Rantavarusteita

Kuluneen kesän käytetyimmät varusteeni ovat epäilemättä olleet hamam-pyyhkeet ja rantakassi, johon mahtuisin itse sisälle. Mifukon olkikassin ostin alkukesästä, kun kerrankin löysin riittävän suuren laukun täyttämään kaikki kesäkassille osoitetut tehtävät. Kassi on käsintehty Keniassa, suunniteltu Suomessa ja valmistettu kierrätysmateriaaleista. Kokonsa, kauneutensa ja eettisen alkuperänsä lisäksi se on monipuolinen – hätätilanteessa sitä voi käyttää telttana. Juno on jo yrittänyt (hätätilanne = ampiainen).

2014-09-06-stellaharasek-tikau-03

Viisas ystäväni Eeva kirjoittikin tovi sitten kesäkassin konseptista. Kun asuin Kurvissa ja vietin kesäisin jokaisen vapaahetkeni lorvien Katri Valan puiston hevoskastanjoiden varjossa, kaveripiirin käytössä oli (järkyttävän ruma) kesäkassi, johon mahtui viltin ja viinipullon lisäksi grilli. Sittemmin olemme keventäneet kantamuksiamme, Pihlajasaaressa on nimittäin grillikatos.

2014-09-06-stellaharasek-tikau-022014-09-06-stellaharasek-tikau-01

Luomupuuvillasta valmistetut hamam-pyyhkeet ovat olleet loistolöytö: kevyet pyyhkeet kuivuvat hetkessä, mahtuvat pieneen tilaan ja palvelevat myös viltteinä. Ostin alkukesästä pari ja sain blogin kautta myöhemmin vielä muutaman lisää. Tykkään niistä hillittömästi, ne on raita- ja kuviopainatuksistaan huolimatta koruttomalla tavalla kauniit. Iso plussa luomumateriaaleista ja siitä, että pyyhkeet on tehty käsin. Käsityön huomaa, kankaiden pinta on elävä ja hengittävä.

2014-09-06-stellaharasek-tikau-042014-09-06-stellaharasek-tikau-05

Olen hankkinut sekä kassin että pyyhkeet kulman takana Korkeavuorenkadulla sijaitsevasta Tikausta, josta on tainnut puolivahingossa tulla yksi lempikaupoistani. Pidän valikoiman pelkistetystä värimaailmasta ja siitä, että tuotteet on valmistettu eettisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla. Tikau teettää kaunista kotiin ja vaatekaappiin Intian maaseutualueilla ja tarjoaa reilun kaupan periaatteita noudattaen tekijöilleen mahdollisuuden itsenäiseen toimeentuloon. Suosittelen tutustumaan.

2014-09-06-stellaharasek-tikau-062014-09-06-stellaharasek-tikau-07

Tikau, Korkeavuorenkatu 9, Helsinki. Tikau on yli sadan muun merkin lailla mukana tänä viikonloppuna Design Marketissa. Pohjoismaiden suurin designvarastomyynti järjestetään Kaapelitehtaalla la 6.9. – su 7.9. klo 11-17. 

CUT COPY – CORNER OF THE SKY

27 thoughts on “Rantavarusteita

 1. Kenialainen veska hyväksi todettu täälläkin:) Hamam-pyyhe odottelee seuraavaa kesää/matkaa.
  Ihania kuvia jälleen:)

  • Samat varusteet siis siellä! Veska muuten palvelee talven yli säilytyskalusteena. Siis todellakin kalusteena, kiitos kokonsa.

 2. Entä hiuspostaus? :-) Kampaaja-aika on täällä jo tilattu ja kaipaisin vinkkejä siihen, miten koko blondista (3 sentin juurikasvulla) siirrytään arvokkaasti tai vähemmän arvokkaasti luonnollisempaan lopputulokseen. Sun hiukset on mun unelma!

  • Kiitos! Hmm, enhän mä tarkkoja kokoja muista. Raitapyyhkeet ovat isommat ja ne ovat jättiläismäisiä, siis viltin kokoisia. Kuviopyyhkeet ovat vähän pienemmät, ehkä tavallisen kylpypyyhkeen kokoiset. Tikaulta saa tarkat tuotetiedot, kannattaa soittaa jos ei pääse paikalle.

 3. Hei ihanaa, ehdinkin just vielä piipahtaa Kaapelila. Tuo kassi kiinnostaa. Vaikka talvi jo tuleekin :D

 4. Tikaun nettikaupassa on kyllä tosi pienet valikoimat…sääli, sillä kaikille ei ole mahdollista piipahtaa kulman taakse ostoksille : ) Onneksi noita hamampyyhkeitä on tarjolla muuallakin, ihania kyllä ovat käytössä : )

  • (jos ei ole pakko olla Tikausta olevia pyyhkeitä, niin hamam-pyyhe -haulla löytyy useitakin nettikauppoja, joista niitä saa, hinnat jotain 20-40 euroa : )))

   • Joo, niitä tosiaan saa monestakin paikasta! Itse kävin etsiskelemässä omiani useammasta mestasta ennen kuin päädyin Tikaun pyyhkeisiin, ne olivat kauneimmat ja laadultaan vakuuttavimmat.

  • Kiitos palautteesta! Eiköhän se tavoita Tikaun väen tätä kautta. Minustakin pyyhkeiden kuuluisi olla verkkokaupan kautta tilattavissa. Tikau toimittaa tuotteita kyllä postitsekin, kun vaan soittaa ja pyytää.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.