Nick Caven hohtavat hevoset

Australialainen kokoonpano nimeltä Nick Cave and the Bad Seeds on julkaissut järjestyksessä peräti seitsemännentoista studioalbuminsa, tuplalevyn, ja se on loistelias. Se on ollut tehosoitossa viime viikot ja tuntuu, että joka kuuntelukerralla esiin nousee uusia kerroksia ja nyansseja. Uusi Ghosteen-albumi päättää samalla trilogian, jonka aiemmat osat ovat superhieno Push the Sky Away (2013) ja Skeleton Tree (2016), jonka lohduttomuudessa oli läsnä shokki ja suru – Caven 15-vuotias poika oli kuollut pudottuaan jyrkänteeltä vuotta aiemmin.

Tummia sävyjä löytyy uutukaiseltakin, mutta nyt seassa on myös toivon pilkahduksia, jonkinlaista valoa tunnelin päässä, hapuilua kohti mielenrauhaa. Pianovetoinen Bright Horses on yksi uuden albumin hienoimmista ja ravistelevimmista kappaleista ja sen kuvitukseksi tehty video on kaikessa yksinkertaisuudessaan vangitseva. Kannattaa katsoa.


☊ NICK CAVE & THE BAD SEEDS ~ BRIGHT HORSES

8 thoughts on “Nick Caven hohtavat hevoset

  1. Minuunkin iski nimenomaan tämä biisi levyn ensikuuntelulla. Jo heti ekat tahdit avasivat kyynelkanavat ja saivat sydämen pamppailemaan. Huh.

  2. Piti kuunnella pari kertaa putkeen toi Bright Horses, en oo varmaan kuullu mitään niin kaunista. Huh! Kyyneleet vaan nousi silmäpieliin. Pitää jättää toi videonkatselu johonki hyvään hetkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.