Takkitulokas

Vilautin jo vähän tovi sitten, mutta esitelläänpä nyt paremmalla ajalla tuo takkikokoelman tuorein tulokas, Marimekon militantti villakangastakki. Äidin ei tarvitse saada slaagia – kuvat otettiin siihen aikaan syksystä kun vielä tarkeni paljain nilkoin, nyt sujautan tennareihin toki villasukat.

2016-01-05-stellaharasek-marimekko-takki-12016-01-05-stellaharasek-marimekko-takki-2

Ensimmäinen takkini, jossa on pitkä helma! Vierastin niitä pitkään, tuntui että ryhti hukkui pitkiin takkeihin. Näköjään tarvitaan vain kauniit, kapeat leikkaukset ja kunnollinen villakangas, joka liikkuu ja laskeutuu hyvin. Takki tuntui heti luontevalta, omalta.

2016-01-05-stellaharasek-marimekko-takki-32016-01-05-stellaharasek-marimekko-takki-4

Jos pitäisi valita vaatekaapin tärkein vaate, valitsisin epäröimättä takin. Oikeanlainen takki tekee enemmän kuin mikään muu yksittäinen vaatekappale: suojaa sateelta ja viimalta,  oikaisee olkapäät ja suoristaa selän, antaa ryhtiä ja ripauksen rämäpäisyyttä. Täydellisessä takissa olen hyväntuulinen, vahva ja valmis mihin vaan. Kun painelee sillä asenteella ulos ulko-ovesta, asioilla on taipumus sujua.

2016-01-05-stellaharasek-marimekko-takki-52016-01-05-stellaharasek-marimekko-takki-6

VILLAKANGASTAKKI* & PIPO MARIMEKKO
TENNARIT* ADIDAS ORIGINALS
T-PAITA ACNE STUDIOS
FARKUT IKIVANHAT
*SAATU

Kuvat Mikko Rasila

12 thoughts on “Takkitulokas

 1. No huh,sulla on kyllä näitä takkeja melkonen kokoelma:) Jos et kaikkia ehdi käyttää,niin ruudun tällä puolen vapaaehtoisia ottajia:) Upea tämäkin takki!

  • Haha! Takkeja on kyllä monta, onneksi niitä tulee käytettyä näillä leveysasteilla lähes ympäri vuoden joka ainut päivä.

 2. Totta joka sana. Oma luottotakkini on YourFacen musta, kapea, A-linjainen Thinsulate-materiaalista tehty, ihan paras Suomen kylmiin viimakeleihin. Takissa on sen verran hyvä vuori ja tuulenpitävyys, että sen suojissa tarkenee vaikka olisi pari pakkasastettakin. Ja vedenhylkivyyden nerokkuutta ei varmaankaan tarvitse edes selittää.

  • Ooh, kuulostaa täydelliseltä! Joo, vettähylkivät materiaalit ovat kyllä kova juttu näissä keleissä.

 3. Vaikeinta on löytää takki, jonka materiaali on hyvä: laskeutuva, pehmeä ja kevyt. Kierrän kirppareita ja käyn Max Marassa, mutta vielä ei ole löytynyt oikeaa yksilöä.
  Mitään kivikovaa villa/akryylitönkköä en osta.
  Mitä lukee materiaalilappusessa sinun takissasi?

  • Olen ihan samoilla linjoilla. Nyt en muista ulkoa takin materiaalia, mutta tarkistan kun pääsen kotiin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.