Seiskalta Stokkalla – nähdäänkö siellä?

Yhteistyössä Stockmann

Helsingissä on paikkoja, joissa olen viime vuosina vieraillut viikottain sen kummemmin suunnittelematta. Korttelikahviloita, kukkakauppoja. Rantakatuja, satamia, mielikuvissani melkein salaisia pieniä puistoja. Listan kärjestä löytyvät ehdottomasti Akateeminen kirjakauppa ja Stockmann – tie vie sinne tarvitsinpa sitten lehden, kynsilakan loppuneen tilalle tai uuden pressopannun. Joskus haluan vaan katsella kaikkea kaunista, antaa arjen unohtua ulkopuolelle. Olla hetken kuka vain. Hypistellä pellavaa ja kuvitella itselleen ja muille toisenlaisia elämiä, vaikka omaansa ei vaihtaisikaan pois.

2015-03-05-stellaharasek-stockmann-01

Tiivis suhteeni tavarataloon syntyi tosin jo vuosia ennen kuin muutin kaupunkiin. Tampereella asuin Stockmannin naapurissa ja tulin hankkineeksi sieltä kaiken mitä tarvitsin – vaatteet, levyt, lakanat. Herkun valtavat valikoimat tulivat tutuiksi. Niin laihaa opiskelijaelämä ei ikinä ollut, etteikö kaapista olisi löytynyt purkillinen hyvää pestoa ja oliiviöljyä.

2015-03-05-stellaharasek-stockmann-02

Mutta siitä lisää joskus toiste. Stockmannilla nimittäin tapahtuu tänään, kun kevään muoti saapuu rytinällä Helsingin tavarataloon. Stokkan kellon alla on tuttuja useammin kuin ei ole, mutta kannattaa kuulemma kerrankin suunnata katse Stokkan kellon ylle: seiskan maissa on luvassa lippaan päälle sijoittuva muotiaiheinen spektaakkeli. Kuulin sanat Suomessa ainutlaatuista 4D-teknologiaa, joten ilmeisesti on hyvä hetki olla paikalla.

2015-03-05-stellaharasek-stockmann-04

Tavaratalossa tapahtuu toki sisälläkin. Odotan myös Minttu Vesalan stailaamia ja juontamia muotinäytöksiä, joissa lavalle marssitetaan kevään tärkeimmät tyylit. Näytökset nähdään klo 19:30 ja klo 20 neljännessä kerroksessa yhdessä lempipaikassani maailmassa, kenkäosastolla. Minttu, kengät ja kevätmuoti kuulostaa yhdistelmältä, jota meikätyttö ei aio missata.

Seiskalta Stokkalla – nähdään siellä!

14 thoughts on “Seiskalta Stokkalla – nähdäänkö siellä?

 1. Moi Stella!
  Olen uusi täällä, ja ihan innoissani tästä sun blogista.! Hyvän blogin tunnistan siitä, että jaksan lukea vanhoja postauksia pitkälle taaksepäin. Näin tein sunkin blogin kohdalla :-)

  Kaikki tän blogin postaukset on nyt luettu läpi, ja uusia innolla odottaen!

  Kevätterveisiä! Mia

  • Moro Mia,

   hei tervetuloa mukaan, ilo kuulla että tykkäsit ja jaksoit kahlata arkistotkin läpi! Huikeeta, niitä on sentään useamman vuoden ajalta.

   Lempeää sunnuntaita sinne,
   Stella

 2. Kivat kuvat, jotenki hyvä tunnelma. Pitää piipahtaa kun kerta oon kulmilla tänään, kiitti vinkistä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.