Raksa-aamiainen

Lähikahviloiden aamiaistarjonta on tullut viime viikkoina tutuksi. Brooklyn Cafen bagelit ovat suursuosikkini, mutta kolmen korttelin matka Viiskulmaan on joinakin useimpina aamuina liian pitkä. Aamukärttyiselle sopivan matkan eli alle korttelin säteellä on onneksi muutama muukin passeli vaihtoehto: skonssit Anton & Antonista, kilonpainoinen korvapuusti Succesista (suosittelen akuuttiin sokerinhimoon) tai kinkulla ja juustolla täytetty petit blanc Tehtaankadun Fazerilta. Vaaka on viime aikoina kallistunut erityisesti viimeiseen: ison kahvin ja sinappia tihkuvan sämpylän saa vajaalla kuudella eurolla ja se on hinta, jonka aamiaisestaan maksaa ihan ilomielin.

2015-05-23-stellaharasek-petitblanc-12015-05-23-stellaharasek-petitblanc-2

Omanlaisensa kunniamaininnan ansaitsee Tehtaankadulla sijaitseva kahvila, josta olen käynyt ostamassa kahvin mukaan muutamana aamuna, kun kantapaikat ovat (skandaali!) olleet kiinni. Omistaja järkyttyy joka kerta tilauksestani. Ai kahvi? Ai mukaan? No… Siinä kyllä kestää sitten. Minulle ei ole valjennut millaisia haasteita tavallisen kahvin tilaaminen kyseisessä kahvilassa tuottaa, mutta naurattaa.

8 thoughts on “Raksa-aamiainen

  1. Moikka! Tulipa tässä mieleen, kun oon just menossa nukkumaan ja sain luettua yhden kirjan juuri loppuun, että mitähän sitä seuraavana lukisi :)..tässä sitten selailin eri blogeja ja tulit sitten mieleen, kun tiedän et oot kova lukemaan kirjoja (tai siis sen kuvan oon saanut tästä sun blogista)… et ois mukavaa lukea sun blogista jotain sun ns. “kirja-arvosteluja” tai jotain vinkkejä hyviin kirjoihin :) …tietysti silleen Stellamaisella asenteella kirjoitettuna. Maailma on täynnä kirjoja, mutta just nyt en yhtään tiedä mitä lukisi :) Oisko sulla siis suositella jotain :)?

    • Moikka, tässä pikasuositus: Jussi Valtonen – Siipien kantamat. Kirjoista on kyllä luvassa lähiaikoina juttuja, kiva kuulla että niille on kysyntää!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.