Uusia suosikkeja korurintamalla

Korkeavuorenkadun varrella sijaitsevasta Tikausta on tullut viimeisen vuoden kahden aikana yksi lempiputiikeistani. Kaikki vaatteista kodinesineisiin ja kosmetiikkaan on kaunista, käsintehtyä ja valmistettu kestävän kehityksen periaatteilla. Putiikin taustalla on hyväntekeväisyysorganisaatio Tikau Share, jonka toiminnan kehittämiseen ja rahoittamiseen iso osa kaupan tuotoista menee. Pakko nostaa hattua: Tikaun naiset tekevät uskomattoman hienoa työtä eikä varmasti ole ollut ihan helppoa.

2015-03-12-stellaharasek-tikau-1 2015-03-12-stellaharasek-tikau-2

Viimeksi kävin kurkkaamassa kaupan koruvalikoimaa, joka liikkuu samoilla linjoilla kuin minäkin: kapeat ja kevyet korut kiinnostavat. Pikkuripauksesta etnisyyttä ei ole yhtään haittaa, kun kesää kohti mennään ja hippi minussa herää taas. Osa koruista ovat Flodemin, Pariisissa käsintehtyjä siroja riipuksia, renkaita ja sormuksia. Nkukun korut – esimerkiksi kuvien superkaunis sulka – ovat tehty käsin ja dipattu 22 karaatin kultaan. Loput korut ovat Tikaun omaa tuotantoa, jotka teetetty Tikaun omilla käsityöläisillä Intian Orissassa. Kaikki putiikin korut kuuluvat Karma-tuotteisiin, joiden myyntihinnasta lahjoitetaan 8% kylätalohankkeeseen Orissaan. Hanketta voi seurata Facebookissa.

2015-03-12-stellaharasek-tikau-3 2015-03-12-stellaharasek-tikau-4

Olen tehnyt ennenkin löytöjä Tikaun korulaareista, mm. lempirannekoruni jonka ostin viime kesänä. Tällä kertaa sain valita itselleni uuden suosikin. Ehkä arvaatte minkä poimin mukaan?

13 thoughts on “Uusia suosikkeja korurintamalla

  1. Hei ! Kerro vielä kuka myy suurimmassa kuvassa olevia avomallisia rannerenkaita, joissa “pallot” päässä? Kiitos :)

    • Taitaa olla Filippa K:n silkkipaita! Hankin käytettynä enkä tiedä minkä kauden paita mahtaa olla, pahoittelen… Käy liikkeessä, näytä kuvaa ja kysy? Varmasti tietävät.

  2. Kiitos vinkistä, käyn takuulla katsomassa. Kauniita, yksinkertaisia, juuri sopivia kesäkoruiksi.

      • Todellakin, ja se että tietää tukevansa ekologista ja eettistä toimintaa valinnoillaan eikä tarvitse arvailla tuotteiden alkuperää tai valmistusolosuhteita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.