron Ilmasta tehtyjä, jonka kautta on ajoittain mahdollista tavoittaa hetken kauneus.

 4. Siis mä olen sydän pakahtumaisillani yrittänyt selittää Kun olet Poissa -kappaleen sanoituksen upeutta kaikille, jotka ovat hetken jaksaneet kuunnella. Kuitenkin yleisin vastaus mun saarnoihin on ollut vähän mitäänsanomaton “joo” ja puheenaiheen vaihto. Kuinka ihanaa on lukea, että en ole mielipiteineni yksin ja kuinka voisinkaan olla. En vain ole kohdannut tarpeeksi herkkäkorvaista ihmistä.

 5. Ihana lista! Tässä on kyllä suomibiisit kohdillaan. Parasta, että soittolistat on tehnyt paluun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.