Talvi, älä vielä katoa

Kun kyisenkylmänä lauantaina ajelee kaupungista koilliseen, saattaa löytää itsensä keskeltä talvisatua Tuusulanjärven jäältä. Kannattaisi ilmeisesti ajella ulos kaupungista useamminkin – kaiken kroonisen matkakuumeilun keskellä tulee toisinaan yllätyksenä miten hienoja paikkoja täältä löytyy ihan läheltä. Puut olivat huurteessa, kaislat olivat taipuneet lumen painon alla. Horisontissa hiihti ihmisiä, joku paineli menemään potkukelkalla. Puuterilumi pöllysi järven jäällä. Haikailin hetken luistimien perään, kunnes hoksasin, että luistella voi ilmankin.

2016-02-02-stellaharasek-tuusulanjarvi-12016-02-02-stellaharasek-tuusulanjarvi-22016-02-02-stellaharasek-tuusulanjarvi-42016-02-02-stellaharasek-tuusulanjarvi-3

Kahdenkymmenenviiden asteen pakkasessa pärjäsi hyvin, kun oli varustautunut riittävällä (naurettavalla) määrällä villakerroksia. Vain nenä ja näpit meinasivat jäätyä. Seuraavalla kerralla pakkaan mukaan jotkut pilkkitumput, vielä yhden villahuivin, termospullollisen kuumaa minttukaakaota – ja ne luistimet.

Kuvat Jarno Jussila

14 thoughts on “Talvi, älä vielä katoa

 1. Toppahousut on pakkasella kans hyvät. Farkut on jäätävät vaikka oiskin villaa alla.

  • Nojoo, oishan ne kun omistaisi. Ehkä pitää hankkia, jos paukkupakkaset tekevät paluun!

 2. Jaahas, oot näköjään ollut kyläilemässä meikäläisen kotinurkilla. Komppaan Hannaa; Vanhankylän (tuttavallisemmin “Vanhiksen”) kartanoalueella kannattaa poiketa muutenkin vaikkei luisteluvälineitä kaipaisikaan, ihana paikka josta huokuu vanhan ajan tunnelma. Kesällä kannattaa tulla rantapuistoon vaikka picnicille, ja jos uimisesta tykkää niin löytyy siitä läheltä tosi hyvä uimarantakin (toinen löytyy juurikin tuolta Vanhiksesta). Itse tykkään kesällä kulkea Rantatien päästä päähän ja poiketa matkalla Ainolassa, Halosenniemessä, Aleksis Kiven kuolinmökissä, lottamuseossa (ja ihanassa kahvilassa sen yhteydessä, suosittelen!) ymssa kulttuurihistoriallisesti kiinnostavissa paikoissa.

 3. Ja hei, luistimet olisit saanut vuokrattua paristakin paikasta! Kokeile Vanhankylän kartanoa: sieltä löytyy luistimien lisäksi potkukelkkoja ;) ja lämmintä juotavaa.

  • Ai?! Hyvä tietää, ensi kerralla vuokraushommiin sitten. Kiitos vinkistä.

  • HAHA! En osaa antaa vinkkejä, kun en mitään erityistä noille tee, mutta kaverit ovat kertoneet, että biotiinista on apua.

 4. Kivat kuvat taas kerran. Hei miksei muuten sun blogissa ole niitä sun ottamia kuvia joita Jarski on julkaissut instagramissa? Niitä olisi hauska nähdä enemmänkin.

  • Hmm, en ole varma mitä kuvia tarkoitat? Mutta paljon on kivoja kuvia julkaisematta viime viikoilta, kyllä niistä varmasti osa täälläkin nähdään kunhan vaan kerkeen.

 5. Tikrulta hyvätpäivät,
  eikö meillä syrjäkyläläisillä olekin ihanat faciliteetit?! :)

  Muistelen edelleen kaihoten yhtä alkutalvea kun järvi peilijäässä eikä lunta lainkaan, voi luistella aivan rantoja pitkin!

  Toivottavasti tänä talvena säät vielä suosivat jäällä sivakointia, siellä on aivan oma tunnelmansa, luulen että pekkahalosten, aleksiskivien ja muiden merkittävien henget leijuvat alueella edelleen.

  • No kyllä! Tuo Halosenniemi oli aivan ihana. Sieltä on enemmänkin kuvia, laitan muita ruutuja julki kun ennätän käydä ne läpi. Peilijäät kiinnostelevat, huutelepa jos niitä alkaa näkyillä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.