I love you, let’s go

Hetkinen! Sitä hetkeksi kääntää selkänsä ikkunaan ja syventyy internetin ihmemaassa johonkin tärkeään, kuten videoon tangoa tanssivasta koirasta, tai ystävien hölmöilyyn yhdessä loputtomista Facebook-ryhmäkeskusteluista, jotka karkaavat käsistä alle minuutissa alkamisestaan. Kun seuraavan kerran vilkaisee ulos, musta maailmanlopun marraskuu on poissa ja Ullanlinnan katot ja kadut ovat muuttuneet valkoiseksi. Voi melkein kuulla vaimean havinan, kun lumihiutaleet pyrähtelevät pilvistä kaupungin ylle kuin kevytkenkäiset perhoset.

2014-01-stellaharasek-stella-joni-snowflakes-bw

Olin ehtinyt jo tottua kaikessa valottomuudessaankin lempeään ja leutoon ikisyksyyn, joka on nyt muuttunut taikaiskusta talveksi. Tuli kiire kaivaa kaapista kelsiturkki, paksumpi pipo, lampaanvillalla vuoratut saappaat. Pakkanen nipistelee sormia lapasten läpi. Kämppäkaveri tiiraa kotona lämpömittaria huurteisen ikkunalasin läpi ja jyrkästi kieltäytyy menemästä kauppaan. Mutta menee – kahvimaito on loppu ja jotkut asiat nyt vaan ovat sen arvoisia, että vetää päälleen kaikki kaapista löytämänsä vaatteet.

Ulkona on melkein yhtä kaunista kuin on kylmää. Valosta tuli yhtäkkiä niin valkoista, että silmät valuvat vettä. Vastasataneeseen lumeen jää jalanjälkiä. Jos vilkaisee taakseen, näkee mistä tuli. Sitten katse kohti rantaviivaa, tuonne minä painelen. Pipo kiskottuna korville, ripset huurteessa. Ei palele. Ei pelota.

Someone called Robert Smith once wrote an awesome song about being so wonderfully, wonderfully, wonderfully pretty. Call me crazy all you like, right now I’m rather convinced it was about snowflakes. Helsinki has just turned into a white winter wonderland in a blinding blink. 

THE CURE – LOVECATS

12 thoughts on “I love you, let’s go

  1. Okei, nyt on pakko kommentoida. Tuo viimeinen suomenkielinen kappale meni ihon alle ja aloin itkeä. Kiitos tästä blogista Stella. Kaikkien näiden vuosien edestä.

  2. Mä tein tässä niinkin syvällisen oivalluksen, että sää ei ole oikeastaan koskaan hyvä tai huono. Se on vain tuulinen, aurinkoinen, pilvinen, sateinen ja niin pois päin. Ja se hyvyys tai huonous tulee ihan mun omasta päästä. Niinpä päätin, että tästedes on oikeastaan vain hyvän tai vielä paremman sään aika! Näillä eväillä on hyvä lähteä tuonne pakkaseen tarpomaan.

    • No mutta se onkin hyödyllinen oivallus! Eipä sääjumalia näytä kamalasti kiinnostavan onko sää meistä hyvä vai huono, ehkäpä se arvottaminen kannattaa täällä maan pinnallakin jättää vähemmälle.

  3. Minustakin kevyin kengin voi vaikka tanssia, olla iloinen olematta yhtään sananmukaisesti kevytkenkäinen.

  4. Kaunista on ja kaunis kirjoitus, mutta pakko kysyä haluatko ihan oikeasti viitata moraaliltaan löyhiin ja kyseenalaisiin perhosiin tuolla kevytkenkäisyydellä vai onko kyseessä harhautunut ajatus/ kirjoitus? Minulle tulee siitä sanasta mieleen nimittäin ainoastaan tuo sanakirjamääritelmä. Taidan kyllä olla ainoa sivistyssanatiukkapipo täällä :) Kiitos kauniista blogista ja ihanaa pakkastalvea viimeinkin!

    • Se on kepeä kielikuva, ei tarkoitettu otettavaksi aivan kirjaimellisesti sillä tavalla kuin sanakirja sen on määritellyt. Minusta kevytkenkäinen voi viitata myös kepeyteen, huolettomuuteen ja flirttiin.

    • HUI! Ei Helsingissä sentään, täällä eteläisimmässä kärjessä (onneksi) ainakaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.