A sudden simple twist of fate

Kämppäkaveria lainatakseni: ETTÄ MITÄ ETTÄ? Sunnuntaina vielä painelin puistossa shortseissa ja varvastossuissa ja hikoilin pitkähihaisessa paidassani. Tänä aamuna lähdin ulos trenssissä vain havaitakseni, että ikkunasta loistanut varhaisaamun aurinko oli iso huijaus ja ulkona on siis pakkasta. Trenssini on tähän tuuleen aivan naurettavan ohut, nilkkureiden ja vajaamittaisten housujen välistä pilkottavat paljaat nilkat jäätyvät matkalla tapaamisesta toiseen ja sinisinä värjötteleviin sormiin olisi kaivannut jo hanskoja.

Siirryimmekö tosiaan t-paitakeleistä suoraan villakangastakkien valta-aikaan? Mihin saa reklamoida siitä, että nahkatakki- ja trenssikelit jäivät kokonaan väliin? Kaikeksi onneksi kiedoin lähtiessäni kaulaan Balmuirilta saadun kasmirhuivin, joka on suunnilleen peittoni kokoinen. Olen kietonut itseni sen sisään kuin pahantuulisen kaalikääryleen enkä aio tulla pois ennen kuin pääsen kotiin.

2014-09-24-stellaharasek-helsinki-balmuir

Aamiaistapaamisten huono puoli: kello soi aamulla varttia vaille kuusi ja minä luulen toiseen torkutukseen asti, että se on vitsi. Aamiaistapaamisten hyvä puoli: Helsinki on aamuvarhaisella hengästyttävän kaunis. Nouseva aurinko loisti Kauppatorilta puiden piirtäminä kultaisina juovina pitkin Esplanadia.

Terveisiä Café Balzacista. Jäin nurkkapöytään kirjoittamaan lounaan jälkeen ja tilasin kannullisen teetä orastavan nuhan taltuttamiseksi. Samuli on kantanut kannun lisäksi pöytään mukillisen jotain kuumaa ja kitkerää (eittämättä siis terveellistä) ja tunti sitten syödyn lounaan täydennykseksi lautasellisen tujulla valkosipulilla ja chilillä höystettyä pastaa. Jos ei näillä aseilla katoa nuhaoireet, niin ei millään.

Kuvat ovat Instagram-tililtäni, @stellaharasek. Otsikko on lainattu Killersilta, joka lainannut sen Bob Dylanilta. Tässä olikin päivän poptrivia.

KILLERS – DEADLINES AND COMMITMENTS

14 thoughts on “A sudden simple twist of fate

 1. Näytät tuossa “pahantuulinen kaalikääryle” -lookissasi hiukan samalta kuin mäyräkoirasi, kun ne ovat -ymmärrettävästi- närkästyneitä jostakin.

  • Nauroin samaa ja päätin jatkossa soveltaa tuota nimitystä omaan, ajoittain närkästyneeseen kotinakkiini.

 2. Ja se mikä kenkuttaa enemmän kuin kylmä on, että miten voi parissa päivässä iho kuivua, huulet rohtua, tukka sähköistyä ja tulla se talvinen ällö tunne ihoon. Ja mikään öljy tai rasvaa ei riitä.

 3. Pahantuulinen kaalikääryle. :’D <3

  Muu ei sitten silleen kauheesti jaksakaan enää naurattaa kun sormet jäätyy sormikkaista huolimatta ja vettä/räntää viskoo vaakatasossa naamaan. YÄK.

 4. Niin ihana kirjoitus! Sai hyvälle tuulelle, vaikka huokuikin lievää pahantuulisuutta (kuten kunnon pahantuulisen kaalikääryleen kirjoittamien tekstien kuuluukin), tsihih… :) Joo, itsekin olen hieman järkyttynyt säätilan saamasta käänteestä. Olen kuitenkin loppujen lopuksi hyvällä tavalla järkyttynyt, koska rakastan syysmyrskyjä yli kaiken. Jokasyksyiseen tapaani pelkään eniten sitä, etten jotenkin tajua/ehdi nauttia niistä tarpeeksi. Näitä alkusyksyn ihania säitä seuraa nimittäin tuskallisen nopealla vauhdilla kausi, jota en niinkään rakasta: musta, synkkä ja piiiiitkä. Siihen asti yritän nauttia ihanasta viimasta ja kauniista väreistä. Yritä sinäkin, niin kovin pahantuulinen kuin oletkin ;)

 5. Mä totesin eilisiltaisella kauppareissulla villakangastakinkin liian kylmäksi, tänään pukeuduin suosiolla jo talviparkaani. Itsepetosta: “Onpa lämmin, riittää kun laittaa t-paidan takin alle!”

 6. Pahantuulinen kaalikääryle :). Mutta suuri huijaus on tämä sää. Pipo päässä ja itku silmässä aamulla työmatkalla prkl. Balmuirin huivi löytyy täältäkin ja lämmittää edes vähän.

 7. Nomut pahinta on se, ettei ole vielä edes löytänyt täydellistä nahkatakkia, kun nahkatakkikelit ovat jo menneet. Säätilan muutos oli järkytys, yhtäkaikki.

  Nimim. Paha Tom of Finland-kuume

  • Kaalikäärylelook onkin ehkä ainut hauska asia tässä yhtäkkisessä yllätystalvessa! Mutta kaitpa tähän kylmään taas tänäkin vuonna tottuu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.