All the lights that lead us there

Ei aavistustakaan mitä tein Aleksanterinkadulla joulukuun toisena päivänä, mutta löysin itseni keskeltä yhtä lempihetkistäni talvessa: jouluvalot oli sytytetty ja lunta satoi hiljalleen. Talven ensimmäiset lumisateet tuovat kaupunkiin jotain harvinaista, lempeän hiljaisuuden joka laskeutuu kaduille salakavalasti kuin sumu. Raitiovaunut katoavat kulman taakse kolisematta eikä kukaan huuda kirosanoja puhelimeen. Lapsista ja koirista paistaa pidättelemätön ilo, hyppyaskeleista jää mustia aukkoja lumeen. Ihmiset melkein hymyilevät. Jostain kantautuu musiikkia, ksylofonin kevyttä kilahtelua. Sopii kuvaan. Olen tullut tulokseen, että jos lumihiutaleista kuuluisi ääniä, ne kuulostaisivat ksylofonilta.

2013-12-stellaharasek-aleksanterinkatu-1 2013-12-stellaharasek-aleksanterinkatu-2 2013-12-stellaharasek-aleksanterinkatu-3 2013-12-stellaharasek-aleksanterinkatu-4 2013-12-stellaharasek-aleksanterinkatu-5

Työnnän kädet tottumuksesta takin taskuihin, mutta kerrankin ei palele. Jospa raitiovaunun odottamisen sijaan kävelisi kotiin? Ei lyhyintä reittiä, vaan kauneinta. Mihin tässä on kiire valmiissa maailmassa, hiutaleita harteilla, kaupungissa täynnä valoja.

Postcards of a city watching the first snowflakes of winter come down down down.

OASIS – WONDERWALL

14 thoughts on “All the lights that lead us there

  1. Niin täydellistä taas! Ihanasti pääsin tuohon fiilikseen, aah. Ja että ihmisetkin MELKEIN hymyilevät, se on jo jotakin ;)

    • No älä, yleensä kun ihmiset kaduilla näyttävät siltä että olisivat syöneet myrkkyä.

  2. “Olen tullut tulokseen, että jos lumihiutaleista kuuluisi ääniä, ne kuulostaisivat ksylofonilta.” Joo! Tai triangelilta. Ehkä kumminkin ksylofonilta, siinä on pehmeämpi ääni.

    Lumisateen vaimentava vaikutus on aika ihmeellinen. Kauniita kuvia!

  3. Fillarikuva o HIENO! Muutkin tietty.

    Ihanasti kuvailtu, mä nään sen ilon juuri noin lapsissa, koitan hoputtaa niitä vähemmän ensilumen sataessa kielille. Parasta on seistä suu auki ja odottaa.

  4. Niinpä, elämästä pitää nauttia – hitaasti :)Tulossa Suomeen torstaina, toivottavasti joulusta tulee luminen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.