Heilahduksia

powered-by-nikon
Valokuvausteemalla jatketaan. Kyselin tovi sitten uuden toivekuvasarjan tiimoilta mitä, millaisia ja mistä aiheista otettuja valokuvia haluatte tällä tontilla nähdä ja sainkin teiltä tukun toiveita – kiitos! Aion tarttua moniinkin, mutta jostain täytyy aloittaa. Poimin toiveiden joukosta muutaman ajankohtaiselta kalskahtavan avainsanan: liike, tanssi, heilahtavat hiukset ja pitkätukkaiset miehet. Katson onnistuneeni sisällyttämään seuraavaan kuvasarjaan näistä useammankin – kai sellaisesta saa lisäpisteitä?!

2016-04-04-stellaharasek-jarnojussila-1

Kuvat syntyivät sattumalta – kuten melkein aina. Takana pitkä kuvauspäivä ja loputtoman pitkä työviikko, avasimme työtiimin kesken viinipullon ja unohduimme istumaan iltaa. En malttanut olla tarttumatta kameraan (se ei ole koskaan kovin kaukana) kun valokuvaaja verrytteli puutuneita jäseniään – hän kun on kotonaan kameran toisellakin puolella eikä anna muiden linssien häiritä. Liikkuu ketterästi ja kauniisti, sellaista on ilo kuvata.

2016-04-04-stellaharasek-jarnojussila-22016-04-04-stellaharasek-jarnojussila-32016-04-04-stellaharasek-jarnojussila-42016-04-04-stellaharasek-jarnojussila-5

Jos olisin suunnitellut kuvat etukäteen, olisin todennäköisesti siirtänyt peikonlehden pois ovensuusta tai enemmän kameran eteen, kenties kantanut arkun kuva-alan ulkopuolelle tai ainakin sijoittanut pitkätukan sen ääreen toisin. Sitä on tosin turha miettiä, sillä sattumankaupalla syntyneet kuvat eivät olisi voineet tapahtua millään muulla tavalla. Oikeastaan pidän näistä juuri näin, arjen rajamailla, epätäydellisinä. On alkuillan tummeneva valo, pehmeitä varjoja ja heilahtaneita ääriviivoja.

2016-04-04-stellaharasek-jarnojussila-62016-04-04-stellaharasek-jarnojussila-7

Liikkeen kuvaaminen alkoi näiden kuvien myötä kiinnostaa entistä enemmän. Tuli mieleen Ville Ahonen, muusikko ja moderni tanssija, joka taipuu ja tanssii tiiliseinän edessä Ennen kuin kuolen -kappaleensa videolla (keskivaikeasta levypakkomielteestäni olenkin kirjoittanut joskus). Täytyy tutkiskella ajatusta tovi ja katsoa millaisia kuvia päähän piirtyy.

No mutta – mitä seuraavaksi? Tiputa toive kommenttilootaan, poimin niitä sieltä ja toteutan kun sopiva tilaisuus osuu kohdalle. Edellisistäkin toiveista on tulossa toteutukseen vaikka kuinka moni.

Kirjoitus on osa yhteistyössä Nikonin kanssa toteutettua juttusarjaa, jossa katsotaan maailmaa linssin läpi ja otetaan kuvia, joita te haluatte nähdä.

36 thoughts on “Heilahduksia

 1. Odottelen kovasti kuvia talouden nelijalkaisista nakkisisaruksista. Mäykkykuvia ei koskaan ole liikaa :)

 2. VAUUU!! super upeita kuvia! <3 En ole todellakaan mikään visuaalisen alan ammattilainen (enkä edes harrastaja :D), mutta tykkään paljon katsella kauniita kuvia. Yleensä kauniit kuvat aiheuttaa mulle kuitenkin vain sen, että nään ja koen niiden olevan upeita, mutta nämä sun kuvat aiheuttaa myös tunnetiloja! Voin kuvitella tilanteita jatkumaan kuvan pysäyttämästä hetkestä ja jopa aistimaan (toki en oikeasti) tilanteen fiiliksen! ihanaa <3

 3. Toivomus: Ihmisiä työssään. Varsinkin ruumiillisen työn tekijöitä. Rakennusmiehiä ja -naisia, muusikoita instrumentteineen (soittimet ovat lähes poikkeuksetta kauniita), ym, ym.
  Ei vain nuoria ja kauniita ihmisiä, myös vanhoja ja kauniita. Kaikki ihmiset ovat kauniita. Jotenkin uskon, että pystyt tuomaan ihmisten persoonallisen kauneuden esiin.

  • Ihana toivomus! Kiitos Sanni. Ja totta – kaikki ovat kauniita. Kaikessa on niin paljon kauneutta, että yksi elämä ei sen kaiken tallentamiseen riitä.

 4. Rakastan kuviasi, joissa olet vanginnut tuntemattoman kaduntallaajan katseen.
  Joku esittikin tuolla toiveeksi lapsikuvauksen. Se kiinnostaisi myös minua. Olisi hienoa nähdä jotain uutta siltä saralta.
  Niin ja vielä

  • Kiitos Tiina! Lapsikuvat laitettu korvan taakse. Jotain olen jo ottanutkin, pitää kysäistä saisiko niitä julkaista. Jäikö sun kommentti kesken?

 5. Mulla on monta toivetta!
  Haluaisin nähdä sun lempipaikkoja Helsingissä. Vaikka viis. Tai kolme. Tai edes jonku!
  Ja sitten olisi ihana nähdä yhteiskuva sinusta ja tuosta Jarnosta <3

  • Oi! Kiitos, ihana tuo lempipaikkatoive. Yhteiskuva, hmm, miksei – otetaan mietintään.

 6. Aivan ihanat kuvat, tätä herraa katselee ilokseen.
  Olisi ihana nähdä sinun ottamasi lapsikuva.

 7. Jotenkin erityisen liikuttavia ja sana “suloinen” nousee esiin :)
  Mä niiiin haluisin tilata sulta ruudun itestäni tollasena arki-illan istujana jossain takahuoneen nurkassa nojanneena seinäruusuna ☆

 8. Tämän henkilön kuvissa on jotain, miksi ei iske. Ei välity lämpö tai jotain. En tunne häntä, eikä siis mitään henk. koht.

   • No ei kai kaikesta tarvitse pitää…aika tylsäähän sekin on, jos on pelkkää ihkutusta. En itsekään pidä kaikista kuvista tai jutuista: ) Makuasioita. Ilkeily edellä meneminen on asia erikseen, mutta sitähän tykkäämättömyyden ilmaiseminen ei automaattisesti ole : )
    Mitä noihin kuvausaiheisiin tulee, itseäni kiinnostaa konkreettisten aiheiden sijaan enemmän tunnelmien välittäminen. Se öinen katukuvakin kun voi heijastaa monenlaista tunnelmaa…

     • …jos nyt esimerkkinä edelleen on tuo yökuva, siinä voi ilmetä uhkaa, lempeyttä, synkkyyttä, juhlaa, huumoria…Minulle ns. taidevalokuvassa on se tunne ja tunnelma tärkein. Sitä kauttahan se tosin on aina subjektiivinen kokemus, kuten nyt kaikki muukin taide…ilo-kuvia eri kohteista, lempeys-kuvia eri kohteista…jne.

 9. Sun ottamat kuvat öisiltä kaupungin kaduilta pysäyttävät ja saavat huokaamaan kerta toisensa jälkeen. Myös päiväsaikaan otetut kaupunkikuvat ovat ihania, mutta vielä enemmän tykkäilen pimeään aikaan otetuista; öisessä Helsingissä on jotain jota olen aina rakastanut, ihan pikkulikasta lähtien. Kiitos kun kuvaat, Stella. ♡

  • Oi, ihana kuulla. Kiitos, tämä toive alkoi heti kutkutella. Kesäisempiä öitä odotellessa, vielä on aika koleaa!

 10. Katukuvaus kiinnostaa myös minua, samoin henkilökuvaus. Olisi kiinnostavaa tietää miten saat niin hienoja kuvia ihmisistä, esim Jarskista ja muista ystävistäsi?

 11. Siistejä kuvia! Mun toive ois juttu katukuvauksesta. Tuli noista sun Lontoon kuvista mieleen, että miten otat niitä? Oisko vinkkejä?

  • Hmm, varmasti löytyy kun alan kaivella! Kiitos toiveesta, rekisteröity ja laitettu mietintään.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.