Lumisee

Lumisateessa on niin monta asiaa, josta tykkään! Kuten se, kun sitä tulee tarpeeksi, maailma menettää terävät ääriviivansa ja kaikesta tulee pehmeää, vähän kuin epätarkasta valokuvasta tai päiväunesta.

2016-01-10-stellaharasek-ullanlinna-12016-01-10-stellaharasek-ullanlinna-2

Pitkät koirat tykkäävät kymmenen asteen pikkupakkasesta ja lumisateesta huomattavasti enemmän kuin siitä -28 asteen kyisestä kylmyydestä, joka niitä viime viikolla odotti ulko-oven takana. Omistajat ovat samaa mieltä ja harkitsevat pulkan hankkimista, jos lämpötilat taas tipahtavat. Koirien kääriminen lampaantaljan sisään ja kuljettaminen pulkalla toimistolle on taatusti helpompaa kuin kahden vastustelevan mäyräkoiran pukeminen pakkastamineisiin (kuten kauhistuttaviin töppösiin) ja eteneminen hermoja raastavissa puolen metrin pätkissä.

2016-01-10-stellaharasek-ullanlinna-32016-01-10-stellaharasek-ullanlinna-4

Ystäväni lanseerasi aikoinaan verbin lumisee. Se tarkoittaa sitä, kun taivaalta tulee lunta aivan solkenaan. No nyt lumisee!

11 thoughts on “Lumisee

 1. Mäkin keksin lapsena sanan “lumisee”! Siitä pitää kyllä tehdä yleisesti tunnettu sana. Tosin mun käytössäni se on lumen satamista ylipäätään, ei pelkästään isoa määrää. Sillä yksityiskohdalla tuskin kuitenkaan on hirveästi väliä, kunhan se yleistyy!

 2. Voi koilantiituja.. (veljentyttöni sanat pikkusille koirille ;-).. ja Mikä lumi täällä onkaan!! Oli taas kerran hämmennys laskeutuu tänne :D Pyysin aurinkoa häntäheikiksi, mutta mihin lie häippässyt johonkin Ranskan alppien kylkeen ;-)
  Voi koirantossut!?

 3. Taannoinen tapahtuma kehyskunnasta: matkallani hankkimaan jälleen yhdet öljykynttilät ulkolyhtyihin ja, myönnettäköön, pullot sekä puna- että kuohuviiniä bongasin ei vain yhdet vaan kahdet pohjoisen pallonpuoliskon parhaat hiukset! Kantajineen, naturellement. Ilahduin suuresti!!
  Jos jossain on äänestys käynnissä niin äänestän blogia parhaana sarjoissa visuaalisuus että tekstin laatu. Meitsi diggaa. Me like. Yes.

  • Haha, olipa hauska tavata! Kiitos kaunis – ihana kuulla että tykkäät. Kantajat kiittävät kovasti tukkakehuista.

 4. Minulle tuosta termistä tuli mieleen lumicee – vertaa siis puucee :)
  Mutta sekin sopisi hyvin tähän koirien ulkoiluttamisteemaan…

 5. Ihanat villapaidat heillä! ♡ Meillä pötkökoira oli ihan maansa myynyt, kun lenkille ei päästy kovan pakkasen takia useampaan päivään. Töppösiäkin kokeiltiin, mutta ne lensivät takajaloista jo porraskäytävässä ankaran tassujenravistelun jälkeen (sangen huvittava näky btw). Pukuun pötkö suostuu joten kuten pukeutumaan, vaikka eteisessä manaakin minut alimpaan helvettiin kun mokomaan olen kehdannut hänet sulloa. :D

  • Juu, eteisessä manaaminen on tuttu juttu Tehtaankadullakin. Samoin töppösten ravistelu, mutta ne eivät lähteneet tassuista, joten neidit yksinkertaisesti kieltäytyivät kävelemästä. Kätevää!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.