Mene tacoille kun vielä ehdit

Nimittäin Hernesaaren Rannan Chalupaan. Hernesaaren päässä palveleva venelaiturin, hiekkarannan, ravintolan ja baarin sekopäisessä yhdistelmässä on toiseksi parasta kiireetön tunnelma – kaupunki tuntuu kaukaiselta, vaikka paikalle polkee muutamassa minuutissa. Paikka vetää puoleensa kaikenlaisia ihmisiä, joten menoon mahtuu monenlaista. Koirat kirmaavat hiekassa, veneilijät hakevat ruokakonteista eväitä veneensä kannelle. Jotkut ovat tulleet oluelle, jotkut juhlimaan sanan riehakkaimmassa merkityksessä, toiset torkkumaan aurinkotuoleihin. Minä yleensä haluan tacoja ja kylmän meksikolaisen oluen.

2015-08-20-stellaharasek-hernesaarenranta-chalupa-12015-08-20-stellaharasek-hernesaarenranta-chalupa-3

Niin – parasta paikassa on ruoka. Chalupan meksikolainen safka on houkutellut minut paikalle vähintään kerran viikossa. On siellä muitakin ruokakontteja Street Gastrosta pizzaan. En ole ehtinyt maistaa. Meksikolainen ruoka voittaa aina, jos sitä saa.

2015-08-20-stellaharasek-hernesaarenranta-chalupa-4 2015-08-20-stellaharasek-hernesaarenranta-chalupa-5

Meksikolaisessa ruoassa tärkeintä ovat soosit ja niitähän piisaa. Onneksi kontissa ollaan ymmärtäväisiä, kun minä luettelen: saanko vielä tuota. Ja tuota. Ja tuota. Ja tuota. Ja sitten paljon chiliä. Ja paljon korianteria. Ja paljon limeä… Enemmän limeä.

2015-08-20-stellaharasek-hernesaarenranta-chalupa-6 2015-08-20-stellaharasek-hernesaarenranta-chalupa-7

Kun akuutein nälkä on hoidettu, voi keskittyä kaikkeen muuhun, kuten seuralaisiinsa, niihin hiekassa leikkiviin koiriin, parhaan aurinkopaikan pöllimiseen ja siihen pitäisikö ottaa toinen olut.

2015-08-20-stellaharasek-hernesaarenranta-chalupa-82015-08-20-stellaharasek-hernesaarenranta-chalupa-9

Hernesaaren Rannan ruokakontit palvelevat päivittäin elokuun loppuun ja sen jälkeen kuulemma sään mukaan, kunnes tulee liian koleaa. Meksikolaisen safkan ystäviä ilahduttanee tieto, että Chalupa avaa syksyn aikana muitakin toimenpisteitä, joten kokonaan ilman ei tarvitse tulevan talven aikana olla. (Naapurissamme sijaitseva El Rey on muuten vieläkin kokeilematta! Seuraavaksi sinne.)

Aurinkoista perjantaita!

22 thoughts on “Mene tacoille kun vielä ehdit

 1. Muuten jees, mutta normaali asiakas, joka ei promoa Chalupaa blogissaan eikä saa sieltä mainonnasta vaihdossa ilmaista ruokaa, joutuu maksamaan aika monta euroa lisätäytteistä.

  • Ööö, kyllä mun annoksiin ainakin on korianterit ja limet ja soosit kuuluneet, ilman mitään lisämaksuja.

  • Moro Mimmu, en ole saanut “vaihdossa mainonnasta” Chalupasta yhtään mitään, olen tavallinen maksava asiakas. Eivät nuo ole lisätäytteitä, vaan kastikkeita ja mausteita, joista jokainen asiakas saa valita mitä annokseensa haluaa. Ehkä olen saanut kauniisti pyytämällä vähän ylimääräistä, kuten varmasti moni muukin kantis saa – ja luultavasti ihan kuka tahansa, joka nätisti hoksaa kysyä.

 2. Ruokakuvat pitäis kieltää sun blogissa, koska ne aiheuttavat akuutteja himotuksia. Just sayin’.

 3. Aijaijai että alkoi tehdä mieli meksikolaista! Pitää testaa toi ens viikolla kun palaan Helsinkiin, kiitos vaan vinkistä. Ei olisi eka kiva ravintola jonka olisin sun blogin kautta löytänyt, nimim. Lucha Locon vakkari ;)

   • Muistakaa tehdä pöytävaraus, viime aikoina on ollut aika tuurista kiinni mahtuuko sinne vai ei!

    ps. mikä toi kynsilakka on, ihan huippuväri! :)

    • Oho, no hyvä että nälkäisiä riittää! Kynsilakka on joku sattumanvarainen neonpinkki(!), en lakannut itse joten merkki jäi tuntemattomaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.