Kielojen kauneus

Kyllä urbaanin ihmisen kannattaisi kävellä metsässä vähän useammin kuin viiden vuoden välein. Muistin eilen, että on olemassa kieloja! Miten olen voinut unohtaa? Kielo on viattoman valkoiseksi kansalliskukaksi yllättävän vinkeä tapaus. Kukasta on löydetty ainakin 38 sydämen toimintaan vaikuttavaa ainetta, joiden vuoksi sitä käytetään sydänlääkkeenä. Minun sydämeni sykähtelee kukkaselle kyllä pelkästä silmänilostakin. Sen kummemmin ei kannata maistellakaan, ellei tiedä mitä tekee, sillä kasvi on kirjaimellisesti kuolettavan kaunis – siis kauttaaltaan myrkyllinen.

2014-06-02-stellaharasek-alkukesan-kielot-12014-06-02-stellaharasek-alkukesan-kielot-22014-06-02-stellaharasek-alkukesan-kielot-3

Varsinainen syy metsään menemiseen oli kuitenkin aivan muu luonnonkappale, kaviollinen sellainen. Palaan asiaan kun pääsen yli hevoskuvieni äärellä huokailusta.

6 thoughts on “Kielojen kauneus

  1. Ja urbaanin helsinkiläisen KANNATTAA käydä Haagan alppiruusupuistossa! Kuin toiseen ulottuvuuteen/ satumaailmaan sukeltaisi…

  2. Jos onnistut taltioimaan kieloista näin maagisen hienoja kuvia, en välttämättä uskalla edes tulla katsomaan niitä kuvia kaviollisista. Saattaa sydän pettää :)

  3. Miten sievä! Wikipedian mukaan kieloja pitäisi kasvaa näilläkin leveysasteilla (Oulussa), mutta enpä ole niihin juuri törmännyt. Pitää lähteä tutkimus- ja kuvausmatkalle ASAP.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.