Aamuretkellä

Minusta on tullut vähän vahingossa ihminen, joka pitää aamuista – olkoonkin, että aamuista pitäminen on silti eri asia kuin heräämisestä pitäminen. Yksi syy siihen ovat aamuretket, joista tuli remontin (tunnetaan taloudessa myös ajanjaksona “kolme kuukautta ilman keittiötä”) aikana rutiini. Lähdemme ulkoiluttamaan unisia koiria ja piipahdamme samalla aamiaiselle. Joskus se on rannassa hortoillessa hörpitty takeaway-kahvi, toisinaan puistokahvi ja paperipussiin pakattu korvapuusti, silloin tällöin ihan oikea pöydän äärellä nautittu aamupala.

2015-10-01-stellaharasek-story-12015-10-01-stellaharasek-story-22015-10-01-stellaharasek-story-3

Lähikortteleiden uusin aamunälkäiselle passeli paikka on Korkeavuorenkadulle avautunut Story Deli. Kauppahallin Story onkin tuttu, on tullut käytyä silloin tällöin lohikeitolla. Pikkuruinen deli tarjoilee kahvin lisäksi sämpylää, pullaa ja kauppahallin keittiössä valmistuvaa lounasta. Suosikkini on aamupala: iso kahvi, jogurtti ja täytetty sämpylä irtoavat sopuhintaan. Santsikupin kahvia on muistaakseni saanut kaupan päälle.

2015-10-01-stellaharasek-story-42015-10-01-stellaharasek-story-62015-10-01-stellaharasek-story-5

Paras paikka on tietysti terassilla, jolta voi katsella kadulla kulkevia ihmisiä – niin kauan kuin tarkenee. Tuttuja talsii joka kerta ohi, osa paremmalla tuulella kuin toiset. Aamuäreimmät naurattavat. Eivät selvästikään ole syöneet aamiaista. Ensi kerralla kutsun ne pöytään.

2015-10-01-stellaharasek-story-72015-10-01-stellaharasek-story-8

Story Deli
Korkeavuorenkatu 4
Helsinki

4 thoughts on “Aamuretkellä

  1. Toi kahvi. Iik. Täydellisen värinen :) joten silloin se myös maistuu hyvältä?! Ekaa kertaa nimittäin näen blogissa “oikean” värin! Oon huomen hesas, joten ois aikaa piipahtaa hörppäämässä :D Kiitos taas kauniista kuvista!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.