Yleisön pyynnöstä: jouluoksa

Hei kaunokaiset, toivottavasti teillä on ollut ihana joutilas joulu. Olen viettänyt vapaapäiviä asiaankuuluvalla tavalla, pyjamissa, päiväunilla, pussailemalla. Muistin blogini olemassaolon vasta, kun saaristoprinsessa Salutskij kiljui puhelimessani, että PÄIVITÄ JO PERKELE. Päivitän, ihan pian! Vähän vielä lomailen sitä ennen, mutta pyynnöstänne – jouluoksa! Se valaisee Kapteeninkadun keittiötä lyyrisyydellä, johon vain keijuvaloihin kiedottu karahka pystyy.

2013-12-stellaharasek-xmas-01

Operaatio jouluoksa oli samanlainen spektaakkeli kuin suunnilleen kaikki Kapteeninkadulla. Suunnitelmiin sopiva oksa löytyi lähipuistosta, kun olimme ulkoiluttamassa koirakaksikkoa. “Piilotetaan se pusikkoon ja otetaan se mukaan paluumatkalla”, kämppäkaveri suunnitteli. Näin teimme, koska aivan selvästi vähintään puolet naapureista kiersivät paraikaa pitkin Ullanlinnan puistoja väijymässä kaatosateen pieksemiä karahkoita.

Alunperin ajatus oli, että jouluoksa sidotaan vaakatasossa niin korkealle, ettei se joudu vahingossakaan residenssissä asuvien pituusrajoitteisten eläinten saaliiksi. Se olisi kuitenkin vaatinut vaikeita ja epäkäytännöllisiä asioita kuten nauloja ja vasaran, joihin motivaatio ei riittänyt kello kahdelta aamuyöllä, kun koitti sopiva hetki jouluoksan koristelemiseen. Minä olin siivonnut koko illan samaan aikaan kun armas asuinkumppanini oli auttanut urakassa tyhjentämällä jääkaapin viinistä. Pienessä prosecconhuuruisessa hysteriassa tulimme tulokseen, että jouluoksa pääsee aivan ehdottomasti parhaiten oikeuksiinsa pystyasennossa, nojaillen keittiön astiakaappiin.

Harmi, että poikaystävä on jyrkästi kieltänyt meitä kehittämästä jatkokonsepteja nimeltä “pääsiäisoksa”, “vappuoksa” ja “juhannusoksa”. Ei selvästikään ymmärrä mitään sisustuksesta.

At Kapteeninkatu we have this thing called “jouluoksa”.

27 thoughts on “Yleisön pyynnöstä: jouluoksa

 1. Pingback: ensilumi : hannag.fi

 2. Ja, Minna Canthin päivä on varsin yleinen syntymäpäivä (ks. kalenteri, juhannus jne.) joten erittäin oiva karahkapäivä tuo.

 3. Itse asiassa poikaystävä on nyt sikäli jo valmiiksi altavastaajan asemassa, että konsepti nimeltä pääsiäisoksa on jo tavallaan olemassa. Sitä pitää vain hivenen jatkojalostaa pajunkissavitsasta karahkan muotoon. I say go for it!

  • Mun ja Mikon ajatus kaikessa yksinkertaisuudessaan oli se, että sama oksa keijuvaloineen jatkaa elämäänsä läpi vuoden, vain nimitys vaihtuu :D Mutta pajunkissakarahka, ei hullumpi ajatus sekään!

 4. Saaristoprinsessa Salutskij on ihanan hienovarainen :D

  Itse epäilin että äiphöyn on rikki kun ei mikään päivity. Kehtaattekin joululomailla!

  • Juu, hän ilmaisee aina mielipiteitään hyvin hienovaraisesti <3
   HAH, vähän vielä!

 5. Koitahan nyt pehmittää poikaystäväsi. Kuinka kivoja olisivatkaan synttärioksa, nimpparioksa, halloweenoksa, Minna Canthin päivä-oksa jne. :) Mut siis joo, toi teidän karahka on oikein hieno! Onneksi saitte sen piilotettua vaanivien naapurien katseilta, huh. Itsekin olisin erittäin valmis miettimään vaihtoehtoa perinteiselle joulukuuselle.

 6. No mutta sehän on tyylikäs! Kyllä mie jalostaisin tätä myös muina juhlapyhinä, mm. pääsiäisenä pajunkissaoksistojen ja juhannuksen koivunoksien kanssa. Ei voi kuin onnistua.

 7. En ensin uskonut olevani tätä mieltä, mutta teidän jouluoksa on itseasiassa todella tyylikäs!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.