Half-awake in a fake empire

Viikon uutinen on, että vuodenaika on jälleen vaihtumassa. Jos sitä ei arvaa vielä siitä, että ilmassa tuoksuu routa ja viima nipistelee varpaita kangastossuissa, sen tietää viimeistään siitä, että mäyräkoirat ovat menossa talviunille. Kämppikseni sanoin, talvi tulee ja me ei voida mitään. Paitsi laudoittaa ovI umpeen, vetää villasukat jalkaan, keittää iso pannullinen teetä ja pysyä sisällä. Olen muutenkin miettinyt, että tätä pimenevien päivien aiheuttamaa orastavaa maniaa voisi ehkä hillitä vaihtamalla vaikka puolet päivittäisestä kofeiiniannoksesta teehen. Yhtiökumppanikin esitti tänään viattoman ehdotuksen, että mitäs jos joisin “vähän vähemmän kahvia”. Hmm. Mutta sitä ennen vielä pari caps lock pohjassa kirjoitettua ja huutomerkeillä varustettua sähköpostia.

2013-10-stellaharasek-waitingforwinter-12013-10-stellaharasek-waitingforwinter-22013-10-stellaharasek-waitingforwinter-3

The coldest season of the year seems to be around the corner. Some of us are preparing for hibernation. Others just plan to stay inside until May.

12 thoughts on “Half-awake in a fake empire

 1. Täällä ei enää ole edes aavistusta lumesta vaan sitä alkoi ihan kunnolla pyryttää iltapäivällä. Tuli vähän kiire etsiskellä kunnon talvikenkiä conssien tilalle. Kaikenlaista talveen liittyvää unohtaa sujuvasti sulan maan aikaan: miten märäksi lumisade voikaan kastella, armottoman liukkaat kävelytiet ja äkkiseltään halkeilevaksi kuivuva iho. No, ulkona sentään alkaa näyttää kauniilta kun kaikki peittyy hiljalleen valkoiseen…

  P. S. syötävän suloisia haukusteja!

  • Apua! No, sama ilmeisesti edessä täällä Helsingissä huomenna. Kaivan Sorelit esiin.

 2. Joo, just tänään juteltiin lasteni kanssa ulkona. Me haistettiin lumi ;) Sitä on tulossa. Ei auta sanoa, että en halua talvea….se vaan tulee …vaikka toisaalta on talvessa paljon ihanaakin <3

  • Oi kiitos kauniista kommentista! On kyllä, uskon vakaasti. Tämä taitaa olla ensimmäinen vuosi naismuistiin, kun talventulo ei oikeastaan pelota.

 3. Muistakaa ilmata patterit! T. nimim. Ylin kerros for the win mut koko ajan saa päästellä pattereista ilmaa

 4. Syksyssä/talvessa viehättää just se, kun saa ensin taivaltaa kylmyydessä ja myrskyssä koiran kanssa (tahi ilman) ja sit käpertyä sisätiloissa viltin alle lämpimän juoman kanssa, aah :) Sitä ikään kuin ensin kärsii kylmästä maailmasta, minkä jälkeen saa palkinnoksi lämmön ja suloisuuden. Juuri äsken koin nämä tunteet, kun kävin koiran ja lasten kanssa pimeällä (!) pellolla iltakävelyllä. Se oli aika jännää (lapsia ei kyllä jännittäny yhtään), mutta sen jälkeen oman kodin lämpö tuntui taivaalliselta.

  Ja voi noita teidän koiruleita (en tiedä, onko tuossa kuvia yhdestä vai kahdesta yksilöstä…) :) Ihana raukeus välittyy tänne asti. Ja hei, parasta koirissa on just toi suun alue. Toi ihana samettinen kuononpää.

  Koittakaahan pärjätä kylmyyden keskellä :)

  • Voi kyllä, täsmälleen samaa mieltä molemmista asiasta! Meillä vaan koirat ovat hyisimpinä talvipäivinä sitä mieltä, että ulos ei tarvitsisi oikeastaan lähteä ollenkaan… Sitten kannetaan nakit hankeen ja vedetään lenkki lyhyimmän reitin kautta takaisin peiton alle.

   Ihanaa talvenodotusta sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.