Levoton laivamatka Pietariin

✖ ST. PETERSBURG, RUSSIA

Hei hohtavan valon kaupungista! Laivamatka Pietariin oli keskimääräistä mielenkiintoisempi. En ole ehkä maininnut, että minuun iskee silloin tällöin selittämättömiä päähänpistoja, siis äkillinen tarve tietää jostain satunnaisesta aiheesta kaikki mahdollinen. Pakkomielteiden vakavuus vaihtelee lievästä vaikeaan. Yhden yön vietin selvittäen miten suomalainen postijärjestelmä toimii. Kerran käytin viikonlopun tutustuen Naisten linjan päivystäjien sielunelämään ja siihen millaista on työskennellä pahoinpideltyjen naisten kanssa. Pysyvänsorttinen pakkomielle minulla on Helsingin maanalaisesta tunneliverkostosta. Olen harkinnut liittymistä puolustusvoimiin päästäkseni tutustumaan siihen paremmin, mutta lähipiirin mielestä motiivini liittyä maanpuolustuksen riveihin ovat kyseenalaiset.

2013-10-stellaharasek-stpetersburg-12013-10-stellaharasek-stpetersburg-2

Mutta asiaan. Uusin päähänpisto liittyy vuosia sitten uponneeseen Estoniaan ja kaikkiin sen ympärillä velloviin salaliittoteorioihin, joista olen tähän saakka ollut autuaan tietämätön. Olen toisinsanoen miettinyt koko alkuviikon olennaisia asioita kuten mitä oikeastaan tapahtui ruorimies Vahtrasille, selannut läpi Onnettomuustutkintakeskuksen 1500-sivuista onnettomuusraporttia ja tajunnut vasta torstai-iltana Jätkäsaaren satamassa, ettei välttämättä ollut paras mahdollinen ajoitus hankkia itselleen keskivaikea pakkomielle yhdestä lähihistorian tuhoisimmasta laivaonnettomuudesta.

Olen siis matkakumppanini Stellageen iloksi puhunut taukomatta Estoniasta, rakennellut erilaisia onnettomuusskenaarioita ja ollut joka kolahduksen kohdalla varma, että nyt on KGB pommittanut keulaportin palasiksi. Samaan aikaan lähtöpäivänä tatuoidun selkäni rasvaustehtävästä innostunut matkakumppani on siteerannut taukoamatta elokuvaklassikko Uhrilampaita ja hihitellen hokenut it puts the lotion on its skin or else it gets the hose again. En ole varma onko Venäjällä tarpeeksi vodkaa tätä kaikkea varten. Mutta pidän saavutuksena, että sain pidettyä suuni kiinni siinä vaiheessa kun pääsimme tutustumaan M/S Princess Marian komentosiltaan kapteenin kanssa.

2013-10-stellaharasek-stpetersburg-32013-10-stellaharasek-stpetersburg-4

Matkaraportti jatkuu myöhemmin, kuullaan kaunokaiset.

PHOTOS BY STELLA HARASEK

10 thoughts on “Levoton laivamatka Pietariin

  1. Uhrilampaat-parodian kuvittelu aiheutti täälläkin spontaania hihittelyä pidemmän aikaa, mahtavan kieroutunutta huumoria! :’D

  2. Heh, mulla tuli jotenkin mieleen susta tai lähinnä tuosta “pakkomielteisestä tutkimisesta” sen Silta-sarjan Saga Norén! Ootko katsonut? :)

  3. Hahah, mulla on ihan samanlaisia ajatuksia! Lisäksi kaikki pitää selvittää aina heti, sillä samalla sekunilla.. Onneksi on se kuuluisa google joka auttaa ainakin alkuun.. :)
    Matkaraporttia odotellessa!

  4. Apua, piti heti pistää kuulokkeet korville ja popittaa Crystalia – yksi kaikkien aikojen lempibiiseistäni !

    Hyvää viikonlopun jatkoa sinne rajan taakse…kuulostaa..hmm, mielenkiintoiselta ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.