Viime tingan lahjavinkit

Yhteistyössä Tikau

Siltä varalta, että ruudun toiselta puolelta löytyy muutama muukin, jotka eivät ole *KÖH* ihan vielä ennättäneet tehdä joululahjahankintansa, laitetaan jakoon muutama testattu ja takuutoimiva lahjaidea.

2015-10-22-stellaharasek-xmas-1

Anna aikaa

Kaikista ihanin lahja on yhteinen aika, sitä ei ole koskaan kellään liikaa. Keksi jotain, jota on rentoa ja kivaa tehdä yhdessä: lempikahvilaanne päätyvä pitkä kävely, leffailta. Aina voi viedä toisen paikkaan, jossa hän ei ole koskaan käynyt – Talvipuutarhaan, tai saariretkelle?Tai kutsu kylään ja kokkaa toisen lempiruokaa. Kirjoita korttiin tai kirjeeseen mitä olet suunnitellut tehtäväksi, ja ota asiaksi sopia ajankohta.

2015-10-22-stellaharasek-xmas-22015-10-22-stellaharasek-xmas-4

Kauniita käyttöesineitä

Jos haluaa kääriä lahjapakettiin jotain konkreettista, kannattaa valita jotain kaunista, joka tulee käyttöön eikä koristeeksi. Yksinkertainen pullonavaaja, tai pehmeät pellavaiset keittiöpyyhkeet. Joskus kirjoitan kirjeen – takaan, että käsinkirjoitetusta kirjeestä ilahtuu ihan kuka tahansa – ja sujautan sen vastaanottajansa näköiseen nättiin rasiaan.

Omat lahjasuosikkini löytyvät usein Korkeavuorenkadun Tikausta, jonka valikoimista nappasin kuvia varten lainaan muutamia lemppareitani. Tykkään siitä, että putiikista voi hankkia hyvällä omatunnolla mitä tahansa, sillä kaikki on valmistettu eettisesti ja ekologisesti. Tikaun kasmir- ja villahuivit ovat takuuvarmoja lahjoja, tykästyin niihin ensin itse ja sen jälkeen olen antanut niitä useita. Kuvissa vilahtava suomenlampaantalja on takuulla eettinen, ekologinen ja ennen muuta superlämmin lahja kenen tahansa kotiin.

2015-10-22-stellaharasek-xmas-52015-10-22-stellaharasek-xmas-3

Kuvia minusta ja sinusta

Yksi ylivoimaisesti parhaista lahjoista kenelle tahansa on yhteiseen muistoon tai hetkeen liittyvä valokuva – tai jos kuvia vaan riittää, nippu niitä. Valitse paras ruutu ja sujauta se kauniisiin kehyksiin, kehitä kokonainen nippu kuvia ja pakkaa ne nättiin laatikkoon, siirrä kuvat tiedostoina muistitikulle tai jos lahjan saaja asuu kaukana, lähetä ne Dropbox-linkkinä.

2015-10-22-stellaharasek-xmas-7

Kehyksiin voi sujauttaa toki muutakin kuin vartavasten teetetyn valokuvan – vaikka lahjansaaja mielessä valitun postikortin tai vanhan polaroidin. Ylläolevassa kuvassa on isoäitini.

2015-10-22-stellaharasek-xmas-6

Mitä tahansa syötävää

Jos en keksi tai ehdi mitään muuta, nappaan lahjaksi jotain syötävää, sillä se ei varmasti jää käyttämättä. Vuosien empiria on osoittanut, että kuka tahansa hyvää ruokaa arvostava ilahtuu esimerkiksi pullollisesta laadukasta oliiviöljyä, sellaisesta jota harvoin raaskii itse ostaa keittiöönsä. Pulloon voi liittää kortin, johon on kirjoittanut lempisalaattinsa ohjeen. Olenpa vienyt lahjaksi myös pienen korillisen luomuomenoita.

2015-10-22-stellaharasek-xmas-8

Koirakuumeiselle koirakassi?

Soittolista

Läheiselle laadittu Spotify-lista on moderni mixtape, joka on – ainakin jos vanhan liiton popparilta kysytään – oikeastaan parasta mitä voi saada tai antaa. Valitse listaan kappaleita, jotka liittyvät yhteisiin hetkiin tai elämänvaiheisiin, tai joista uskot toisen pitävän.

2015-10-22-stellaharasek-xmas-9

Kuvien tavarat kuvauslainassa Tikausta, Korkeavuorenkatu 9. Auki vielä tänään klo 18 saakka ja aatonaattona klo 11-18.

14 thoughts on “Viime tingan lahjavinkit

  1. Ajan antaminen sekä kauniit käyttöesineet ovat olleet suosikkejani lapsesta saakka. Annoin äidilleni joku vuosi lahjaksi Heinähattu&vilttitossu kirjan jota sitten luin hänelle aina kun pyykättiin. :D Tänä vuonna sain kahvimyllyn ja ihanat mustavalkoraidalliset marimekon mukit. :)

    • Oi, kuulostaa ihanalta! Meillä taitaa olla niitä samoja mustavalkoraidallisia mukeja, ne on supernättejä.

  2. Kiitos näistä, tuo kuvavinkki oli mulle uusi ja oikeasti tosi kiva idis! Taidan kehystää äidille kuvan meistä lapsista.

  3. Ihan loistavia lahjaideoita! Enpä ole tullut ajatelleeksikaan kirjettä tai soittolistaa lahjaksi. Tosin joskus nuorempana sain parhaalta ystävältäni poltetun levyn, jossa oli biisejä, joista hän ajatteli minun pitävän, ja pidinhän minä. Myöhemmin tein saman homman hänellekin.

    • Joo, musta molemmat ovat ihania lahjaideoita, sellaisia joita sekä antaa että saa enemmän kuin mielellään. Mulla on vieläkin tallessa joskus muinoin saatuja itsetehtyjä cd- ja kasettikokoelmia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.