✖ Helmikuun kootut

Luvassa jälleen kuluneiden viikkojen kootut olennaisuudet. Valitsin kirjoituksen kuvitukseksi muutaman ruudun, jotka otimme osana kaupallista Instagram-kampanjaa Marimekon kanssa. Tykkäsin kuvista kovasti enkä malta olla hyödyntämättä niitä täällä blogissakin, vaikka tämä ei liity kampanjaan mitenkään. Jos ette halua altistua kevään uutuuksille, sulkekaa silmänne kuvien kohdalla! Teitä on varoitettu!

 Helmikuinen apatia. Inhoan helmikuuta. Inhoan sitä eniten kaikista kuukausista. Tammikuussa sentään on tuoreutta, vuosi on vaihtunut, ilmassa energiaa ja uusia alkuja. Maaliskuu taas on jo kevättä, päivät ovat selvästi pidemmät ja valoa riittää iltaan asti. Helmikuu on ei-mikään siinä välissä, kummallinen lyhyt kuukausi, jonka aikana ei tapahdu ikinä mitään merkittävää (siltä se tuntuu, vaikka oikeasti olen helmikuussakin nähnyt ihanan elokuvan ja monta kiinnostavaa näyttelyä, tehnyt töitä joista olen nauttinut, tavannut ystäviä, käynyt kävelyillä ja punonut kaikenlaisia suunnitelmia tulevaisuuden varalle). Näin helmikuun viimeisenä päivänä iloitsen siitä, että nyt tämä turhuus on tältä vuodelta lusittu ja elämä nytkähtää taas eteenpäin.

Seesteistä minimalismia huokuvat savenväriset astiat kävivät meillä kuvauksissa. Marimekon Oiva-astiaston on suunnitellut Sami Ruotsalainen, jonka tinkimätöntä silmää ihailen suuresti.

Samaan aikaan: suuri inspiraatio. En osaa selittää miten inspiraatio voi kukkia helmikuisesta apatiasta huolimatta. Jotenkin ne vaan vuorottelevat. Olen viettänyt paljon aikaa tietokoneen ja kuulokkeiden kanssa, antautunut ihan räsynukkena päänsisäisen myrskyn riepoteltavaksi, kirjoittanut paljon. Välillä luen tekstejäni, toisina päivinä olen ihan tyytyväinen, toisina ihmettelen miten kukaan voi tuottaa mitään näin hirveää. Sekin vuorottelee.

Uusi elämä minimalistina etenee. Hitaasti. Kerroin tammikuussa haaveilevani tyhjästä tilasta ja siitä, että tavaraa on niin vähän ettei mikään olisi enää ikinä hukassa. Tässä on vaan semmonen ongelma, että rakastan tavaroitamme. Olemme karsineet niitä monta kertaa viimeisen parin vuoden aikana eikä jäljellä ole enää mitään sellaista mistä en pitäisi tai mitä en käyttäisi. Asiaa täytyy lähestyä siis täysin uudenlaisesta kulmasta: kumpaa tahdon enemmän, tyhjää tilaa huoneen nurkkaan vai sen upean tuolin, joka siinä nyt on? Puolihuolimatonta runsautta rakastava vintagehai on suurten kysymysten äärellä.

Tämä kuvauslainassa käynyt ihana mekko ei päätynytkään tuotantoon, nyyh. 

✖ Vähän jälkijunassa: Mad Men. Kyllä. Olemme viimeisenä ihmisinä maailmassa alkaneet katsoa 60-luvun mainosmaailmaan sijoittuvaa Mad Men -sarjaa. En vaan ole saanut aikaiseksi, vaikka suunnilleen kaikki tuntemani ihmiset ovat hehkuttaneet sitä viimeiset 10 vuotta. Nyt ymmärrän miksi, mutta sarjaa on kyllä hetkittäin hirveää katsottavaa: ajan seksistisyys ja ahdasmielisyys menee välillä niin ihon alle, että tärisen raivosta. Onneksi noista vuosista on tultu jo pitkä matka, vaikka ei vieläkään läheskään tarpeeksi kauas.

Googlasin yksi päivä sarjaa (teen aina niin, kun katson jotain uutta, lueskelen uteliaisuuttani arvioita, keskusteluita ja behind the scenes -juttuja tuotannosta) ja ensimmäinen asia mihin törmäsin internetissä oli kysymys: What is wrong with Don Draper? Ahahahaa. Kulmiensa alta mököttävä Don Draper on kaikessa tunnelukkoisuudessaan ja moraalisesti kyseenalaisissa valinnoissaan yksi sarjan kantavista voimista.

Kevättä odotellessa. Kun talvi ei kerta tullutkaan, olen heittäytynyt täysillä keväthaaveisiin. Unelmoin terassikahveista, nahkatakkikeleistä ja auringosta, joka lämmittää selkää ja saa silmät siristelemään vielä illallakin. Suunnittelemme roadtripiä Latviaan ja mietiskelen tarkeneeko matkan varrella pulahtaa uimaan. Olen aivan valmis tunkemaan talvikamppeet kaapin perälle ja kaivamaan esiin kevyempiä kenkiä, ohuempia neuleita, silkkipaitoja. No, tätä kirjoittaessani ulkona on alkanut pyryttää lunta, joten kattellaan kuinka kauan sitä kevättä saa odotella.

Artturi-olutlasit ovat 70-luvun Marimekkoa. Ostin ne ystävän kirppispinosta pari vuotta sitten, ovat osoittautuneet loistaviksi mehumukeiksi kiireettömään aamiaishetkeen. Kesäisin käytän niitä Aperol Spritzien tarjoiluun. Ah, siinä yksi asia lisää mitä odottaa.

Mitä teille kuuluu? ♥

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

15 thoughts on “✖ Helmikuun kootut

 1. Teillä on varmaan hyvä syy mennä Latviaan, mutta sanon silti, että menkää Liettuaan! Kuurinkynnäs peittoaa Jurmalan koska vaan ja ristikukkula on itse kummallisuus.

  • Oooo uskon! Mutta Liettua sitten ensi kerralla, nyt on Latvia jo lukittu määränpääksi :D

 2. Helmikuussa on sekä Runebergin päivä että laskiaissunnuntai ja -tiistai eli leivosten-/pullientäyteinen juhlasesonki. ;) Lisäksi jos otetaan mukaan ystävänpäivä juhlapäivänä, jolloin keskitytään iloitsemaan rakkaista ihmisistä, saadaan vielä yksi ihana päivä lisää! Lisäksi minulla on synttärit helmikuussa, joten kyseinen kuukausi on aina ollut minulle ilon ja riemun (ja herkkujen) täyttämä kuukausi. :)

 3. Onpas tylsää, ettei tuota Marimekon mekkoa saadakaan tuotantoon! Olin varmaan ensimmäistä kertaa ikinä innoissani ko. merkin vaatteesta. Näytää todella freshiltä ja nuorekkaalta, mitä Marimekko yleensä ei omaan silmääni ole.

  • Jooo niin harmi! Mutta kannattaa ehdottomasti kurkata kevätmalliston muut vaatteet, siellä on nimittäin paljon muutakin kiinnostavaa ja freesiä ♥

 4. Onkohan jossain kollektiivisessa kuvastossa esillä roadtrip Latviaan, sillä meillä on ollut perheen kanssa täysin sama suunnitelma uimapulahduksine kaikkineen!

  • Ensi kesäksi sama suunnitelma, ajateltiin reissua Viro, Latvia, Liettua kiireetöntä lomaa, sitä tarvitsemme tosiaan, niin hektinen on talvi ollut

 5. Täällä helmikuu on ollut aikamoinen, vuoristorata, tähän lyhyeen kuukauteen on mahtunut surua, ristiriitaisia ajatuksia, mutta myös onneksi talvilomaviikko, jonka ansiosta jaksaa mennä eteenpäin. Marras- ja huhtikuu ovat minulle vaikeimmat. Huhtikuu siksi, että vielä ei ole kesä, mutta pitäisi jaksaa olla jo kovin hehkeä…ja marraskuu nyt sitten on marraskuu. Ensi marraskuulle olen suunnitellut the synttärimatkaa aurinkoon..
  Mutta eteenpäin :)

 6. Tunnistan tunteet helmikuuta kohtaan. Omalla kohdalla myös maaliskuu on _vähän tahmea_, sitten alkaa helpottaa. Mutta mikä harmistus, odotin tuota Marimekon mekkoa kauppoihin, kuin kuuta nousevaa, ja nyt se jäikin pois tuotannosta. Hö.

 7. Nauratti lukea, että helmikuussa ei koskaan tapahdu mitään merkittävää. Meille syntyi helmikuussa toinen lapsi, joten en voisi olla enempää eri mieltä. :) Marraskuu sen sijaan… helmikuussa sentään mennään jo kohti kevättä tai usein on ne parhaat talvikelit. Ihanaa kevättä!

 8. Marraskuussa syntyneenä tunnen tiettyä sympatiaa helmikuuta kohtaan. Se on omalla tavallaan yhtä vihattu kuukausi kuin marraskuu. Useimmiten helmikuu meneekin ihan huomaamatta ohi, mutta ei tänä vuonna. Ostimme mieheni kanssa asunnon ja muutto on edessä! Minusta tammikuu on ehkä kuitenkin useammin se ankeampi kuukausi. Helmikuussa on jo valoa ja oikeaa uutta energiaa. Maaliskuu alkaa jo lähestyä kevättä ja heittää tunne-elämässä ihan kärrynpyörää. Sitä odotellessa, kohti maaliskuuta ja ennen pitkää myös muuttoa. Ihanaa kevään odotusta teille <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.