Do your best and don’t worry

Kas, joulu! Se tulee aina varoittamatta, mutta ehdinpä sittenkin kaiken olennaisen. Hakea Kaivopuiston Kalasta kirjolohenmätiä ja smetanaa, varustaa kaappiin kuohuvaa, leipoa pellillisen pipareita vain syödäkseni puolet taikinasta ja kasata makuuhuoneen ikkunalaudalle keon kirjoja. Paketoin poikaystävän kanssa lahjapaketteja, hän kovat ja minä pehmeät – hyvä jako teekkarille ja humanistille.

2013-12-stellaharasek-onthestreet-012013-12-stellaharasek-onthestreet-02

Tänä vuonna ei hankita joulukuusta. Nimiä mainitsematta, meillä asuu mäyräkoira, jolla on tapana kaataa näkemänsä kuusipuut. Mitä enemmän koristeita, sen kauniimmin kilisee tullessaan alas. Olemme siis lanseeranneet Kapteeninkadulla korvaavan konseptin nimeltä jouluoksa – niin pimeä keksintö, että pökerryn ylpeydestä. Raportoin pari päivää sitten ystäville, ettemme ole löytäneet vielä tarkoitukseen sopivaa karahkaa, mutta minulla on vakaa luottamus siihen, että maailmankaikkeus pudottaa sen polullemme jouluun mennessä. Samana iltana se sitten löytyi, kolmenkymmenen metrin päässä kotiovesta, pudonneena Kapteeninpuistikon puusta. Kiitos, syysmyrskyt. Kuvia luvassa, halusitte tai ette. Äiti on taas ylpeä.

2013-12-stellaharasek-onthestreet-032013-12-stellaharasek-onthestreet-04

Joulusta on tulossa lempeä ja leppoisa. Aaton vietämme poikaystävän perheen parissa. Muina joulupäivinä syömme suklaata äitini kanssa, lorvimme ystävien sohvalla tai pysymme sängyssä ja kinastelemme siitä kumman kirja on parempi. Ajattelin keittää riisipuuron (joka päivä). Pohjoisesta saapuva äiti on luvannut tuoda poropaistin, jos saa poron kiinni. Glögiä on kaapissa ainakin uuteen vuoteen saakka. Jos sataa lunta, haastan poikaystävän lumisotaan ja häviän kuin nainen. Kunniallisesti. Punoen kauhistuttavaa kostoa.

2013-12-stellaharasek-onthestreet-052013-12-stellaharasek-onthestreet-06

I have a new no-bullshit policy for Xmas: concentrate on what really matters and ignore the rest. Books. There has to be books. Food. Chocolate. And a little bubbly never hurt anyone.

Photos by Dorit Salutskij

MORRISSEY – DO YOUR BEST AND DON’T WORRY

24 thoughts on “Do your best and don’t worry

 1. Voi Stella! Meinasi päästä pieni IIIKS ja OI ja KATOS, kun tajusin, että olet useimmissa tämän postauksen kuvissa ihan oman kotirappuni vierustalla! :) Terkut täältä “Patonkilasta”, nyt tuli aikamoinen koti-ikävä… nyyh. Toivottavasti joulu meni makoisasti! Täällä Antibesissa oli tarjolla suomalaista ruokaa ja -suklaata eli vatsa kiittää, huh ja puh.

  Niin ja kiitos ihanasta blogista.

  • OOH, ihana kotirappu sinulla! Ja ilmeisesti ihana joulukin ollut, onnenpekka. Kiva kuulla, että olet tykännyt blogista!

   • Voi kiitos Stella! Juu, kyllä se on ihan kelpo ja mukava kotirappu, oikein sellainen vanhan mallinen, myös sillä tapaa, että naapurit ovat melko lailla tuttuja toisilleen :) Onneksi ihan hyvässä mielessä! Ja kohtapa sinne kotikonnuille taas matkataan! Tammikuussa loppuu meikäläisen patongin puputus ja siirryn kodikkaaseen suomalaiseen pakkaseen ja sohjoon… hui ja voihan kumpparit sentään :)

    Ihan mainio myös tuo joulukarahka-valoidea! Näin tässä juuri yksi päivä, myrskyn jälkeen, Nizzan rannassa upean karahkan ja mietin, että jos vain keksisin sille hyvän käyttöidean niin voisin sen kotiuttaa. No en keksinyt enkä kotiuttanut, hitsi. Nyt nuo omat jouluvaloni tuossa maljakossa näyttää ihan tylsiltä ja taviksilta ;)

 2. Hei, kuvia nyt siitä oksasta! Hyvää Joulua, samanlaisissa tunnelmissa on vietetty pyhiä täälläkin, suklaata ja tarpeeksi glögiä ja viiniä.

 3. Kuulostaa suunnitelmalta, joten mäkin lähetän joulutoivotukseni täältä peiton alta, suklaarasian ja kirjan välistä. Tunnelmallista joulua Stella! ♥

 4. Hihhii, joulukarahkan kuvia odotellessa hyvää joulua! Ja hei tuttu takki kuvassa: ruudullinen versio on päässyt osaksi ratsastusasuani, toimii täydellisesti!

   • Takki on monta monta vuotta vanha Filippa K -villakangastakki, lyhyt, varustettu prätkärotseista tutuilla vetskareilla. Lemppareita!

  • Oho! Siis sinäkö ostit sen ruudullisen jonka jokunen vuosi sitten myin, vai sattuuko sulla vain olemaan se sama? Uskon jokatapauksessa, että toimii osana ratsastusasua, ooh.

   • Juu, minä se olin! Ja takki on ollut ahkerassa ja rakkaassa käytössä, mutta täytyy kyllä sanoa että kaikista asuistani se passaa parhaiten vaaleisiin ratsastushousuihin ja mustiin jodhpureihin!

 5. Meilläkään ei ole kuusta. Joku joskus ilahtui vähän liikaa siitä, että ihan häntä varten oli sisälle asti kannettu puu, jonka juurelle saattoi nostaa koipensa. Koska kuka sitä nyt jouluna ulkovessaa haluaisi käyttää, etenkin jos on lunta ja pakkasta.

  Ihanaa joulua koko teidän laumalle!

  • HAHAH! Ymmärrän, tähänkin ongelmaan on törmätty sekä omakohtaisesti että laajemmin tuttavapiirissä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.