Loppiainen

Vuodenvaihteen pyhät ovat virallisesti ohi, kun vieraspeti on korjattu pois, kinkun viimeiset rippeet pilkottu mäykkypataan ja yllätyskuusen yllätyskaljuuntunut ranka kannettu ulos kodista. Meillä oli loistotekniikka sen saattelemiseen sisäpihan roskikseen varistamatta rappukäytävää täyteen neulasia: ravistimme jokaikisen neulasen lattialle ennen siirto-operaatiota, kaavimme ne kasseihin ja kuljetimme ne ulos erikseen. Jos olette ikinä miettineet mikä on kaksimetrisen kuusen neulasten tilavuus, voin nyt kertoa, että niitä on noin puolitoista Alepa-kassillista.

2016-01-06-stellaharasek-loppiainen-12016-01-06-stellaharasek-loppiainen-22016-01-06-stellaharasek-loppiainen-3

Mutta se oli onneksi eilen. Tänään olen tehnyt juuri sen mitä suunnittelinkin eli en yhtään mitään. En varsinkaan pukeutunut. Vietin sen sijaan yli puolet vuorokaudesta sängyssä. Keittelin kahvia ja unohdin juoda sen. Hetken harkitsin käveleväni rantaan katselemaan jäätyvän meren höyryämistä, mutta onneksi muistin kahdenkymmenen asteen pakkasen, luovuin hullusta ideasta ja katsoinkin kolmannen kerran Whiplashin. Ulkona kylmenee, pysykää lämpiminä!

10 thoughts on “Loppiainen

 1. Minä poistin jouluoksasta keijuvalot. Nyt se näyttää kaljulta, ja harkitsen valojen palauttamista oksaan. Eiväthän ne edes ole mitkään _joulu_valot, vaikka jouluoksassa olivatkin…..? Neulasongelmaa ei siis tässä taloudessa ollut, oksa piti huolen siitä. :)

  • Kyllä jouluoksa valonsa tarvitsee, takaisin vaan! Totta kyllä, että jouluoksan kohdalla ei ollut neulasten kanssa haasteita.

 2. Pakko aina vaan ihailla sun kuvia ja kauneinta tapaa kirjoittaa, minkä tiedän.

  Haluaisin tietää kuinka saat vangittua kuviisi aina noin taianomaista kaunista valoa – etenkin tähän aikaan vuodesta?

  Lämpöä ja valoa alkaneeseen vuoteen – kiitos kun teet tätä. <3

  • Kiitos kaunis, ihana kuulla että tykkäät! Hmm, tuon valkoisen valon salaisuus taitaa olla Nikonin kaluston (D750) lisäksi siinä, että kuvaan sillä ainoalla hetkellä kun on kirkasta päivänvaloa ;)

 3. Täällä maalla kumosimme kuusen pressun päälle ja kannoimme ulos – vanha lakana saattaisi toimia tässä roolissa myös. Sisäsiistein kuusi ikinä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.