Vielä ehtii: TEOS 2020

Menovinkki viikonlopulle! Jokavuotinen taidegrafiikan ja veistosten myyntitapahtuma TEOS 2020 on auki Kaapelitehtaan Puristamossa ja Valssaamossa vielä sunnuntaihin 1.3. saakka. Olen vinkannut tästä aiempinakin vuosina, kyseessä on nimittäin superkiva nykytaidetapahtuma: vapaa pääsy, paljon nähtävää ja mahdollisuus myös ostaa teoksia mukaan, jos vastaa osuu jotain omalta tuntuvaa ja budjettiin sopivaa. Myytyjen teosten tilalle tuodaan jatkuvasti uusia, joten seinät ovat täynnä taidetta vielä näin näyttelyn viimeisinäkin päivinä.

Myyntinäyttely on matalan kynnyksen paikka tehdä taidehankintoja. Valikoima on valtava, hinnat ovat selvästi näkyvissä ja ostoksen saa heti mukaan. Kehystämättömien vedosten hinta alkaa reilusta satasesta, joten ei tarvitse välttämättä olla isolla budjetilla liikenteessä. Skaala on toki laaja, isompien veistosten hinnoissa on toki enemmän nollia. Esillä on niin nuoria taiteilijoita kuin pitkää uraa tehneitä konkareita.

Jos taiteen ostaminen kiinnostaa mutta jännittää, kurkkaa vanhemmasta kirjoituksestani ensikertalaisen vinkit taideostoksille. Helpompaa ja hauskempaa kuin saattaisit luulla!

Oikealla Tapio Kettusen pronssiveistos Mahdollisuuksia.

Näyttelyssä on myös Skannon kalusteita, joista tämä kuumennetusta akryylileystä käsin muotoiltu valaisin vangitsi katseen välittömästi. Mieletön.

Koiravieraatkin ovat tervetulleita! Lapsiakin näkyi paljon, veistokset tuntuivat kiehtovan heitä kovasti.

Simo Heleniuksen puuveistos Iines

Itse olin kiinnostunut erityisesti Tuomas Hallivuon tummanpuhuvasta metalligrafiikasta ja Suvi Sysin värikkäämmistä töistä. Sysin teoksia meillä onkin yksi, pari vuotta sitten Kuvataideakatemien taidemyyjäisistä hankittu työ, joka ilahduttaa joka päivä olohuoneen seinällä. Yksi työ jäi erityisesti kummittelemaan mieleen, katsotaan josko innostun vielä ostoksille viikonlopun mittaan. Teoksen olisi voinut varata, mutta uskon, ettei se ollut silloin meille tarkoitettu, jos se ehtii mennä.

Kuuma vinkki: jos joku taiteilija erityisesti kiinnostaa, kannattaa kysäistä henkilökunnalta olisiko hänen teoksiaan lisää varaston puolella! Jokaiselta taiteilijalta saa olla esillä vain tietty määrä töitä, joten jotain voi löytyä takatiloista odottelemasta myyntitilan vapautumista.

Näyttelyyn voi ja kannattaa piipahtaa ilman ostoaikeitakin. Itsensä altistaminen taiteelle tekee hyvää sielulle ja tarjoaa aivoille kaivatun lepotauon arjen keskelle.

Visiittiin voi yhdistää kahvihetken viereisessä Hima & Salissa (entinen vakiolounaspaikkani levy-yhtiövuosina!) ja vierailun pienessä kirjakaupassa, joka löytyy samasta Kaapelitehtaan aulasta. Myös Valokuvataiteen museo sijaitsee samassa korttelissa, siellä on nyt meneillään Vivian Maierin superkiinnostava näyttely.

Auli Korhosen betoniveistos, upea!

Jos veistokset ja taidegrafiikka kiinnostaa, kannattaa kurkata myös Veistoskauppaan, Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsenten pienoisveistoksia esittelevään myyntikokoelmaan ja verkkokauppaan, sekä Suomen Taidegraafikoiden verkkokauppaan.

Graafikoiden ja kuvanveistäjien teosvälityksen jatkeeksi on muuten luvassa maalaustaidetta: Taidemaalariliiton teosvälitys järjestää oman myyntinäyttelynsä samassa paikassa välillä 7.3. – 15.3.

Nautimme taiteesta koko perheen voimin.

TEOS 2020
Kaapelitehdas, Helsinki
Vielä sunnuntaihin 1.3. asti
Pe 11-18, la-su 11-17

8 thoughts on “Vielä ehtii: TEOS 2020

  1. Kiitos vinkistä, näyttää kiinnostavalta. Hyvä, että pienemmälläkin budjetilla varustettu voi löytää ostettavaa.

    • Hei jee, kivaa että kiinnostuit! Joo, pienten kehystämättömien vedosten hinnat ovat tosi kohtuullisia, eikä kehyksilläkään pahat ollenkaan. Hinnat ovat tietysti aina suhteellisia asioita, mikä nyt on kenenkin arvomaailmassa tai elämäntilanteessa paljon tai vähän. Mutta jos käyttää jokatapauksessa rahaa kotiin, sisustamiseen ja asumiseen, niin oikean taiteen hankkiminen kotiin ei ole ollenkaan niin kallista kuin monesti ajatellaan :)

  2. Yes kiitos vinkistä, olen huomenna muutenkin Ruoholahden suunnalla niin käyn samalla katsastamassa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.