Viikon musiikkivinkki ~ girl in red

Viikon musiikkilöytö internetin ihmemaasta, olkaa hyvät! Marie Ulven Ringheim, artistinimeltään girl in red on 21-vuotias norjalainen laulaja-lauluntekijä, jonka tekemisiä kannattaa selvästi pitää silmällä. Hän on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kiertää jo kaikki suurimmat festivaalit, päässyt NME-musiikkilehden kanteen ja tullut nimetyksi newyorkilaisen Paper-lehdessä aikansa queer-ikoniksi. Bedroom pop anthems about queer romance and mental health, kiteyttää toimittaja Andrew Hannah parin vuoden takaisessa haastattelussa.

Lähtökohtaisesti kyllä risoo kaikki artistit, joiden nimi pitää kirjoittaa pienillä kirjaimilla, mutta annetaan se nyt tämän kerran anteeksi, koska olen aivan armottoman koukussa tähän muutama viikko sitten julkaistuun kappaleeseen: kaikuvan laulun ja tukahdutetun kitaranäppäilyn yhdistelmä hiipii ihon alle.


☊ GIRL IN RED ~ MIDNIGHT LOVE

Ringheim tekee kuulemma kappaleensa omassa makuuhuoneessaan, mutta niiden tunnelmassa on paljon kaikuja vuosilta, kun sellainen ei vielä ollut mahdollista. Jos pidät vanhasta kitaravetoisesta indiepopista, säröisistä soundeista ja shoegaze-surinasta, käy kuuntelemassa myös muuta girl in redin (nnngggghhhh) tuotantoa, kuten indiehitiksi noussut I Wanna Be Your Girlfriend.

6 thoughts on “Viikon musiikkivinkki ~ girl in red

  1. Ihana artisti! Itse inhoan myös tuota pienellä kirjoittamista. Pahinta on kun porukka tekee tätä linkedinissä – kirjoittaa siis oman nimensä pienillä kirjaimilla :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.