Kokemuksia Yogaiasta

Kaupallisessa yhteistyössä Yogaia ja Asennemedia

Kun matkustaa paljon työnsä puolesta, arkirytmien ylläpitämisestä tulee haastavaa. Juuri kun on päässyt matkan jälkeen takaisin kiinni jotakuinkin järjellisiin uni-, ruokailu- ja treenirytmeihin, ne katkeavat taas seuraavaan reissuun. Ylivoimaisesti eniten meillä on kärsinyt liikkuminen. Aloitimme viime syksynä astangajoogan, mutta punavuorelaiselle joogastudiolle on vaikea päästä maanantaisin ja keskiviikkoisin kello viisi, jos sattuu olemaan Meksikossa tai Marokossa tai matkalla Jaava-saaren läpi Jakartaan. Aina voisi joogata ominpäin, mutta minä kyllä tarvitsen tuttuihinkin liikkeisiin ohjaajan, joka sanoo mitä tehdä ja muistuttaa oikeaoppisista tekniikoista. Muuten en yksinkertaisesti saa aikaiseksi muutamaa hassua aurinkotervehdystä enempää, tai turhaudun siihen, etten muista liikesarjoja.

Liikkumisemme on ollut viime aikoina melko maltillista, korkeintaan pari kertaa viikossa, mutta treenitauot tuntuvat tälläkin rytmillä kehossa yllättävän nopeasti nuutumisena, lysähtäneenä ryhtinä ja jäykkyytenä. Olo on niin paljon parempi ja energisempi, jos jaksaa liikkua sen muutaman kerran viikossa, tai vaikka parinkymmenen minuutin verran joka toinen päivä! Se on niin lyhyt aika, mutta uni on syvempää, ajatukset kirkkaammat ja keho tuntuu kevyemmältä ja notkeammalta. Vaikka kuinka tekisi välillä pitkän työpäivän jälkeen mieli unohtua peiton alle syömään sipsejä, kyllä se vaan on niin, että ihminen on tarkoitettu liikkumaan (ja treenin jälkeen voi sitten syödä niitä sipsejä, jos tuntuu yhä siltä).

Yhteistyö Yogaian kanssa tuli hyvään saumaan, sillä reissuja on ollut viime aikoina aika paljon eikä meitä ole nähty joogastudiolla viime kuukausina kuin satunnaisesti. Nettijooga voi olla ratkaisu moneen muuhunkin tilanteeseen, jossa on vaikeaa pitää kiinni säännöllisillä tunneilla käymisestä: lapsiperheen ruuhkainen arki, haastavat työrytmit, pitkät etäisyydet joogastudioille tai ihan vaan se, että ryhmäliikunta ei tunnu omalta jutulta tai kolea keli ei inspiroi lähtemään ulos.

Yogaia on suomalainen konsepti, joka on sittemmin menestynyt myös kansainvälisesti. En ihmettele yhtään: maailman ensimmäinen nettijoogastudio tuo joogan ihmisten olohuoneeseen (tai hotellihuoneisiin!) jossa tallennettuja tunteja voi katsoa milloin vaan itselle parhaiten sopii. Toisin kuin monet myöhemmin aloittaneet kilpailijansa, Yogaia tarjoaa tunteja myös suorina lähetyksinä: livetunnille voi osallistua tietokoneen kamera päällä tai ilman kameraa. Jos napsautat tietokoneen kameran päälle, ohjaaja näkee sinut ja voi opastaa tunnin aikana. Ihan mahtavaa mihin kaikkeen teknologiaa on hoksattu nykypäivänä hyödyntää.

Seuraavaksi meidän huomioita ja kokemuksia. Kuvat on otettu pari viikkoa sitten Marokossa ja niissä joogailee vain toinen meistä – minä sain reissussa flunssan, joten keskityin treenaamiseen sijaan minttuteehen ja kuvaamiseen.

✖ Yogaian avulla on helppo ryhtyä treenaamaan. Ei tarvitse pakata treenikamoja tai lähteä mihinkään, ei tarvitse aikatauluttaa päivää tiettyyn ajankohtaan sidotun tunnin ympärille eikä tarvitse varata aikaa muuhun kuin itse treeniin. Riittää että avaa tietokoneen ja valitsee sopivan tunnin, olipa sitten kotonaan, hotellihuoneessa tai airbnb-asunnon terassilla. Tämän helpompaa liikkumista ei taida ollakaan.

✖ Koti- tai hotellihuonejoogaan ei tarvita kummoisiakaan varusteita. Jooga- tai jumppamatto on hyvä olla, mutta ilmankin tarvittaessa pärjää, matto vaan alle. Joogaaminen onnistuu vaikka yöpaidassa tai uimahousuissa, mutta minusta on tosin ihana vetää päälle joogatrikoot ja toppi, koska siitä tulee hyvä fiilis ennen kuin on edes aloittanut.

✖ Yogaiasta löytyy erilaisia joogaharjoituksia astangajoogasta yin joogaan, mutta on siellä muutakin joogan harrastajaa mahdollisesti kiinnostavaa: hengitysharjoituksia, mediaatiota, mindfulnessia. Niiden lisäksi valikoimissa on myös ihan muunlaisia tunteja, kuten keppijumppaa, kahvakuulaharjoituksia ja kehonhuoltotunteja. Valikoiman laajuus yllätti ja myös innosti, kun huomasimme kuinka helppoa on päästä kokeilemaan kaikkea itselle uutta.

✖ Olemme molemmat tykänneet tehokkaista venyttelytunneista, jotka saavat energiat liikkeelle. Venyttelytuntejakin on monenlaisia: toiset ovat enemmän relaxing ja sopivat tosi hyvin esimerkiksi nukkumaanmenon yhteyteen. Ihanaa, kun jälkeenpäin ei tarvitse vetää enää ulkokamppeita päälle ja lähteä tarpomaan räntäsateen läpi kotiin, vaan voi sujahtaa suoraan sänkyyn.

✖ Tunteja löytyy ihan joka fiilikseen ja tilanteeseen, kymmenen minuutin meditaatioharjoituksista ja vartin pikatreeneistä 75 minuutin joogatuntiin. Vaikka aika olisi kortilla, nopean treenin tekemiseen ei oikeasti mene kuin viisitoista minuuttia. Tunteja voi myös yhdistellä sopiviksi kokonaisuuksiksi: Jarno on esimerkiksi yhdistänyt nopean korkeasykkeisen treenin kymmenen minuutin rentoutusharjoitukseen. Valikoimissa on myös tunteja, jotka keskittyvät johonkin tiettyyn teemaan, esimerkiksi selän treenaamiseen tai käsiseisontatekniikan hiomiseen.

✖ Uusia tunteja tulee jatkuvasti, joten ne eivät takuulla lopu kesken, vaikka liikkuisit joka päivä. Kaikki tunnit ovat nauhoitettuja livetunteja, joihin on voinut osallistua myös reaaliaikaisesti. Kukin tunti pysyy valikoimissa 30 päivää, mutta jos merkitset tunnin suosikiksi, se säilyy profiilissasi pidempään.

✖ Sivusto on kokonaisuudessaan selkeä ja helppokäyttöinen. Mitä enemmän sivustoa käyttää sen tutummaksi se tulee, kun tietää jo vähän mitä hakee. Sopivan tunnin valitseminen on aloittelijallekin helppoa filttereillä, joilla voi valita toivomansa vaativuustason, sopivan treenin keston ja sen haluaako esimerkiksi jotain energisoivaa vai rentouttavaa. Voi myös valita ohjauksen suomeksi tai englanniksi, ja sen jälkeen ohjaajan.

✖ Vaativuustasot helpottavat itselle sopivien treenien valintaa. Taso 1 on aloittelijoille. Taso 2 on aiempaa kokemusta omaaville ja tunnin aikana harjoitellaan myös haastavampia liikkeitä, kuten taaksetaivutuksia. Taso 3 on edistyneille ja tunnin aikana tehdään haastavia liikkeitä. Me olemme kokeilleet pääasiassa ykkös- ja kakkostason tunteja, Jarno enemmän jälkimmäisiä, sillä hän on meistä se liikunnallisesti lahjakas ja minä se tumpelo, joka opettelee yhä tätä taianomaista taitolajia nimeltä kehonhallinta – ja kiitos joogan, kehittyy kyllä!

✖ Paras tapa löytää itselle mieluisia tunteja on kokeilla rohkeasti: nettijoogassa se on helppoa, sillä tuntia ei tarvitse kärvistellä loppuun, jos sisältö ei miellytäkään – senkus napsautat päälle seuraavan. Jos löydät ohjaajan, josta pidät, ohjaajan kaikki tunnit saa kätevästi esiin valikosta. Hyväksi osoittautuneet tunnit voi lisätä omiin suosikkeihin, jolloin niihin on helppo palata uudestaan niin kauan kuin ne pysyvät valikoimassa.

✖ Jos on ensimmäistä kertaa kokeilemassa joogaa, suosittelemme lämpimästi livetunteja, joissa saa ohjaajalta henkilökohtaista opetusta. Nauhoitetut tunnit sopivat mielestämme erityisen hyvin liikkujille, joilla on edes vähän kokemusta ohjatusta joogasta. Jos on päässyt harjoittelemaan oikeita tekniikoita opettajan kanssa, on todennäköisesti jotain tuntumaa siihen miten hyvin oma keho taipuu liikkeisiin ja millaisiin asioihin pitää kiinnittää huomiota.

✖ Ohjaajat ovat meidän kokemusten perusteella ammattilaisia, joiden opetus on hyvää ja selkeää. Myös englanninkielisestä ohjauksesta on helppo pysyä perässä, vaikka kaikki termit eivät olekaan tuttuja. Tallenteista näkee, että ne on tehty livetunneista: ohjaajat tervehtivät ja tsemppaavat osallistujia. Siitä tulee hauska fiilis, että täällä me tyypit vaan treenataan ympäri maailmaa samojen ohjeiden tahtiin. Tunnit voi jälkeenpäin myös pisteyttää ja jättää ohjaajalle halutessaan kommentin.

✖ Yogaia toimii myös mobiilissa. Sitä emme olekaan vielä testanneet, koska reissaamme aina läppärin kanssa. iPad olisi varmaan koon puolesta ihanteellisempi kuin puhelin, mutta toisaalta, suurin osa ohjeista tulee otettua vastaan kuunneltuna eikä ruutua niin hirveästi vilkuile, joten ei sen ehkä niin väliä, vaikka ruutu olisi pieni.

✖ Yogaian kuukausimaksu on 19,95€, jos maksaa kuukauden kerrallaan eikä halua sitoutua sen pidemmiksi ajaksi kerralla. Halvimmillaan se on 9,95€/kk, jos palvelun tilaa vuodeksi. Yhden kahvilavisiitin hinnalla saa siis kuukauden treenit, ei hullumpaa. Kunpa tämä olisi ollut olemassa silloin vuosia sitten kun tein niin pitkää työpäivää, ettei sen jälkeen ollut mitään mahdollisuuksia ehtiä mihinkään joogatunnille.

Kiinnostaako, tai oletteko jo testanneet? Jos, mitä tykkäsitte?

Loppuun lukijaetu! Jos liityt Yogaian jäseneksi nyt, saat koodilla NOTES2018 ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi. Ensimmäinen kuukausi on siis ilmainen ja sen jälkeen jäsenyys jatkuu automaattisesti hintaan 19,99 eur/kk, jos et erikseen peruuta sitä. Tilauksen voi peruuttaa milloin vaan, tai vaihtaa sen pidempikestoiseen, edullisempaan jäsenyyteen, jossa on laskutus 3 tai 12 kuukauden välein. Etu on voimassa kaikille uusille jäsenille huhtikuun loppuun asti. Tarjoukseen voi tarttua tästä. Liikkumisen iloa!

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

27 thoughts on “Kokemuksia Yogaiasta

 1. Ihan kiva blogi, mutta hitto vie kun saastutatte lentämällä, miten perustelette itsellenne? Not respect.

  • Matkustaminen on meidän työtä. Tiedostamme toki sen ympäristövaikutukset ja mietimme paraikaa millä tavoin voimme muuttaa omia työkuvioitamme, mutta ne muutokset eivät tapahdu ihan hetkessä. Palaan aiheeseen lähipäivinä ihan omassa kirjoituksessa.

 2. Tähän tarjoukseen täytyy tarttua! Olen kauan haaveillut joogan aloittamisesta, mutta typerät “en minä sinne kehtaa mennä, muut osaa, itse en taivu mihinkään”-ajatukset ovat estäneet. Täältä tulee siis uusi jäsen ja kohta joogamattoa ostamaan :)

  • Hei mahtavaa! Ei muuta kuin joogailemaan. Se on kyllä siitä just paras laji, kun se ei katso aikaa eikä paikkaa, eikä sitä varten tarvitse juuri muuta kuin sen joogamaton. Toivottavasti tykkäät!

 3. Tämä tuli sopivaan saumaan. Joogasalin kortti on ollut ostoslistalla, mutta aikatauluongelmista johtuen en tiedä miten usein sinne pääsisin. Joten eilen tartuin heti tähän ja levitin joogamattoni iltaauringossa kylpevään olohuoneeseen. Ja olihan se nyt ihanaa. Oman tasoinen ohjelma oli helppo valita ja valikoimaa todellakin riittää. Lämmin suositus.

 4. Olen kokeillut Yogaiaa ja tykkäsin tosi paljon, mutta tällä hetkellä jäsenyys on tauolla. Erityisesti tykkäsin yin-joogatunneista, jotka ovat ihan parhaimmillaan juuri kotona. Ei tarvitse tunnin jälkeen lähteä enää mihinkään ja voi laittaa olosuhteet mieleisekseen vaikka tuoksutella eteerisiä öljyjä tuoksulampussa tai muuta extraa :) Raskaammat tunnit, kuten astanga, onnistuvat ainakin itseltäni paremmin ohjatusti salilla.
  Ongelmaksi tuli nettiyhteyden toimivuus sellaisissa tilanteissa, missä Yogaia olisi parhaimmillaan, esim. kesällä mökillä laiturinnokassa kun olisi kiva tehdä vaikka joogaa, niin eipä toimi videot puhelimen kautta saati että muita laitteita yrittäisi siihen viritellä… (voi olla vika tietysti omissa laitteissakin). Turhauduin, kun useamman kerran videot ovat pätkineet ja jääneet junnaamaan, niin se siitä sitten. Mutta ehkä kokeilen joskus jäsenyyttä uudelleen :)

  • Oi, ymmärrän. Kuulostaa siltä, että vika on nettiyhteydessä – videon striimaaminen vaatii tietysti järeämmän yhteyden kuin pelkkä somevirran selaaminen tai sähköpostin lukeminen. Kannattaa varmaan kysäistä omalta operaattorilta onko heillä tarjota tuohon jotain ratkaisua! Monillahan on mökeillä mukanaan mobiilimokkuloita, joiden avulla yhteydet pysyvät yllä melkein missä vain.

 5. Kokeilin Yogaiaa pari vuotta sitten, ja tykkäsin tosi paljon. Olen aina ollut ryhmäliikkuja, enkä tee mitään ellei mulla ole joku vieressä huutamassa. Ryhmäliikunnan huono puoli on kuitenkin aikataulujen ja logistiikan jäykkyys, ja tämän ongelman Yogaia ratkaisee loistavasti. Käytin Yogaiaa osin ihan normaalin kuntosalijäsenyyden rinnalla täydentämässä treenivalikoimaa, mutta ennen kaikkea kausiluontoisesti esim. kesällä, kun vapaus treenien ajan, paikan, keston ja tyylin suhteen on kriittisen tärkeää, jos meinaa saada treenattua ylipäätän ollenkaan. Lopetin kuitenkin tilaukseni, koska Yogaia ei mahdollista määräaikaisia tilauksia; kaikki maksuvaihtoehdot on vain automaattisesti jatkuviin tilauksiin. Juu juu, voi perua koska vaan jne, mutta jos ei muista perua, korpeaa aika paljon kun seuraava vuoden tilaus veloitetaankin automaagisesti vaikka ei ollutkaan tarkoitus jatkaa. Ja juu juu, varmaan siitä tulee joku muistuttelumaili tilauskauden vaihtuessa, mutta Yogaia lähettelee kaikenmoisia turhia maileja niin paljon, että ne menee nykyään katsomatta spammiboksiin suoraan. Jos siellä saataisiin nämä hommat kuntoon, voisin varmaan palatakin asiakkaaksi, kesä on taas tulossa ja laiturin nokassa tehtävät treenit kiinnostaa! (Se kännykkä muuten piisaa tähän tarkoitukseen aivan hyvin, enimmäkseen tosiaan kuulon varassa siellä suunnitetaan kuitenkin.)

  • Pystyyköhän tuota spämmin määrää jotenkin säätämään itse nykyään? Nimittäin oon nyt ollut reilun vuoden verran jäsenenä ja saan ehkä kerran kuussa jonkun viestin Yogaialta. Mitä todennäköisimmin oon säätänyt itse meilit minimiin, koska valitsen joogata meilin sijaan ;)

  • Moikka,

   Meillä tosiaan tilaukset ovat lähtökohtaisesti noita jatkuvia malleja, mutta jos olet kiinnostunut ottamaan jäsenyyden vain määräajaksi, niin suosittelen lämpimästi hankkimaan lahjakortin. Niistä löytyy samat vaihtoehdot kuin jatkuvista tilauksistakin (1kk, 3kk ja 12kk), mutta lahjakorttina ostettu jäsenyys ei uusiudu automaattisesti. Kukaanhan ei kiellä lahjomasta ihan itse itseään ;)

   Lahjakortteja pääset hankkimaan täällä: https://fi.yogaia.com/giftcards/

   Pahoittelut vielä siitä, jos mailimme ovat tuntuneet spämmiltä! Lähetämme niitä tosiaan noin 1-2 kertaa kuussa liittyen tuleviin tuntisisältöihimme ja sen lisäksi tosiaan omaan jäsenyyteesi liittyen sekä silloin kun meillä on jokin hyvä tarjous jäsenyyksistä. Laitan tämän kommentin ehdottomasti korvan taakse.

   Ihania kesätreenejä laiturin nokassa!

   Terkuin,
   Johanna Yogaialta

   • Mielelläni kokeilisin tunteja, vaikuttaaa todella monipuoliselta tarjonnalta! Voiko Stellan blogiedun käyttää lahjakortilla ostettavaan 1 kuukauden jäsenyyteen joka siis aidosti määräaikainen?

    • Moi Piu,

     Valitettavasti tuo maksuton ensimmäinen kuukausi koskee ainoastaan jatkuvia tilauksia.

     Toivottavasti lähdet kuitenkin rohkeasti mukaan, valikoimaa tosiaan piisaa suomenkielisten tuntien ohella myös englanniksi Lontoon ja Los Angelesin studioiltamme – eli valinnan varaa löytyy :)

     Terkuin,
     Johanna Yogaialta

   • Moi,

    Kiitos vastauksesta! Ehkäpä tuo 3 kk lahjakortti voisi olla mun ens kesän ratkaisu.

    Teidän tapauksessa noiden mailien suhteen mun ongelma on se, että Yogaian kaltaiselta putiikilta ei varsinaisesti lasketa uutiseksi sitä, että ensi viikollakin joogataan. Jos lähetätte tämän sisältöisiä maileja 1-2 kuussa, ja päälle kerran vuodessa sen yhden mailin, jossa on ihan oikeasti juuri minua koskevaa asiaa, se tarkoittaa yhteensä arviolta 20 mailia vuodessa, joista yksi koskettaa oikeasti juuri minua. Toisin kääntäen, 95 % teiltä tulevista maileista ovat minun näkökulmastani pääsääntöisesti itsestäänselvyyksiä. Ymmärrän kyllä miten sähköpostimarkkinointi toimii, mutta voisikohan tätä hommaa kehittää niin, että ne juuri minua koskevat asiat nousisivat tästä virrasta paremmin esille? Vaikkapa niin, että ne omaa jäsenyyttä koskevat asiat tulisivat jollain muulla kaistalla, esimerkiksi tekstarilla?

    • Moikka,

     Kiitokset hyvästä kehitysehdotuksesta! Vien sitä täällä eteenpäin ja tutkitaan jos saataisiin aikaan sellainen tekninen ratkaisu, missä nuo viestit erottuisivat entistä paremmin tai asiakkaat voisivat itse hallinnoida sitä, millaista postia meiltä saavat.

     Yritämme toki aina lähettää relevanttia sisältöä, emmekä itsestäänselvyyksiä, mutta ymmärrän erittäin hyvin että sähköpostien (ja muutenkin informaation) tulva ärsyttää.

     Pahoittelut siis tästä omalta osaltani, vien viestiäsi täällä eteenpäin :) Toivottavasti saamme sinut mukaan joogaamaan kesäksi!

     Terkuin,
     Johanna Yogaialta

 6. Jarno näyttää instapätkissä ja tässä aika prolta. Ei oo reeni mennyt hukkaan. Onko tuolla pilatesta myös?

  • Haha! Jarno on joogassa luonnonlahjakkuus. Hei itseasiassa on, just huomasin sen ja ajattelin testata joku päivä.

 7. Testataan! Kiitos vinkistä. Pientä pohjaa joogalle on takavuosilta, ehkäpä tässä puuttunut tönäisy uuteen alkuun.

 8. Eipä ole tarvetta maksaa nettijoogasta kun youtube on täynnä ilmaisia videoita esim yoga with adriene :)

  • Hyvä, jos ne toimivat sulle! Siellä pitää mun mielestä tietää aika tarkkaan mitä etsii, koska taso vaihtelee paljon eikä samalta ohjaajalta yleensä löydy kovin monipuolisesti tunteja eri tarpeisiin ja tilanteisiin. Itse arvostan Yogaian helppoa hakua ja valtavaa tuntivalikoimaa, josta löytyy aina jotain sopivaa.

 9. Oi miten kauniit värit tuossa “joogasalissa”! Kiva, että Yogaia tarjoaa myös venyttelysessioita, se kun meinaa itseltäni aina unohtua treenien jälkeen.

  • Joo, tuo oli IHANA paikka joogailuun! Yogaian venyttelyvalikoima on itseasiassa tosi laaja ja monipuolinen, olin iloisesti yllättynyt siitä.

 10. Ihanaa kun mies joogaa!!! Jarno näyttää ruumiin rakenteeltaan siltä kuin viihtyisi jossain boulder salilla! :D

  • Haha! En ole ajatellutkaan, että joogaavaa mies olisi jotenkin harvinaisuus. Meidän joogasalillakin niitä on paljon.

 11. Oooh, tämä tuli nyt just hyvään saumaan! Olen harmitellut, kun jotenkin tuntuu, ettei jää aikaa liikkumiselle :/ Mulla kertyy työmatkaa yhteensä yli 90 kilometriä päivässä, enkä siis kotiin päästyäni oikein jaksa tai viitsi lähteä enää minnekään. Kotijooga voisi olla vastaus kangistuneen kropan tarpeisiin. Kiitos! :)

  • Hei mahtavaa! Ymmärrän kyllä hyvin, että ton työmatkan jälkeen ei oikein paukut riitä enää lähtemään treeneihin. Testiin vaan, tuu sitten kertomaan mitä tykkäät.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.