Jouluaaton aamuna

Hetkittäin oli usko loppua, mutta niin tästä kuukaudesta vaan on kuin onkin selvitty jouluaaton aamuun asti. Hyvä meitsi! Hyvä me! On tainnut olla pitkä syksy muillakin kuin minulla. Nyt pudotetaan huolet harteilta, vai mitä? Keitetään glögit ja nostetaan jalat ylös. Ensi vuodesta tulee ihana, mutta sitä ei tarvitse ajatella juuri nyt. Nyt ajatellaan suklaarasian avaamista ja ehkä sitä ottaisiko jo torkut.

2014-12-24-stellaharasek-xmas-012014-12-24-stellaharasek-xmas-02

Ostin eilen lempikukkakaupastani pienen kimpun yöpöydälle, jaloleinikki ja eukalyptus tuovat toistensa parhaat puolet esiin. Niittymäisen keveät, kauniisti sidotut kukat viehättävät kovin paljon enemmän kuin mahtailevat ja pöyhkeilevät kimput.

2014-12-24-stellaharasek-xmas-032014-12-24-stellaharasek-xmas-05

Maanantaina oli talvipäivänseisaus, vuoden pimein päivä – enemmän kuin hyvä hetki lumisateelle. Jopa minä olin alkanut kaivata lunta kaiken mustan keskelle. Katselin ikkunasta kun hiutaleet pyryttivät alas ja peittivät kaupungin valkoiseen. Nukkuvat koirat taisivat aistia laskeneen lämpötilan tavalla jolla vain koira voi: vetivät peiton alta pilkottavat kuononsa syvemmälle piiloon.

8 thoughts on “Jouluaaton aamuna

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.