Pulloon pakattu kesä

Huumaava huonetuoksu ei ole ainoa asia, jolla italialainen tuoksutalo Laboratorio Olfattivo on viime kuukausina sekoittanut pääni. Uudenmaankadulla sijaitsevasta Sofinahista löytyy merkiltä muutakin, nimittäin tuoksuja, joita voi sirotella tilojen sijaan ihan itseensä. Sain valita Sofinahin hyllystä suosikkini eikä tehtävä ollutkaan ihan helppo, sillä valikoima on pieneksi merkiksi laaja ja siitä löytyy pökerryttävän monta vaihtoehtoa, joita voisin käyttää. On kukkaisella tavalla sitruksinen Noblige, puhdas ja puuterinen Nirmal, ruusutarha nimeltä Rosamunda joka tuoksuu tummalta ja vähän vaaralliselta.

2015-11-23-stellaharasek-laboratorioolfattivo-salina-12015-11-23-stellaharasek-laboratorioolfattivo-salina-2

Italialaisen merkin niche-tuoksut ovat jollain tavalla intuitiivisia ja vaikeasti kuvailtavia – luulen että jokainen kokee ne omalla tavallaan. Jokaisella niistä on vahva oma identiteetti, niitä on mahdoton sekoittaa mihinkään tavaratalon hajuvesihyllyssä. Taitavat olla enemmän tunnetiloja kuin varsinaisia hajuvesiä.

2015-11-23-stellaharasek-laboratorioolfattivo-salina-32015-11-23-stellaharasek-laboratorioolfattivo-salina-4

Valitsin lopulta tuoksun nimeltä Salina. Valinta oli tehty sillä sekunnilla kun nuuhkaisin sitä ranteestani. Tuoksussa on meren suola, kuumia rantakallioita ja aavistus auringon paahtamaa ihoa. Voin vaan kuvitella kuinka kova ikävä kesää ehtii vielä tulla alkavan talven aikana. Meren tuoksu saa tuoda sen kaiken hetkeksi takaisin, vaikka kesken hyisimmän tammikuun.

2015-11-23-stellaharasek-laboratorioolfattivo-salina-5

Olen alkanut salaa suihkia Salinaa lakanoihini. Ei mahda mitään, olen auringon lapsi. Tulkoon pieni pala kesää kaikkiin uniini.

2015-11-23-stellaharasek-laboratorioolfattivo-salina-6

Kiinnostuneille kuuma vinkki: Laboratorio Olfattivon tuoksut ovat loppuvuoden Sofinahissa -20% alennuksessa sekä kivijalkamyymälässä että verkkokaupassa, kun käytät koodia STELLA. Kannattaa olla nopea, sillä puteleita on rajallisesti. On muuten takuutoimiva lahjavinkki eikä tarvitse edes paketoida itse – en ole meinaan hetkeen nähnyt nätimpää pakkausta.

7 thoughts on “Pulloon pakattu kesä

  1. Tässäpä syy piipahtaa Sofinahissa kun perjantaina olen tulossa niille kulmille, kiitos Stella vinkistä. Myös Apothecaryn tuoksut kiinnostelevat, sullakin taisi sellainen vilahtaa jossakin kirjoituksessa aiemmin…. Jos joku osaisi/tajuaisi yhdistää tuoksuun kookoksen, meren ja hiekan tuoksun, olisin myyty. Takuuvarmasti. Toisaalta pannukakun tuoksukin voisi olla kiva. Tai koiran varpaiden. Tai sitten ei. Voi olla että tietyt tuoksut toimivat ainoastaan kun niitä ei lähde niin sanotusti irroittamaan kontekstistaan. :)

    • PANNAREIDEN TUOKSU! Mutta eihän elämästä tulisi mitään, jos joku (tai itse) tuoksuisi pannareilta. Nukkuvan koiran popkornin tuoksun voisi kyllä purkittaa <3

      • Totta, allekirjoittanut ei ainakaan pystyisi keskittymään mihinkään (muuhun kuin syömiseen) jatkuvassa pannarintuoksussa. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.