Pyhät yllättivät yrittäjän

Kas! Kuulin kaupungilta, että on pääsiäinen. En muistanutkaan. Juhlapyhinä tulee aina selväksi, että maailma on erilainen palkkatyössä käyville ja meille, joita ei sido tavalliset työajat. Töissäkäyvät ystävät ovat iloinneet pitkästä viikonlopusta viikkoja etukäteen, laittaneet out of officen päälle ja painelleet mökille, anoppilaan tai äidin patojen äärelle jo torstaina. Omassa työhuoneessaan naputtavan yrittäjän näkökulmasta pitkäperjantai on ihan samanlainen työpäivä kuin kaikki muutkin sillä erotuksella, että hommat eivät oikein edisty, koska kukaan muu ei ole töissä. Sekään ei ole tekosyy läimäyttää läppäriä kiinni ja heittäytyä vapaalle, koska viime kuukausien kirjanpito on yhä tekemättä ja senkin jälkeen on sata keskeneräistä kirjoitus- ja kuvankäsittelyurakkaa. Parasta pääsiäispyhissä oikeastaan onkin juuri se, että nyt on aikaa keskittyä niihin, koska puhelin ei soi eikä sähköposti pauku saapuvista viesteistä. Taidan siis vetäytyä työhuoneeseen viinilasin ja sipsikulhon kanssa ja tulla ulos vasta sitten kun rästityöt on tehty.

Mutta en valita! En vaihtaisi vapauttani mihinkään. Totta, voin vain uneksia palkallisesta lomasta – mutta toisaalta voin lähteä lomalle milloin vaan (jos vaan rahat riittävät) tai tehdä työni tien päältä. Ja toki painan joskus töitä yömyöhään, viikonloppuisin tai juhlapyhinä, mutta toisaalta käyn usein treenaamassa tai tapaamassa ystäviä päivisin silloin kun suurin osa ihmisistä istuu työpaikallaan. Tänäänkin kävin liikkuvuustunnilla keskellä päivää ja lompsin sieltä lenkkareissa ja jumppatrikoissa suoraan lounaalle Kanervan kanssa. Casa Italian pestolasagne ja lasi proseccoa oli just hyvä perjantailounas eikä harmittanut yhtään palata työpöydän ääreen sen jälkeen. Sitäpaitsi on meilläkin pääsiäinen, sillä vuokraemäntä toi eilen keltaisen tulppaanikimpun ovelle.

Ihanaa pääsiäistä, missä sen ikinä vietättekään!

PHOTO BY STELLA HARASEK

15 thoughts on “Pyhät yllättivät yrittäjän

 1. Pingback: Heippa pääsiäinen, tervetuloa arki - Leijonaa mä metsästän

 2. Mietin ihan samaa nyt pääsiäisenä, kun somekanavat tulvi vapaa-ajan fiilistelyjä ja toivottelluja joita sitten työhuoneella töiden lomassa katselin. Melkein hätkähtää aina kun joku toivottaa hyvää jotain-lomaa, kun itselle kaikki päivät ovat tosiaan ihan samanlaisia työpäiviä, tai miten ne nyt sitten käytänkin luovasti töihin liittyen. Jos ei olisi lapsia, niin en varmaan edes muistaisi mitään yleispyhiä, pienet lomalaiset pakottavat tekemään edes vähän vähemmän niitä töitä sitten ylimääräisten vapaiden aikana. :)

  Enemmän melkein rasittaa, kun kaikki jämähtää paikalleen liian moneksi päiväksi. Onneksi nykyään pääsee sentään kauppaan. :D

  • Kyllä! Just tuo sama hämmennyksen tunne niitä lomatoivotuksia kuullessa. Joo, uskon että lasten kanssa pysyy varmasti väkisin edes suunnilleen perillä yleispyhistä, mutta meillä kun ei niitä ole, on liiankin helppoa unohtua tähän yrittäjän kuplaan jossa joka päivä on työpäivä.

 3. Allekirjoitan!
  Parasta työntekoaikaa keskittyä isompiin työhommiin ovat juurikin ne yleiset lompäivät – vielä sillä erotuksella että puoliso vie lapset kanssaan mökille tai matkalle ja itse jään tyntekolomalle kotitoimistoon. Voi sitä tekemisen onnea silloin…

  • Oi, voin vaan kuvitella! Parhaimmillaan sitä saa muutamassa päivässä tehtyä viikon työt, kun saa ihan rauhassa uppoutua siihen välittämättä mistään muusta.

 4. Baarimikolla ei oo ns. vapaa-ajanviettoon liittyviä ongelmia, kun koko pääsiäisenkin saa viettää 11 tuntisia työvuoroja kaljaa laskien. Onneksi palkkapäivänä tää ehkä hymyilyttää hieman enempi kuin nyt.

  Ihanaa pääsiäistä Stella!

  • Auts! Mun baarimikkovuosista on niin pitkä aika, että olin jo unohtanut sen riemun kun sai viettää kaikki pyhät baaritiskin tuolla puolen. Tsemppiä!

 5. Mun pääsiäinen keskittyy kaikkeen jossa on suklaata; suklaamuniin, suklaakakkuun, suklaaseen levyinä, suklaakahviin…… Voikohan tästä saada jonkinlaisen yliannostuksen……?? Jaa no, taidanpa sitä pohtiessa syödä yhden suklaamunan. :•D

  • OOH! En tajunnut ollenkaan ajatella tätä pääsiäisen suklaa-aspektia. Saanko tulla kylään?

   • Suklaata on vielä jäljellä (mikä on sinänsä merkillistä kun minä oleilen samassa tilassa sen kanssa), joten tervetuloa. :•) Uskoakseni suklaa tekee monista asioista parempia, tai ainakin helpommin kestettäviä.

 6. Kyllähän toki palkkatyössäkin olevia sitoo pyhät, nimittän vuorotyöläisiä. On paljon paikkoja jotka ovat aina auki. Luonnollisimpana sairaalat, siellä ovat töissä hoitajat, lääkärit, lääkintävaksit, lähihoitajat laitoshuoltajat, välinehuoltajat, vartijat ynnämuut, muualla yhteiskuntaa pyörittävät poliisit, kauppiaat ja kauppojen työntekijät huoltoaseman työntekijät, mahdollisesti apteekin henkilökunta, bussikuskit, taksikuskit, lentokentän väki, ynnä muut ynnämuut. Lista on pitkä.

  • On toki paljon palkkatyöläisiä, jotka ovat töissä myös pyhinä, mutta oma ystäväpiirini koostuu lähinnä yrittäjistä/freelancereista ja toimistoaikoina työskentelevistä kuukausipalkkalaisista, siksi tämä lempeästi kärjistetty vastakkainasettelu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.