Resepti rentoon illanviettoon

Pidimme ennen reissuun lähtöäni ehkä historian stressittömimmät pikkujoulut. Hektisen syksyn jälkeen mihinkään muuhun eivät olisi rahkeet riittäneetkään. Eipä kukaan sitä hillitöntä hössötystä edes kaipaa – helppo on todellakin riittävän hyvä. Silloin kokoonkutsujillakin riittää energiaa kemutella ja keskustella.

2016-12-17-stellaharasek-pikkujoulut-12016-12-17-stellaharasek-pikkujoulut-2

Emme edes lähteneet uuvuttavaan (ja tähän aikaan vuodesta lähestulkoon mahdottomaan) urakkaan nimeltä kalentereiden synkkaaminen kaikkien kanssa, vaan lähettelimme kavereille tekstiviestejä: pääsetkö huomenna? Miten vaivatonta ja vanhanaikaista. Ne tulivat, joille sattui sopimaan. Muiden kanssa ehditään kippistellä vielä ennen joulua, joulun aikana tai sitten viimeistään sen jälkeen. Vastoin yleistä kuvitelmaa maailmaa ei tarvitse saada jouluun mennessä valmiiksi.

2016-12-17-stellaharasek-pikkujoulut-3

Tarjosimme samppanjaa, kaunis kiitos Ruinartille jolta saimme kemuihin ihanasti kuivan kuohuvan. Ystäväpiirissä vallitsee yleinen käsitys, että samppanja on parhaimmillaan suolaisen ja rasvaisen ruoan seurassa. Tekaisimme siis kuohuvan kaveriksi rehelliset hampurilaiset: nakkasimme pihvit uuniin ja briossit pannulle, höysteet ja mausteet katettiin pöytään kunkin koottavaksi oman maun mukaan. Kaikki toivat jotain tullessaan ja pöytä pistettiin koreaksi kimpassa. Purilaisten lisäksi paistoimme uuniperunat. Helppoa, superhyvää ja vatsat tulivat täyteen. Jouluruokia saa kyllä syödä kyllikseen lähempänä juhlapyhiä.

2016-12-17-stellaharasek-pikkujoulut-4

Paras siivousvinkki stressittömään pikkujoulun viettoon: sammuta valot ja sytytä pari kynttilää. Kaikki varmasti viihtyvät, vaikket olisi ehtinyt imuroida saati jaksanut asetella joulukukkia keskelle pöytää. Vieraat tulevat viettämään aikaa ystävien kanssa, eivät arvostelemaan kotiasi tai joulusisustustasi.

2016-12-17-stellaharasek-pikkujoulut-5

Suosittelen stressivapaata reseptiä samppanjaa ja jotain suolaista pikkujoulujen lisäksi mihin tahansa rentoihin kemuihin. Yksinkertaisin versio on samppanjaa ja sipsejä, se on todettu toimivaksi monta kertaa. Ruokaisampi versio samasta on samppanja ja pakastepizza. Kaikki rakastavat samppanjaa, pizzaa ja varsinkin iisejä iltoja, kun kenenkään ei tarvitse ahertaa tuntikaupalla keittiössä.

2016-12-17-stellaharasek-pikkujoulut-6

Koska alkoholilaki, kaikkea saa kommentoida paitsi alkoholia. Leppoisaa lauantaita ruudun sille puolen!

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

18 thoughts on “Resepti rentoon illanviettoon

 1. Tuo resepti on testattu, mutta koska alkoholin kommentointi on kielletty niin ei siitä sen enempää.

  Ihmettelen miksi postauksen alussa ei ole mainintaa yhteystyöstä, vaikka tämä tuleekin aika nopeasti ilmi, niin silti eikö tällaisissa yleensä ole siitä maininta?

  • Moikka,

   yhteistyömaininta puuttuu siksi, että tämä kirjoitus ei ollut tuotettu yhteistyössä. Kaupallisessa yhteistyössä kirjoitus on sovittu, suunniteltu ja aikataulutettu yhdessä asiakkaan kanssa, ja siitä maksetaan (yleensä rahallinen) korvaus.

   Sitten on erikseen ne tilanteet, joissa kirjoituksessa esiintyy jokin blogin kautta saatu tuote. Piilomainontaa koskeva laki sanelee, että tekstistä on käytävä ilmi, että tuote on saatu ilmaiseksi. Jos kyseessä on alkoholituote, on lisäksi noudettava alkoholimainontaa koskevaa lakia, jonka mukaan bloggaajan on huolehdittava siitä, että alkoholiaiheista sisältöä ei kommentoida.

   Ymmärrän, että näiden ero voi olla lukijan kannalta vaikea hahmottaa, mutta toivottavasti tämä selvensi!

   • Ok, selvensi hyvinkin, kiitos . Ei tosiaan “maallikko” aina hahmota näitä eroja :)

    Jos tämä olisi ollut yhteistyö sanan varsinaisessa merkityksessä niin ei varmaankaan olisi saanut kommentoida ollenkaan. Toivottavasti se menee vielä lain puitteissa, että tuo resepti on tosiaan testattu ja toimii vaikka lihapiirakan kanssa :D

 2. Pakko kommentoida liittyen tähän Suomen “järkevään” lainsäädäntöön; missä muussa maassa johonkin tiettyyn ryhmään kuuluvan tuotteen kommentointi on kielletty……?! Mikä pointti tällaisella lailla edes on? Ymmärtääkseni elämme maassa jossa pitäisi, huom PITÄISI, olla sananvapaus. Hah, sanon minä, näennäissananvapaus ehkä. Miten se muka toteutuu tässä? Oikeasti ihan mielenvikaista.

  Ja tämä ei siis ollut, Stella, tarkoitettu millään tavalla sinulle kritiikiksi, vaan ihan pelkästään ihmettelin tosiaan tämän maan lainsäädäntöä. Ihanan tunnelmallisen näköinen kattaus teillä. ♡♡ xx

  • Joo, oon sun kanssa aika lailla samaa mieltä. Alkoholimainontaa koskevan lainsäädännön tarkoitus on suojella kuluttajia alkoholimainonnan turmiolliselta vaikutukselta, mutta minusta sitä koskevan keskustelun kieltämisellä on lähinnä päinvastainen vaikutus.

 3. Kynttilävalaistus pelastaa kyllä paljon, mutta kukas on tämä komea pitkätukkainen mies…?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.