Näkökulmakysymys

Kaikenläpäisevä kevätvalo paljastaa tukun kiusallisia asioita: pesemättömät ikkunat, valkoiseen sohvaan takertuneet koirankarvat, taulunkehyksiin sohitut sormenjäljet ja nurkassa seisovaan kaktukseen kertyneen pölyn. Asunnossa kiertävä valo on ilmeisesti kirkkaudessaan aivan omaa luokkaansa – ennen tätä osoitetta ei ollut tullut mieleenkään, että kaktuksista pitäisi pyyhkiä pölyjä.

Taas kerran olen onnellinen valikoivasta havaintokyvystäni, sillä kaikki on kyllä kauniimpaa katsottuna vähän vaaleanpunaisten linssien läpi. Kuka jaksaa keskittyä pölykerroksiin, kun kaktukset, peikonlehdet ja muut mehikasvit luovat huoneisiin noin vehreän tunnelman? Sohva näyttää (koirankarvoineenkin) kutsuvalla tavalla eletyltä, kun viltit on torkuttu ruttuun. Ja viis tiskeistä, kun pressopannussa hautuu kahvi.

2016-04-01-stellaharasek-athome-12016-04-01-stellaharasek-athome-22016-04-01-stellaharasek-athome-32016-04-01-stellaharasek-athome-42016-04-01-stellaharasek-athome-52016-04-01-stellaharasek-athome-62016-04-01-stellaharasek-athome-72016-04-01-stellaharasek-athome-82016-04-01-stellaharasek-athome-9

Lempeyttä lauantaihinne!

17 thoughts on “Näkökulmakysymys

 1. Vihreä sykähdyttää sisuskaluissa aina, oli se sitten luonnossa, viherkasveissa sisällä tai vaatteissa. Olen hieman kateellinen tuosta upeasta peikonlehdestä…

  • Hmm, eipä siinä hirveästi ole kerrottavaa – Mikko bongasi sen käytettynä kirppikseltä. Kelpo sohva on ollut käytössä, vaikka valkoinen väri yhdistettynä mustiin koiriin on omalla ilmeisellä tavallaan aika haastava.

 2. Teidän koti on kyllä yksi kauneimmista, mitä oon nähnyt! Ja voi että noita karvaolentoja <3

 3. Mä vien pari kertaa vuodessa meidän kasvit suihkuun. Pölyt lähtee helposti ja kylppäri on hetken aikaa kuin raikas sademetsä. Tosin en tiiä, hulluuntuisko kaktus vastaavasta käsittelystä. :)

  • Täällä toinen kasvienpesijä! Tosi näppärä konsti tosiaan freesata kasvit, ja helppo; vihreät vain saunapenkille kylppäriin ja suihkulla lehdet puhtaiksi.

   • Totta! Tai jos olisi piha niin voisi kiikuttaa sinne. Hmm, meillä on parveke – jos vienkin ne sateeseen kun seuraavan kerran on sopivan märkä sää?!

  • Ooh, nerokasta! Muihin kasveihin tuo varmasti toimisi, mutta tuo jättikaktus on melkein kaksi metriä korkea eikä sen siirtely ole mikään ihan pieni operaatio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.