Marraskuussa inspiroi

✖ Vihreä väri

Nyt on vihreä kausi päällä, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. Voisi tietysti filosofoida, että kun luonto vääntäytyy harmaaksi ja kohta kenties valkoiseksi, ihminen meissä hakee elonmerkkejä ympärilleen kestääkseen pitkän kaamosajan. En kuitenkaan ole joka vuosi hurahtanut vihreään. Sain Stellalta kulhon, jossa asetelmat vaihtuvat päivittäin. Useimmiten siinä on vihanneksia tai hedelmiä, mutta välillä vain pieni koru pohjalla, jotta kaunis kuviointi pääsee oikeuksiinsa. Kulho seilaa keittiön ja olohuoneen väliä, pysähtyäkseen välillä yöpöydälleni.

✖ Celine

Olin raivosta suurin piirtein sininen, kun uusi pääsuunnittelija ja taiteellinen johtaja Hedi Slimane poistatti akuutin (accent aigu) e:n päältä ja teki Célinestä Celinen. Mutta nyt kaikki on anteeksi annettu, niin hienolta näyttää kevään ja kesän 2020 mallisto, vahvoin 70-luvun tuulahduksin. Boheemin sensuellit mainoskuvat on ottanut toiselta ammatiltaan valokuvaaja Slimane itse, kuvauspaikkana alati kiihottava St. Tropez. Slimane (ja vähän myös Mikko Rasila) se minut sai myös käyttämään vastikään saamaani upeaa Gauharin röyhelökauluspaitaa harmaan neule- tai collegepuseron ja mustan bleiserin kanssa (Celine AW 19). Voi tätä tyylikkyyden määrää. Ja miksi juuri korkea röyhelökaulus on niin ihana? Katso seuraava kohta!

✖ How to be Parisian but older

Muistatteko parin vuoden takaisen hittikirjan How to be Parisian wherever you are – Love, Style and Bad Habits? Kirja on saanut nyt jatkoa. Older, but Better, but Older tarjoaa ranskalaisnaisten toivottavasti raikkaita, räyhäkkäitä ja radikaaleja näkemyksiä ikääntymisestä. Kirja ilmestyy vuodenvaihteessa.

Täytän 50 vuotta keväällä 2022. Mietin jo nyt, mitä haluaisin juhlaillalliseksi jos saisin valita ihan mitä vain, ja missä vain. Tällä hetkellä kärjessä ovat grillattu hummeri sitruunavoilla ja ranskalaiset perunat. Kaikista maailman ruoista! Näkisin itseni nauttimassa niitä taivaassa maan päällä eli ravintola Colombe d’Orissa Saint-Paul-de-Vencessä jääkylmää kuplivaa kyytipoikana, vaikka satun tietämään, ettei Colombe d’Orissa tarjoilla ranskalaisia. Mikä olisi sinun unelmiesi juhla-ateria? Jumalaisen kauniin Colombe d’Orin olen esitellyt aikoinaan mm. täällä ja täällä.

Pip Studion Kimono Noelle Babylons Garden -aamutakki sopisi tarkoitukseen

✖ Moskova-Pariisi juna

Olen innostunut ajatuksen tasolla junamatkailusta ja kaikki liikenevä vapaa-aikani meneekin erilaisten raidereittien tutkiskeluun. Olen erinomaisen lumoutunut kahden yön Moskova-Pariisi-junasta ja sen delux-vaunusta, jossa näen jo itseni kirjoittamassa matkapäiväkirjaa sulkakynällä runsashelmaisessa, valuvassa kimonossa venäläistä teetä siemaillen. (Toinen mummoni, ei se Punahilkka-mummo, laittoi teehen aina vadelmahilloa!). En tosin tiedä miten pääsen alkajaisiksi Moskovaan ja voi olla, että minulla on hieman romantisoitu käsitys junailusta, mutta antakaa minun olla siinä uskossa, että siellä on joka puolella punaista samettia ja ravintolavaunussa valkoiset liinat!

✖ A Bigger Splash

Muutama vuosi sitten ensi-iltansa saanut ohjaaja Luca Guadagninon A Bigger Splash on nyt Netflixissa. Äärimmäisen latautunut elokuva kannattaa katsoa jo pelkästään Tilda Swintonin komeiden asujen tähden. Ne ovat Dioria, suunnittelijana Raf Simons. Myös elokuvan bunkkerimainen huvila on ihana, haluaisin tutkailla sitä tuntikausia, ilman mitään draamaa. Pysähtyä keittiön astiakaapille, selata vinyylilevyjä. Kaiken kukkuraksi leffassa on Citroën Mehari, haaveideni kesäauto!

Muuten: ihmisiä yritetään usein keinotekoisesti jakaa milloin sukupuolen, milloin ajatusmaailman, milloin minkäkin avulla. On kuitenkin olemassa vain yksi pätevä kahtiajako: on ihmisiä, jotka näyttävät upeilta märkinä (siis esimerkiksi uima-altaasta nousseina) ja ihmisiä, jotka eivät näytä. Perhana.

PHOTOS BY ANNA PIIROINENCELINE & STOCKMANN

20 thoughts on “Marraskuussa inspiroi

 1. “Täytän 50 vuotta keväällä 2022.”

  Vai sittenkin 40? Onneksi ikä vain pukee sinua. <3

  • Ja heti perään tajusin, että tämähän oli vieraskynä. Taas yksi todiste siitä, miten hyvin sinun jutut sopivat tähän blogiin. <3

   • Joo, Stella on ihan pentu vielä ;)
    Kiitos kun koet minut tänne sopivaksi, on ollut tosi suuri ilo kirjoitella Notesiin.

 2. Ihana tunnelmatiiviste tämä kirjoitus! Sanokoot muut mitä tahansa, sovit erinomaisesti vieraskynäilijäksi tähän blogiin. Seuraavaa kirjoitustasi odotellessa selviän (ehkä) tästäkin kaamoksesta.

 3. Ihana kimono! Tuohon kysymykseen juhlapäivän ateriasta voisin muistella omaa 50 -vuotisjuhlaa. Olen syntynyt elokuussa ja keksittiin perheen kanssa, että kyseisenä sunnuntaina pakattiin eväät koriin ja viltti mukaan ja ajeltiin Paalasmaan saaristoon (asutaan jonkun matkan päästä ko. paikasta). Poksautettiin pieni kuohari perille päästessä ja naposteltiin pientä suolaista ja makeaa.
  Ajeltiin kotiin illansuussa ja jokaisella kamala mahatauti. Eli jotain oli eväissä pilaantunut. Olipahan ikimuistoinen päivä, monessakin mielessä!

  • Voi apua! Onneksi synttäreitä voi juhlia vaikka useamman kerran, vähintään joka vuosi. Parempi onni ensi kerralla!

 4. Mina(kin) haaveilin Venajan halkovasta junamatkasta kunnes joku sen tehnyt sanoi etta soi lahinna luumuja jotta suoli toimi, kun kaytannossa vaan istuu ja makaa monta paivaa eika liiku ollenkaan. Ummetus Siperiassa ei kuulosta ollenkaan yhta romanttiselta kuin se venalainen aamutee punaisella junan plyyssisohvalla :D

 5. Minäkin romantisoin tuon ulkomailla junailun ihan täysin 1920-luvulle Idän pikajuna-unelmoinnin hämärään verhoon…
  Hopea-astiasto vakio tietysti.

  Ja enpä halua edes kuvitella, miltä näytän joka viikkoisilla uimahalli- välähdyksilläni superkirkkaissa valoissa ;)

  • Toivottavasti tykkäsit, poimin omaan ensi kesän garderoobiini ainakin sen valkoinen kellohame, musta löysä neule -yhdistelmän!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.