Kampaamo, kauneushoitola ja (ihana) kahvila

Vinkkasin tovi sitten, että Dandysta tutut luottokampaajani ja ystäväni Sumi ja Marko perustivat Kallioon uuden paikan nimeltä Fine & Dandy. Hetken kerkesin jo surra ettenkö enää näe heitä nurkan takana sijaitsevassa kantakampaamossani, mutta onneksi he ovat tehneet viisaan päätöksen jakaa aikansa kahden paikan välillä. Kävin yksi päivä tervehtimässä heitä Viiskulman sijaan Vaasankadulla ja nappasin samalla pari kuvaa. Tykkään dandylaisten tiloista, niissä on jotain rentoa ja freesiä. Elämää nähneitä kalusteita, palmuvehkoja, pöllöjä ja kaikki kaikkeuden sävyt, joita en itse osaisi käyttää missään – ja joista tulee heidän käsissään kaleidoskooppimaisen kaunis värikimara.

2015-11-22-stellaharasek-finedandy-12015-11-22-stellaharasek-finedandy-22015-11-22-stellaharasek-finedandy-3

Tilassa toimii tosiaan sekä kampaamo, kauneushoitola että kahvila, jota pyörittää Sumin veli Urito. Kahvila pyörii tilan toisessa päässä ja kestittää kampaamon ja kauneushoitolan asiakkaiden lisäksi kuulemma jo omia kalliolaisia kanta-asiakkaitaan. Alkoi kummasti kiinnostaa, kun selvisi, että sieltä saa sisarusten äidin ohjeella tehtyjä espanjalaisia piirakoita, jotka tunnetaan nimellä empanadas. Olen syönyt niitä kerran ja voisin syödä niitä joka päivä koko loppuelämäni. Toistaiseksi torstait ovat empanadas-päiviä (eli päiviä, kun allekirjoittanut roikkuu nälkäisenä ovenrivassa jo ennen aukeamisaikaa) mutta voi olla, että niitä saa pian muinakin viikonpäivinä. Voidaanko nyt isolla joukolla äänestää, että niitä tulisi jatkossa ihan joka päivä!?

2015-11-22-stellaharasek-finedandy-42015-11-22-stellaharasek-finedandy-52015-11-22-stellaharasek-finedandy-6

Tällä kertaa en osunut paikalle torstaina, joten jouduin tyytymään kahvilan muihin antimiin, kuten Sumin veljen tekemään leipään, jossa oli chorizoa, persianapilaa, sitruunahunajavinegretteä, tomaattia ja valkosipulia. Voin ehkä tyytyä tälläiseen toistekin. Avokado-saksanpähkinäleipä on kuulemma ollut kahvilan tähänastinen hittituote, sen testaan seuraavalla kerralla.

2015-11-22-stellaharasek-finedandy-72015-11-22-stellaharasek-finedandy-102015-11-22-stellaharasek-finedandy-92015-11-22-stellaharasek-finedandy-13

Italialaisen Davinesin superkauniit tukkatuotteet löytyvät Viiskulman lisäksi myös Vaasankadulta. Tykkään hulluna, ostin vasta lisää lempishampootani taltuttamaan reuhkastani turhan pörröisyyden. En ole ihan varma kummasta tykkään eniten, tuotteiden toimivuudesta vai niiden estetiikasta. Lieneekö sillä väliäkään, kun molemmat ovat kerran kunnossa.

2015-11-22-stellaharasek-finedandy-112015-11-22-stellaharasek-finedandy-122015-11-22-stellaharasek-finedandy-8

Jos haluatte käydä kokeilemassa tai heittäytyä ihan vallan kanta-asiakkaaksi, Marko ja Sumi lupasivat, että koodilla STELLA saatte 20% alennuksen kaikista Fine & Dandyn kampaamo- ja kauneushoitolapalveluista päivisin välillä klo 10-15 tammikuun 2016 loppuun saakka. Koodi toimii sekä soittamalla (puh. 050 598 7687) että verkkosivuilla tehtyjen varausten yhteydessä.

2015-11-22-stellaharasek-finedandy-142015-11-22-stellaharasek-finedandy-15

Fine & Dandy
Vaasankatu 11, Kallio
00150 Helsinki

10 thoughts on “Kampaamo, kauneushoitola ja (ihana) kahvila

  1. Hieno juttu! Onnea ja menestystä! Onnea ja menestystä. Tulisin heti, mutta asun Costa del Sokilla. Hala6ksin. Eila

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.