Alkavan talven suosikit

Joulukuu! Tervetuloa, kun kerran eteen tupsahdit. Ei tunnu kovin talviselta, mutta en valita. Jos päättynyt marraskuu oli vuosituhannen harmain, eipä ole varsinaisesti liikaa värejä näissä kuvissakaan – mutta niihin päätyivät viime viikkojen käytetyimmät lempiasiat.

2014-12-01-stellaharasek-winterfavorites-1

Just Femalen pörröisestä villapaidasta on tullut lohtuvaate: mitä vaikeampaa aamulla on nousta sängystä, sen varmemmin kiskon sen päälle. Oikeastaan olen pukenut sen itseltäni salaa niinäkin aamuina, kun oli tarkoitus pukea jotain aivan muuta. Se on niin lämmin, etten mahda itselleni mitään. Kaikeksi onneksi lyhyt ja laatikkomainen malli on suht skarppi ja sopii niin nahkahameeseen kuin pillifarkkuihin (muunlaisia alaosia ei tässä taloudessa ollakaan viime aikoina nähty). Tanskalaismerkkiä myy esimerkiksi Dots, josta sain neuleen muutama kuukausi sitten.

2014-12-01-stellaharasek-winterfavorites-4

Sofinah Shopista hankittu hame on pehmeää lampaannahkaa ja mitä sopivinta seuraa potkua kaipaavalle pörröneuleelle. Olen tullut tänä syksynä samaan tulokseen kuin kaikkina muina syksyinä aiemmin: ei ole olemassa asua, johon nahkahame ei sopisi.

2014-12-01-stellaharasek-winterfavorites-3

Balmuirilta saamani tummanharmaa Helsinki-huivi on vilahtanut kuvissa useita kertoja aiemminkin ja syy siihen on selvä: mikään maailmassa ei ole yhtä suuri ja pehmeä. Viima ei osu kaulaan tai kasvoihin, kun käärii itsensä valtavankokoiseen huiviin ennen ulkomaailman kohtaamista. Siinä on jotain symbolista.

2014-12-01-stellaharasek-winterfavorites-2

Päätin viime elokuussa, että punaoranssi kynsilakka ei ole vain kesää varten. Elämä on liian lyhyt ja punaoranssi kynsilakka liian kaunis. Ohuet hopeasormukset ovat tähtiriipuksen ja kapean rannerenkaan ohella olleet viime kuukausien ainoat korut – ne ovat kauniit ja vaivattomat, kärsivällisyys ei nyt riitä koruihin jotka vaativat jatkuvaa huomiota.

Stay warm, darlings.

31 thoughts on “Alkavan talven suosikit

 1. Hei! Osaisitko Stella auttaa tuon hameen koon kanssa? Harkitsen hameen tilaamista mutta en tiedä yhtään tuon merkin koista. Kiitos jos ehtisit auttamaan :)

  • Hei Lauri, kiitos kommentista. Kiinnostaa kyllä. Juuri nyt en uskalla luvata, että aikaa tai energiaa riittäisi tarkempaan paneutumiseen aiheeseen, mutta pidän tämän varmuuden vuoksi mielessä.

   Tsemppiä ja onnea hyvälle hankkeelle!

  • Siis miksi ihmeessä pitää tällainenkin kommentti jättää ja pahoittaa muiden mieli. Blogi on tekijänsä luoma jutut myös joten eikö olisi kohteliasta jättää tällaiset kommentit kirjoittamatta ja vaihtaisi itse blogia jota lukee, koska omaan toimintaan voi vaikuttaa. Antaa blogin olla tekijänsä näköinen juttuineen kaikkineen ja jos kaikki jutut eivät inspiroi niin jättäisi asian kommentoimatta. Tää on mun mielestä ihan peruskäytöstapoja blogielämässä, koska nimettömänä on niin helppo kommentoida vaikka mitä.

   • Vastaajan mielipiteeseen yhdyn, tavallista normaalikohteliaisuutta voi odottaa blogimaailmassakin.
    En minäkään käy heittelemässä epäkohteliaisuuksia niihin hyvin moniin blogeihin, joita en halua seurata. Nehän voi vain jättää huomiotta.
    Tätä blogia seuraan, jo monta vuotta sitten aloitin ja edelleen jatkan. Kiitos Stella kivasta, humoristisella otteella kirjoitetusta blogista, kuvat myös tosi kauniita. Toki toivoisin tiheämpää kirjoitustahtia, mutta ymmärrän hyvin, ettei aika ja voimat aina riitä.

   • Palaute on tässä blogissa aina tervetullutta, niin positiivinen kuin negatiivinen. Tavallisia käytöstapoja toki suosittelen niin nettiin kuin IRL.

  • Hei Nina,

   uusimmassa kirjoituksessa selviää muutama syy hiljaiseloon. Ehkä sinua ilahduttaa kuitenkin tieto, että vuodenvaihteesta alkaen kalenteristani vapautuu iso lohko vain ja ainoastaan tälle blogille.

 2. Mitä kokoa käytät noissa Second Femalen neuleissa? Sulla tais olla myös pitkä neuletakki ko. merkiltä. Jahkailen itse koon kanssa, joten jos voisit auttaa tässä…Super !

  • Hei Fia, anteeksi vastauksen viive! Minulla on samasta mallistosta sekä neuletakki että neule. Neuletakin koko on S, neuleen taas L. Neuleen malli on aika lyhyt ja laatikkomainen, joten pieni väljyys ei siinä mielestäni haittaa.

 3. Oi miten kaunis olet jälleen kerran. Nahkahameeseen voisi kyllä satsata jahka taloustilanne vakiintuisi. Olen nimittäin koeajalla ja työ ahdistaa tosi paljon. Ei sulla Stella sattuisi löytymään vaikka kodin siivoojan ja koirien ulkoiluttajan tarvetta

  • Kiitos kaunis kommentista. Voih, tsemii töihin! Hitto, ulkoiluttaja ja siivoaja kelpaisi kyllä paremmin kuin hyvin. Mutta veikkaan, että haluat palkaksi muutakin kuin märkiä mäyräkoirasuukkoja.

 4. Mun on pakko saada (tämän postauksen luettuani ;) ) nahkahame. Toi näyttää tosi hyvältä ja laadukkaalta. Neuleen kanssa hame menee myös arkena. Mulla on ongelma, etten osaa käyttää hameita arkena, kun tulee liian hieno olo. Mut sehän riippuu ihan yläosasta ja koruista jne. Nyt vaan opettelemaan.

  • Hei, nahkahame on oikeasti maailman käytännöllisin arkivaate! Näyttää aina hyvältä ja sopii lähes kaikkeen. Tiedän tuon tunteen, että on arjessa liian hienona liikenteessä – kokeilepa yhdistää nahkahame ihan tavalliseen t-paitaan tai rentoon villapaitaan. Huitaiset huivin kaulaan niin se on siinä. Myös matalat kengät tuovat kokonaisuuteen rentoa arkisuutta.

  • Heippa anonyymi. Tässä kirjoituksessa ei ollut tarkoitus mainostaa mitään, vaan jakaa pari kuvaa ja ajatusta viime viikkojen lempiasioistani riippumatta siitä olenko ostanut ne vai saanut ne. Suomen laki vaan velvoittaa minut kertomaan, jos olen saanut jotain teksteissä ja kuvissa esiintyvää ilmaiseksi. Tuntuisi myös todella tyhmältä jättää päivittäisessä käytössä olevia suosikkeja pois blogista, jotten tulisi antaneeksi kyseisille brändeille näkyvyyttä.

   • Mä taas tykkään, kun reilusti mainitaan, että on saatu blogin kautta…kaipaisin materiaalitietoja tuosta neuleesta, ihan toivotonta lähteä etsimään noilta nettisivuilta…

    • Heippa, anteeksi vastauksen viive! Tässäpä neuleen materiaalitiedot suoraan lapusta luntattuna:

     Second Female – Brook knit

     34% kid mohair
     34% wool
     27% polyamide
     5% elastane

     Ohut, mutta todella lämmin neulos. Tykkään.

   • Tämähän on kaupallinen blogi…piste com on jo nimessäkin : )) Ei nämä asupostausten yhteydessä mainitut “saatu sieltä ja täältä” nyt varmaan niin kauheita ole, kaikki vähänkään suositut bloggaajathan saavat aineellista (verotonta ; )) korvausta bloggauksestaan..Varsinaiset yhteistyöpostaukset ovat joskus vaivannuttavia lukea, mutta nehän on helppo skipata : ) Kauniin ja oman makuun sopivan tyylin takia minä ainakin täällä aina käyn : )) Noita materiaalitietoja vaan , että tietäisi kannattaako edes haaveilla…

    • Kyllä kai bloggarien pitää maksaa verot kaikista saamistaan tuotteista pois lukien yritysten (logoilla koristetut) mainoslahjat.

     • Verottajan ohjeet ovat olleet todella ristiriitaiset, mutta kyllä, jokainen bloggaaja huolehtii itse omista veroistaan.

    • Hei, materiaalitiedot löytyvät yltä, kurkkaapa siitä!

     Korostan vielä, että asukuvien yhteydessä julkaistut maininnat blogin kautta saaduista tuotteista eivät (ainakaan tässä blogissa) ole tarkoitushakuisesti tehtyjä mainoksia. Suomen laki kieltää piilomainonnan, toki itsekin tahdon olla lukijoiden suuntaan avoin ja näiden asioiden vuoksi olen ollut tarkka siitä, että lukijat pysyvät halutessaan vaivatta kärryillä siitä onko tekstissä vilahtavat tuotteet saatu vai itse hankittu.

     Tänään kävi tosin toisessa yhteydessä ilmi, että kuluttaja-asiamiehen taannoinen bloggaajille laadittu ohjeistus antaa väljemmän suosituksen: jos tuote on saatu blogin kautta, riittää että se kerrotaan kun tuote näkyy blogissa ensimmäisen kerran. Sen jälkeen ei tarvitse enää mainita, että tuote oli ilmainen. Itsehän olen maininnut sen tähän saakka joka kerran kun tekstissä on vilahtanut mikä tahansa vuosikausia sitten blogin kautta saatu laukku tai lamppu. Pitääpä miettiä mikä olisi jatkossa paras tapa toimia, jos maininnat ärsyttävät teitä.

 5. Toimiva kokonaisuus! Tuo oranssinpunainen kynsilakka on kunnon piste i:n päälle. Ja samalla tuli sellainen olo, että taidanpa samantien kiikuttaa oman nahkahameeni vihdoin ja viimein ompelijalle laitettavaksi kuntoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.