Into the sea, you and me

Vilukissan viikon kysymys kuuluu: jos juuri nyt voi valita vain toisen, sijoittaisiko lämpimään talvitakkiin vai lentolippuun lämpimään? Kuvat ovat monen vuoden takaiselta pyrähdykseltä aurinkoon – näen yhä unia tuosta hiljaisesta hiekkarannasta ja kippurahäntäisestä koirasta, jonka olisin mielelläni pakannut matkalaukkuun. Toisaalta talvitakki lämmittäisi vielä silloinkin kun valkoinen hiekka lämmittää varpaita enää unissa.

2013-12-stellaharasek-postcardsfromanotherlife-012013-12-stellaharasek-postcardsfromanotherlife-022013-12-stellaharasek-postcardsfromanotherlife-032013-12-stellaharasek-postcardsfromanotherlife-042013-12-stellaharasek-postcardsfromanotherlife-052013-12-stellaharasek-postcardsfromanotherlife-062013-12-stellaharasek-postcardsfromanotherlife-07

Photos from a trip to Thailand years ago. Would’ve definitely dognapped the puppy if it hadn’t been so happy catching crabs on the beach. I totally understand.

THE CURE – LOVECATS

54 thoughts on “Into the sea, you and me

 1. Matka totta kai. Ylin kuva naurattaa: tunnistan paikan koirasta. Itselläni on täsmälleen samansävyinen kuva, sama valkoinen koira samassa paikassa vuonna 2007. Kun silloin postasin sen Facebookiin, ystäväni tunnisti paikan koirasta – oli ollut siellä paria vuotta aiemmin :) Hau.

  • Oho, ihan totta? Tuo koira oli huippu, toivottavasti se vahtii yhä rantaa samalla pieteetillä <3

 2. Jos matkan on tarkoitus alkaa huomenna ja päättyä vappuna, vastaan ehdottomasti matka!

  Muuten takki.

  Mulla on kettufirman Nuuk parka enkä vaihtaisi sitä mihinkään. Sitä paitsi sekin oli kallis takiksi, mutta ei sen hinnalla silti pääse tähän aikaan vuodesta kuin korkeintaan +10 asteen lämpötiloihin.

 3. Tuliko siitä takista ikinä valmista, jonka jokun piti ommella sinulle? Muistelen nyt jotain postauskuvia kangaskaupasta viime talvelta :D

  • vitsi joku muukin muistaa sen postauksen.meinasin siitä kysyä kommentissani,mutta jänistin (mietin että muistanko väärin).
   Postaus jäi sillon häiritsemään,koska siihen ei ikinä seurannut jatkoa.
   Oi Stella kerro nyt mitä niille kankaille kävi.

   • Ja niin, tarkennetaan vielä sen verran, että poronnahkaa on luvassa ja suunnittelijana eräskin J. Ahtiainen!

  • Siis nyt löi tyhjää todella pitkään, mutta SITTEN TAJUSIN mitä tarkoititte. Voi, niistä materiaaleista ei ole tulossa takkia minulle, vaan talouden mäyräkoirille! Se projekti on yhä työn alla, palaan asiaan kun se etenee.

 4. Oli pakko kelata kuvien yli heti kommentoimaan (ennen kuin muutan mieleni), että kunnollinen talvitakki! Itse ostin just Korkkarin Maranellosta tällaisen ja oon ollut todella tyytyväinen niin malliin kuin laatuunkin. Thinsulate-vuori on taatusti asia, mistä tulen onnittelemaan itseäni talven räntäkeleissä koirien kanssa laahustaessa. Eikä hintakaan ole paha, saatat ton jälkeen päästä vielä äkkilähdöllä jonnekin lämpimään: http://www.modstromshop.com/en/frida-jacket-modstrom/black

  Noilla on myös näköjään valikoimissaan toinen hyvin samantapainen malli “Moon”, missä on kyynärpäissä nahkapaikat. Sitä en tosin nähnyt Maranellossa.

  • Halpa takki + äkkilähtö on kyllä ihan käypä vaihtoehto, mutta olen iskenyt silmäni sen verran hintavaan talvitakkivaihtoehtoon, että siitä budjetista lohkotaan lisäksi korkeintaan matka ruotsinlaivalle ;)

 5. Osta takki. (Ja käske minua ostamaan kunnolliset talvikengät, takki on jo ja Balillakin kävin.)

 6. Oikea vastaus on talvitakki!

  Jos et nyt osta takkia palelet tämän talven sekä ensi talvena sulla ei edelleenkään ole takkia. Sen sijaan jos nyt ostat takin, voit ensi talvena tyytyväisin mielin lähteä etelän lämpöön, koska sulla on jo talvitakki.

  ps. talvi tulee kuitenkin olemaan pitkä. Talvitakista on kaikinpuolin siis enemmän hyötyä. Kuten sanoit matkoista voi aina unelmoida, mutta matkaunelmat eivät lämmitä varpaita talvella.

  • Hyvin perusteltu. Olette oikeassa. Saako ensi vuonna lähteä KAHDELLE reissulle etelän lämpöön, jos on tänä vuonna järkevä ja sijoittaa takkiin=

 7. Nyt kyllä ostat sen talvitakin! Terveisin eräs, joka on haaveillut joka talvi siitä ettei olisi kylmä, ja nyt melkein toivoo miinusasteita kun uusi Joutsen on niin sairaaaaan ihanan lämmin.

 8. Pysähdyin oikeasti pohtimaan tätä ja niin mielettömän ihanaa kuin olikin viettää viime talvi paksun toppatakin sisällä, vastaan kuitenkin loma. Lämmin trooppinen ilma, tummat, kuumankosteat yöt, loman vapaus ja se lähdön tunnelma…se kaikki on kuitenkin tärkeämpää elämässä (tietysti on hyvä myös säilyä pakkasten yli hengissä, mutta silti…) :)

 9. Mullakin lämmin talvitakki hakusessa! Kerrothan, jos kävelee vastaan.

  Tällä hetkellä mun varasuunnitelmana on hankkia sellainen extra-vuori takin alle paikkaamaan tätä kurjaa puutetta. Sellaisen hankittuaan jäisi ehkä rahaa matkaankin! ;)

  • Ooh, ei hullumpi vaihtoehto sekään! Olen selvinnyt kuluneista talvista kerrostamalla villapaitoja ja neuletakkeja turhan ohkaisten villakangastakkieni alle, mutta nyt alkaisi riittää – varsinkin kun siitä huolimatta palelee. En tiedä ovatko talvet käyneet kylmemmäksi vai minä aremmaksi kylmälle, mutta lisää lämmikettä kaivataan kyllä.

 10. Kyllä mun mielestä Suomessa asuvalla täytyy olla kunnon talvitakki, muuten menee puolet elämästä palellessa eli pilalle (toki asun satoja kilometrejä Helsingistä pohjoiseen, mut tiedän Helsingin viiman vaikkei -30 lukemat usein paukukkaan rikki).
  Ja 200-300 eurolla saa jo hyvän takin. Kun taas reissua ei.. (tai jos saa niin kertokaa mullekki! :)

  • Niin, samaa mieltä. Asuin Tornionjokilaaksossa vuosia ennen kuin muutin etelään ja voin sanoa, että Helsingin viimoissa palelee kyllä lähes yhtä paljon. Mutta nyt mielessä oleva takki maksaa kyllä *KÖH KÖH* vähän enemmän.

   • Hmm.. no olen edelleen kyllä takin kannalla! Itse ostaisin halvemman takin sekä reissun :D
    Mutta jossain kohtaa joku oli sen hyvin sanonu: jos et osta tänä talvena takkia, ei sitä ole ensi vuonnakaan, mut jos sen takin nyt ostat, voit ensi vuonna mennä reissuun :D
    Itse asiassa mulla on 2 vuotta vanha takki (joka oli kyllä 240e hintalapullaan mulle järkkykallis, mut nää hinta-asiat on sit jo asia (tai siis palkka!) erikseen), ja tänä talvena sit pääsen vihdoin lämpöön!

 11. Tänä keväänä se talvi (tai ainakin kylmä viima) jatkui mun muistin mukaan melkein kesäkuun alkuun, joten äänestän kunnollisen takin puolesta. Niin ihania kuin nuo hiekkarannat ovatkin… Kaipaan itsekin kovasti uimista lämpimissä aalloissa, mutta ei valitettavasti mitään saumaa lähteä mihinkään tänä vuonna.

  • Huh, taidat muistaa oikein. Elän toivossa, että tänä talvena kevät tulisi jo maaliskuussa.

 12. Itsekin muistan rantalomilta ensinnä ne ihanat koirat jotka huolettomasti vilistivät rannoilla… Voih. <3

  • Niinpä, tuolla rannalla vilisti paikallisten kalastajien ja ravintoloitsijoiden omistamia kokonaisia koiralaumoja!

 13. Eiks sulla nyt ole useampikin talvitakki, jolla menis tämäkin talvi vielä ihan hyvin? Joku superlämmin parka mulla ainakin kummittelee mielessä, oisko ollu Fjällrävenin mallistosta? (Tai sit nää on mun omia unelmointeja…) Niin tai näin, sanon että matka! Matkustus kannattaa aina, ja lämmittää sisältä päin vielä pitkään reissun jälkeenkin. Ehkei niin viisasta ja järkevää, mutta ah niin harva hyvä asia elämässä pärjää oikeasti tuolla asteikolla.

  • Tuo parka jota muistelet ei ole Fjällrävenin, vaan Beamhillin alerekiltä napattu Carharttin miesten parka, joka ei lämmitä aivan niin paljon kuin olin toivonut. Kunnollinen talvitakki siis uupuu yhä, kaapista löytyy tuon parkan lisäksi vain kaksi suht kevyttä villakangastakkia, jotka eivät kumpikaan oikein 5-10 pakkasastetta pidemmälle lämmitä.

  • Nerokas idea, mutta voi kun sieltä Varustelekasta löytyisikin omaan makuun ja tyyliin sopiva talvitakki! Olen kyllä kurkkinut, mutta ei. Kirppistakki kelpaisi kyllä, kun vaan osuisi kriteereihin sopiva vastaan.

  • No sekin on kyllä totta… Mutta minusta vähän tuntuu, että se on jo täällä.

 14. Reissu! Ehdottomasti reissu! Kyllä se kunnollinen takki tulee vielä hankittua ja kohta alkaa aletkin, voi tehdä mielettömiä löytöjä. Lekotteluloma auringossa vaikuttaa puolestaan niiiiiin kokonaisvaltaisesti omaan hyvään oloon ettei sitä voi talvitakkiin verrata! Voin lämpimästi suositella tätä mestaa, missä itse olin marraskuussa: http://www.hoteldelapaixhh.com ja tuonne sitten ihaniin spa-hoitoihin: http://www.thebarai.com/spa-en.html

  Tai sitten joku autenttinen bambumaja turkoosilta paratiisirannalta Etelä-Thaimaasta!

 15. Ulkomaille. Minne tahansa, kunhan siellä olisi turkoosina kimalteleva meri, kuumaa hiekkaa ja aurinko, josta ladata mielen akut täyteen.

  Vanha talvitakki menee kunhan sen alle kerrostaa tarpeeksi villapaitoja.

 16. Takki ehdottomasti, talvihan on vasta tulossa ja fiilistellä voi tuontyyppisten kuvien äärellä (sanoo realisti, jolla ei tänä(kään ??) vuonna ole mahdollisuuksia aurinkomatkaan).

 17. Hienoja kuvia! Etenkin tuo ensimmäinen, oi.

  Niin ja vastaus kysymykseen: ehkä olisin kaukaa viisas ja ottaisin sen takin. Ehkä. Kuitenkin. Jopa vielä näiden matkakuvien jälkeen :)

  • Niin, ei ollut ehkä itseni tai kenenkään kannalta kovin reilua kuvittaa tämä juttu tuolla kuvasarjalla…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.