Lempivillis ja viljapeltoja

Kalenterini väittää, että on elokuun viimeinen. Uskoisiko tuota? Juurihan elokuu alkoi. Ilmeisesti joku on taas painellut maailmankaikkeuden kaukosäätimen kelausnappeja kertomatta minulle. Mutta jospa keskittyisimme maallisempiin asioihin hetkeksi, vaikkapa kuvien villatakkiin. Se on Samujin syysmallistosta ja olen asunut sen sisällä siitä saakka kun hankin sen.

2014-08-31-stellaharasek-samuji-cardigan-12014-08-31-stellaharasek-samuji-cardigan-2

Rakastin viime talvena monta vuosia vanhaa suosikkia kirjaimellisesti puhki ja kaapissa on ollut siitä saakka villatakin kokoinen kolo. Samujilta löytynyt neule täytti kaikki kriteerini: luonnonkuiduista kudottu neulos, kapeat hihat, väljä leikkaus ja ennen muuta taskut. Rakkautta ensi silmäyksellä, joskus sen vaan tietää.

2014-08-31-stellaharasek-samuji-cardigan-32014-08-31-stellaharasek-samuji-cardigan-42014-08-31-stellaharasek-samuji-cardigan-5

Knit from Samuji. The appropriately sized wine glass is (I think) vintage Marimekko.

Maininnan arvoisia asioita numero yksi ja kaksi: uusi vaatekappale, joka ei ole musta eikä harmaa. Soinnun vaaleassa villatakissani niittoa odottaviin viljapeltoihin ja pidän sitä merkkinä siitä, että minäkin olen valmis: luopumaan kesästä, kohtaamaan syksyn. Nojaan tuuleen ja odotan, että se kääntyy.

Kuvat ovat viime viikonlopulta kun kävimme Vihreässä talossa.

PHOTOS BY MIKKO RASILA

20 thoughts on “Lempivillis ja viljapeltoja

 1. tone-neuletakki 80% puuvillaa, 20% pellavaa, 2 väriä (‘natural’ joka kuvissa ja hieman tummempi ruskeaan vivahtava ‘sand’). 260eur. löytyy molemmista liikkeistä.

  • Kiitos kun ennätit vastaamaan, minulla kun kesti. Hinta oli kyllä muistaakseni 220€? Tai sitten muistan väärin.

   • laitoin viestiä liikkeisiin, molemmista tuli sama hinta. harmi, 220 kuulostaa paremmalta ;)

    • voihan se bloggaajille olla sen 220 euroa : ) noin 15 prossaa alennusta, ja huom. en ilkeile : ) Monilla kauppoilla saattaa olla myös ns. kantaasiakasjuttuja ja -alennuksia.

 2. Noita Samujin NEULEtakkeja on ollut (ja voi olla vieläkin) myös keskustan Stockalla, eikä siinä ole villaa… olisiko ollut jotain pellava-puuvillaseosta? Nätti se on!

  • Juu, pellava-puuvillaseos! Kutsun jotenkin tottumuksesta kaikkia neuletakkeja villatakeiksi, vaikkeivat ne varsinaista villaa olisikaan.

  • Ei ole villaa, vaan puuvillaa ja pellavaa. Toivottavasti tulee villainen versio!

  • Se ON täydellinen. Vielä kun tulisi tummanharmaa villaversio talveksi niin pökertyisin onnesta.

 3. Mitä materiaalia tuo villatakki on, onko siis villaa, mua hämäsi tuo “luonnonkuiduista kudottu neulos” eli onko siinä jotakin muutakin…eikä tuolla samujin sivulla ollut tuota neuletta, oli vain pre-fall …ja knitwear-kategoriassa ei mitään
  …tarvitsisin nimittäin jonkin tuon tyylisen ja kiinnostaa sekin, mitä muita värejä on : )
  Viljapellot ovat kyllä ihania…

  • Haha, kirjoitin epämääräisesti kun en kirjoitushetkellä ollut takkini lähellä enkä muistanut ulkoa materiaalien sekoitussuhteita.

   Värejä on kaksi, tuo kuvien melko vaalea hiekka ja sitten hiukan tummempi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.