Give me the words

Ranskalaisyhtye Nouvelle Vague on ollut kuluneiden talvikuukausien takuuvarma tunnelmannostattaja. Ei voi olla rakastamatta keinuvia bossa nova -versioita, joita Marc Collin ja Olivier Libaux ovat naislaulajien kanssa levyttäneet punkin ja uuden aallon klassikkokappaleista: joukossa on monia vanhoja suosikkejani Joy Divisionista The Cureen. Yhtyeen nimi tarkoittaa ranskaksi uutta aaltoa, kuinkas muuten (bossa nova tarkoittaa muuten portugaliksi suunnilleen samaa).

Viime vuosikymmenen alussa perustettu yhtye on tehnyt tätä neroutta ainakin neljä levyllistä. Olen joissakin asioissa vähän hidas, joten olen havahtunut niihin vasta viiveellä. Jos tykkäät ruotsalaisesta Hellsongs-yhtyeestä, joka tekee folkahtavia indieversioita vanhoista hevi- ja rokkikappaleista – vinkkasinkin tovi sitten suosikistani – lämpenet todennäköisesti myös Nouvelle Vaguelle.

Nämä sanat! Miten kepeästi ne taipuvatkaan ranskalaiseen tunnelmointiin sisältämättä yhtään turhaa sanaa.

In a manner of speaking
I just want to say
that I could never forget the way
you told me everything
by saying nothing

PS. Alkuperäisen kappaleen on levyttänyt 70-luvun lopulla perustettu sanfranciscolainen new wave -yhtye nimeltä Tuxedomoon. Hieno sekin, vaikka tunnelma on kovin toisenlainen.

NOUVELLE VAGUE – IN A MANNER OF SPEAKING

17 thoughts on “Give me the words

  1. Minä löysin Nouvelle Vaquen noin kuukausi sitten. Hyvä että löysin.

    Ja täytyypä seurata keikkapäivämääriä!

  2. Nouvelle Vagueta on tullut kuunneltua jo yli 10 vuotta,ja aina se kuullostaa hyvältä:),mahtavia versioita jo valmiiksi hyvistä biiseistä !Kannattaa myös käydä katsomassa livenä,jos joskus sattuu kohdalle,on ne Helsingissäkin olleet keikalla.Toimii varsinkin pienemmillä klubikeikoilla.

  3. Molemmat loistavia ja kestosuosikkeja, vaikea valita voittajaa. Onneksi molemmille on aikansa ja paikkansa.

  4. Ah miten ihana! Tällaisia lisää! Kyllä, tykkäsin myös Hellsongs-yhtyeestäkin. Miten ranskalaiset osaavatkin tehdä tuollaisia eleettömiä ja tyylikkäitä asioita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.