Lääke meksikolaiseen matkakuumeeseen

Olen seurannut Eevan valmistautumista tulevaan Meksikon matkaansa onnellisena, kateellisena ja ennen muuta nälkäisenä, sillä rakastan meksikolaista safkaa. Meksikoon asti on joku päivä päästävä, mutta sitä odotellessa ei tarvitse ainakaan kärsiä nälästä.

2015-03-11-stellaharasek-luchaloco-12015-03-11-stellaharasek-luchaloco-2

Kulman taakse Vuorimiehenkadulle on nimittäin aukeamassa ravintola, jonka ikkunan peittäviin pahveihin on tussattu lupaava sana taqueria – ja ihan kuin siinä ei olisi tarpeeksi, Korkeavuorenkadulle aukesi juuri uusi meksikolainen cantina nimeltä Lucha Loco. Kaksi meksikolaista ravintolaa korttelin säteellä kotiovestani! Maailma on valmis.

2015-03-11-stellaharasek-luchaloco-32015-03-11-stellaharasek-luchaloco-4

Aiemmin samassa tilassa toiminut Mercat ei ilmeisesti ollut jättimenestys, sillä rafla piti ovensa auki vain muutaman kuukauden. Sekä Mercatin että Lucha Locon taustalla ovat samat omistajat, jotka pyörittävät Annankadulla Patronaa ja sen naapurissa sijaitsevaa Choloa – molemmat lempipaikkojani Helsingissä. Patronasta on lainattu Lucha Locoon meksikolaisten makujen ja drinkkien lisäksi myös henkilökuntaa ja hyvä niin, harvassa paikassa nälkäisestä pidetään niin hellää huolta.

2015-03-11-stellaharasek-luchaloco-52015-03-11-stellaharasek-luchaloco-62015-03-11-stellaharasek-luchaloco-7

Piipahdimme yksi ilta juuri avautuneeseen Lucha Locoon emmekä ilmeisesti olleet ainoat saman idean saaneet, sillä mahduimme juuri ja juuri sekaan. Pujahdimme baaritiskille ja tilasimme raivonälkään koko alkupalalistan. Guacamole, ceviche ja täytetyt tacot maistuivat niin hyvältä, että olisin voinut tirauttaa pari tippaa, jos olisin syömiseltä ehtinyt. Vaikea sanoa johtuiko se nälästä vai keittiön salaisuuksista, mutta menen varmasti takaisin. Ehkä otan seuraavallakin kerralla mukaan Eevan, joka on tulevaa matkaansa varten opetellut tekemään tilauksensa espanjaksi. Kun kääntää selän ikkunan takana kohisevalle kaatosateelle ja tilaa kolmannen margaritan, voi pienellä itsepetoksella melkein kuvitella olevansa Meksikossa.

2015-03-11-stellaharasek-luchaloco-82015-03-11-stellaharasek-luchaloco-10

Vielä kun tietäisi milloin se Vuorimiehenkadun taqueria aukeaa. Pitäisikö leiriytyä varmuuden vuoksi oven taakse? Huolettaa, että onhan niitä tacoja sitten varmasti tarpeeksi.

10 thoughts on “Lääke meksikolaiseen matkakuumeeseen

  1. Ootko Stella käynyt testaamassa Eatos-ravintolaa? Siellä oli törkeen hyvä kala-taco!

  2. Hahaha, ei ole totta! Juuri tänään lounastaessani naapuruston erinomaisessa tacomestassa mietin, että Helsingissä olisi ainakin yhden kunnon tacomestan mentävä reikä. Terkkuja jälkijunasta :D

  3. Ah, kun jollain on pitkät kauniit sormet neljännessä kuvassa. Kadehtien, nakkisormi.

    Tuohon ravintolaan pitää myös päästä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.