Pehmeämmät arkipäivät

Yhteistyössä Valio

Paluu arkeen on totisesti koittanut tähänkin talouteen! Kesän aikana on tapahtunut työrintamalla kaikenlaisia muutoksia. Kerron niistä lähipäivinä enemmän, mutta yksi arjessa eniten tuntuvista muutoksista on se, että teen suurimman osan töistäni toimiston sijaan kotona. Niitä töitä onkin viime viikkoina riittänyt: lähes joka päivälle on piisannut kuvauksia, kirjoitusdediksiä ja sitä säätöä, jonka määrä näyttää toimenkuvasta riippumatta olevan vakio.

2016-09-05-stellaharasek-lumo-1

Tunnustan, nämä työpöytäkuvat ovat täysin lavastettuja. Työpöytä muutti vaimojenvaihtoviikkojen aikana uuteen osoitteeseen ja työhuoneeseen jäi pöydän kokoinen aukko. Teen siis todellisuudessa töitä useimmiten sohvalla löhöten asennossa, jonka fysioterapeuttini määrittelisi ihmisoikeusrikokseksi. Perustelen lavastuksen sillä, että haaveilen kyllä joka päivä kauniisti kalustetusta työhuoneesta, jossa ilma liikkuu, työt tekevät melkein itse itsensä ja ikkunalaudalla nojailee puuterinen neilikka. Neilikoita saa joka kukkakaupasta, mutta vielä kun löytäisi jostain passelin pöydän!

2016-09-05-stellaharasek-lumo-2

Uskollinen työjuhtani, Samujin Tori-kassi, odottaa ovella palaveripäiviä. Ilahduttavaa kyllä, palavereita enemmän kalenteriani täyttävät tällä hetkellä erilaiset kuvaukset. Mahtuupa kassiin onneksi kamerakalustokin – se on yhä ja edelleen ainoa laukku, jossa pystyy kantamaan mukana aivan kaiken.

2016-09-05-stellaharasek-lumo-3

Olisin halunnut ottaa kuvan uusista hapsukorkkareistani ja kertoa kuinka painelen niillä pitkin kaupunkia toimittelemassa työasioita, mutta lavastukset saavat riittää. Olen aivan liian mukavuudenhaluinen käyttämään korkoja joka päivä, joten jalkaan päätyvät useimmiten nuo kesän riennoissa kolhitut buutsit. Niillä jaksaa juosta, roudata, kantaa kahdenkymmenen kilon painoista Tori-kassiaan, kontata ja tarpoa mudassa. Ei tarvitse varoa tai hidastella ja hyvä niin, sillä kärsimätön luonne ei sellaiseen oikein taivu.

2016-09-05-stellaharasek-lumo-4

Matkustaminen on taas mielessä, tai ainahan se on. Mutta pysytäänpä arkiasioissa, sillä ohjelmassa on viime viikkoina ollut työrytmiin paluun lisäksi myös paluu ruokarytmiin. Tai oikeastaan ruokarytmin löytäminen – olen kuullut, että monilla ihmisillä on sellainen. Itsehän kuulun hajasyöjinä tunnettuihin hajamielisiin haahuilijoihin, jotka syövät silloin kun muistavat, sitä mitä sattuu löytymään. Sipsipussin pohjat. Tomaatin. Nahistuneita riisikakkuja. Joskus hajasyöjä löytää ravintolan ja saa silloin eteensä oikeaa ruokaa. No, ehkä vähän liiottelen. Osaan toki kokata ja laitan safkaa mielelläni miehelle tai ystäville, mutta arkiaamuisin ja työpäivien aikana syöminen tuntuu kaiken keskittymisen keskellä niin toissijaiselta asialta, että se ei vaan tapahdu ellei sitä vähän suunnittele. Muutenkin koko syömisen kanssa pitäisi tehdä ryhtiliike, sillä viime viikkoina keittiössämme on valmistunut lähinnä lomaherkkuja pestopastoista pizzaan. Köh.

2016-09-05-stellaharasek-lumo-5

Olen ystävystynyt viime aikoina rahkan kanssa, kiitos yhteistyöni Valion Lumo-proteiiniherkun kanssa. Se on osoittautunut riittävän vaivattomaksi ja nopeaksi aamu- tai välipalaksi jopa meikäläiselle. Sokerittomat rahkat maistuvat sellaisenaankin, mutta ne on niin naurettavan helppo tuunata, että kiusausta on vaikea välttää.

2016-09-05-stellaharasek-lumo-6

Marjaisasta kuningatar-rahkasta syntyy muutamassa sekunnissa ihana aamupala, kun sen päälle ripottelee mustikoita, kookoshiutaleita ja tuoretta minttua. Näin nätti aamiainen nautitaan tietysti sängyssä, kun ei enää ole aamuisin kiire toimistoon! (Voiko tässä välissä tunnustaa, että teen silloin tällöin usein töitä myös sängyssä? Kuvitelkaa tuohon siis läppäri viereen, niin saatte todenmukaisen kuvan tilanteesta.)

2016-09-05-stellaharasek-lumo-72016-09-05-stellaharasek-lumo-8

Suosikkimakuni rahkoista on mandariini-juustokakku – se tuntuu astetta syntisemmältä herkulta, vaikka sokeria ei löydy siitäkään. Olen tuunannut siitä ruokaisan välipalan erilaisilla hedelmillä ja pähkinöillä. Ostelen hedelmiä sen mukaan mikä näyttää kaupassa hyvältä, tällä kertaa kippoon päätyi nektariini.

2016-09-05-stellaharasek-lumo-92016-09-05-stellaharasek-lumo-10

Viikonlopulta oli jäänyt jokunen pala suklaata (älkää kysykö, en todellakaan tiedä miten suklaata voi jäädä) joten rouhin sitä koko komeuden päälle pehmentämään alkuviikon aiheuttamaa järkytystä. Terveys on tärkeää, mutta pehmeä paluu arkeen on varmasti terveyden kannalta viisaampi vaihtoehto kuin suklaaton shokkihoito.

2016-09-05-stellaharasek-lumo-112016-09-05-stellaharasek-lumo-122016-09-05-stellaharasek-lumo-13

Katan kauniisti aina kun aikaa on, eli en siis kovin usein. Kunpa työpäivän taukoni näyttäisivät aina juuri tältä – on tämä nyt kivempi tapa tankata kuin syödä seisaaltaan tiskipöydän äärellä tai kadulla kipittäen roudaushiki otsalla kohti seuraavaa etappia.

2016-09-05-stellaharasek-lumo-14

Loppuun vielä otos toimistoassistenteista. Voin kertoa, että kuvassa esitelty pätevyys on HUIJAUS, sillä heti kun olin napannut kuvan, neidit ryömivät peiton alle eikä niitä ole sen koommin näkynyt. Nääpillä ei ole enää sänkylisenssiä residenssin asukkaiden petiin, mutta vierassängyssä saavat majailla sydämensä kyllyydestä. Heidän mielestään se on tietysti heidän ikioma sänkynsä, jonne änkeää joskus muitakin nukkumaan.

2016-09-05-stellaharasek-lumo-15

Anteeksi, mutta huomaako joku muu tuon tärkeänä pönöttävän pikkuassarin takana tapahtuvan manauksen!? Entä miten siellä on sujunut paluu arkeen?

PHOTOS BY STELLA HARASEK

26 thoughts on “Pehmeämmät arkipäivät

 1. Tuo manaus-ilme, en kestä!!! :•D Täällä on käytössä ihan perus maustamaton maitorahka jonka tuunaan vaihtelevilla marjoilla (tällä hetkellä suosikkina puolukka, joita juuri keräsin neljä litraa pakkaseen), banaanilla, maapähkinöillä, erilaisilla siemenillä, sokerittomalla maapähkinätahnalla, kanelilla ja inkiväärillä. Toimii varsinkin aamuihin, koska pitää proteiinipitoisuutensa takia nälän loitolla hyvin.

  • Ooh mikä setti! Mulla on selvästi vielä kehittämisen varaa tässä rahkareseptiikassa.

 2. Itse syön aika ajoin noin suurinpiirtein samoin (muun ajan teen asiallisesti ruokaa, joskus vain pinna pettää ja syön miten sattuu kunnes huoneiston toinen henkilö alkaa valittaa). Rahka – hyvää, normaalisti itse tuunattuna, joskus hemmottelen itseäni myös Lumolla. -Hyvää syksyn alkua!

  • Haha, onneksi meillä hajasyöjillä on ympärillä näitä ihmisiä, jotka pitävät meitä ruodussa!

 3. Juu ei makeutusaineita tännekään kiitos.
  Kuvat on kyllä hienoja, näitä sun postauksia odottaa oikeestaan ihan vaan niidenkin takia, vaikka tekstin aiheena olisikin joku rahka. Niin ja siis sinun omat tekstit on tietenkin lähes yhtä huippuja kuin kuvatkin. Kiitos inspiraatiosta!

 4. Nuo makeutusaineet valitettavasti karsii tuotteet pois omasta jääkaapista, ei kestä pää eikä vatsa myrkkyjä. Onneksi maailmassa riittää vaihtoehtoja meille herkemmillekin :) Kuvat on kyllä ihan mahtavat, voi kun itsekin jaksaisi keskittyä ja opetella kuvaamista. Ihanat pötkylät ja ihana manaaja-ilme jälleen kerran !

 5. En syö mitään valmiiksi maustettuja tai makeutettuja, joten en Lumoista tiedä. Vahva suositus multa Valion kreikkalaiselle jogurtille
  http://www.valio.fi/tuotteet/jogurtit/valio-kreikkalainen-jogurtti/

  Etuna iso pakkaus -ei lopu ensimmäisellä syöntikerralla, ja pehmeä maku. Kupin pohjalle mysliä, puolukoita/mustikoita/mitä sattuu olemaan, erilaisia pähkinöitä/auringonkukansiemeniä/mitä sattuu olemaan, rasvatonta maitoa kostuttamaan myslit, kaksi ruokalusikallista kreikkalaista jogurttia ja kunnon loraus juoksevaa hunajaa koko komeuden päälle. Herkkua!

  • Oi, kreikkalainen jugurtti on ihanaa, meilläkin usein jääkaapissa. Hyvän hunajan kanssa ihan parasta.

 6. Arki ei ole hullumpaa kun ei ole maanantaisin töitä. En pidä rahkasta, eikä sitä kauan ole edes ruotsissa myytykään, eikä se maistu samalta..maustamaton jugurtti hunajan ja marjojen kera on enemmän mun juttu.

  • Oi, ihana elämä sulla! Olen miettinyt kyllä monesti, että pitäis pitää maanantaisin vapaata, mutta ei ne nykyisin niin paljoa ahdista, että olisin jaksanut järjestää asiat niin.

 7. Sanoitko arki? Onko se tätä, kun maanantaiaamuna kahdeksalta pitäisi sisäistää vieraalla kielellä luennoitua vieraan kielen morfologiaa ja suoraan sen jälkeen suunnata sisäistämään tietoteorioita? Vähemmästäkin menee aivot solmuun.

  Rahkalle en syty, mutta näille kuville ja noille assareille kylläkin, ihanat!

  • Kiitos Reetta. Elämää nähneet, kauniisti kuluneet puupöydät kiinnostavat! Saa vinkata, jos ehdokkaita osuu vastaan.

 8. Noi on tuhoon tuomittua aivomyrkkyä, koska sokeri on korvattu makeutusaineella. Migreeni on välitön jos menisin ees lähelle. Huoh. Eli joo ei iske.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.