Villit värileikit

Tehtaankadulla eletään kummallisia aikoja, kun kamerasta löytyy kuvia, joissa minulla ei ole ylläni mitään mustaa. No, pikkulaukku, mutta se on niin pieni ettei sitä lasketa. Ystävätkin ovat alkaneet huomautella, että näytän epätavallisen värikkäältä. Väri-ilotulitukseen on ehkä vielä vähän matkaa, mutta myönnetään, olen havainnut että on olemassa muitakin ikitoimivia, univormumaisia yhdistelmiä kuin harmaalla höystetty kokomusta! Esimerkiksi haalistuneella farkunsinisellä, tummansinisellä ja valkoisella ei voi mitenkään mennä pieleen.

2015-09-28-stellaharasek-mattolaituri-12015-09-28-stellaharasek-mattolaituri-2

Vanhat lempifarkut alkavat olla kirjaimellisesti rikkirakastetut, mutta ihan vielä en suostu niistä luopumaan. Mitä rikkinäisemmät niistä tulee, sen skarpimmin niitä voi yhdistää. Huolettoman tummansinisen takin ja valkoisten lenkkareiden kaverina ne menevät hyvin rennolla kaupunkikävelyllä, palaveriin ne kaipaavat seurakseen jo korot ja ryhdikkään jakun.

2015-09-28-stellaharasek-mattolaituri-42015-09-28-stellaharasek-mattolaituri-3

TAKKI* BOOMERANG
T-PAITA* STOCKMANN
PIKKULAUKKU FILIPPA K
AURINKOLASIT THE ROW
SUPERSTARIT* ADIDAS ORIGINALS
IKIVANHAT FARKUT ZARA
*SAATU

Kiinnostuneille vinkiksi, että polkaisin Instagramissa käyntiin pienen paitaskaban, jossa on palkintona tuo kuvissa vilahtava printtipaita. Sen on suunnitellut Stockalle brooklynilainen designstudio Two Arms Inc. Tavaratalossa on vietetty viime viikot nykiläisissä tunnelmissa, Brooklyn-teema jatkuu vielä syyskuun loppuun.

Kuvat Mikko Rasila

16 thoughts on “Villit värileikit

 1. Heh, tää on oikeasti tosi hassua, mutta kun seurasin sun blogin alkutaipaleita joskus vuonna viis tai kuus oli meillä tosi samanlainen tyyli. Blogit on jäänyt vuosiksi seuraamatta (kyllästyminen, ahistus ja puhistus) ja kun löysin tänne sun blogiin taas niin nauratti kun munkin musta habitus on alannut vuosikausien synkän mustan kauden jälkeen saada vähän väriä :D Ensin tuli vähän farkkuja, sitten vähän harmaan vaaleampia sävyjä ja nyt huomaan jo miettiväni että tummansininenkin vois olla tosi jees… ja konjakin väriset saappaatkin saan jo sopimaan peilikuvaani (jos kaikki muu on mustaa…) Silti kokomusta on edelleen luottokamaa kun on oltava super-itsevarma ja täydellisen sinut itsensä kanssa. Niin se tyyli muokkautuu vaikka pysyykin samoissa raameissa. Sä vaan näytät aina tosi coolilta näissä sun valinnoissa, itestä tuntuu että oon aina jotenkin vähän jostain suunnasta räjähtänyt kun lähden ihmisten ilmoille :) Hauskaa syksyn jatkoa!

  • Hei kiitos kommentista, mahtavaa että meillä on ollut tämä sama tyylillinen kehityskaari kokomustasta kohti valoa ja värejä ;) Hei ihan yhtä räjähtänyt mäkin oon, valkkaan vaan kivoimmat kuvat blogiin! xxx

 2. Mua kiinnostaisi kuulla ihmisten mielipiteitä ja kokemuksia juurikin rikkinäisten farkkujen käytöstä töissä — mihin ne sopii ja mihin ei (onko paikkaa johon ne eivät sovi?) itselläni on kokemus päiväkodista, jossa pomo kielsi revittyjen farkkujen käytön, en ollut aivan samaa mieltä, mutta mikäpä siinä auttoi. Perusteltiin sillä, että lapsille pitää olla esimerkkinä, ettei rikkinäisillä vaatteilla lähdetä liikenteeseen — ai ei vai??? Armon vuonna 2015 kun kyseiset vaatteet on trendilistan kärjessä :D — ja toinen perustelu oli, että olemme asiakaspalvelutyössä jossa siisti ulkonäkö kuuluu asiaan..

  • Jain miettimaan samaa. Itse opetan toisen asteen koulussa (Kanadassa), enka laittaisi rikkinaisia farkkuja opetuspaivana. Tosin en laita sinisia farkkuja muutenkaan opetuspaivina, vaikka suurin osa collegoista kylla pitaa niita (eli kyse on todennakoisesti enemman minusta kuin normikaytannosta).
   Joku aika sitten pisti silmaan etta yhdella kollegalla oli kylla rikkinaiset farkut, mutta se opettaakin antropologiaa :) (musta on mahtavaa ja loputtoman kiehtovaa etta kouluissa joissa opet opettaa vain tiettya ainetta voi melko selvasti yhdistaa tyylin ja oppiaineen. Naita voi sitten aina yhdistella mielessaan palaveereissa joihin osallistuu eri oppiaineiden opettajia.)

   • HAHA! Mahtava ajatus, että oppiaineen voi tunnistaa opettajan tyylistä. Onkohan mun äidillä joku erityinen kieltenopettajan habitus?

  • Toki tämä riippuu ihan täysin työympäristöstä! Mullahan on siinä mielessä helppo tilanne, että työni sallii useimpina päivinä hyvinkin rennot releet eikä ketään kiinnosta, jos talsin palaveriin rikkinäisissä farkuissa. Laitan päälle astetta skarpimpaa sitten, jos pitää vaikkapa työn puolesta edustaa jossain muodollisessa tilaisuudessa.

   • Kyllä! Mutta kun mun mielestä päiväkoti myös on todellakin ympäristö johon voisi kuvitella kys. farkut! Taannoin kävin silmälasiliikkeessä jossa optikolla oli valkoisen takkinsa parina revityt farkut, en laisinkaan ajatellut, että jestas mikä moka, vaan kivan näköinen kombo oli! Ja tuo sun yhdistelmä on niiiin täydellinen- kenkineet paljetteineen!

 3. ;) silti se musta harmaa kuva, jossa ne hapsunilkkurit.. ☆☆☆☆☆ se mun kommentti niistä oli kyllä mennyt vshingossa väärään postaukseen, mutta. Ne vaan on sun päällä upeat yhdistelmät! Vaikka uskon että sulle sopis myös ns Ferrarin punaiset vaatteet mustan ja harmaan kaveriks! Ja, tuolla tukalla ny kaikki näyttää vaan makeelta xDxD

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.