Parempi muotiputiikki puhelimessa

Yhteistyössä Zadaa

Ystäväpiirissä on viime kuukausina noussut uusi ilmiö: kovin monet hankkivat tavaransa useammin käytettynä Facebookin kierrätysryhmistä kuin ostavat ne uusina kaupoista. Ei ihme: käytetyn suosiminen on edullisempaa ja ekologisempaa kuin uuden ostaminen. Sitäpaitsi laadukas tavara kestää hyvin omistajalta toiselle.

Kierrätysryhmissä kalastus vaatii kyllä kärsivällisyyttä. Sen huonot puolet ovat hutiostokset (vaatekoot osuvat usein vähän vinksalleen, kun sovitusmahdollisuutta tai tarkkoja mittoja ei ole) ja ennen muuta se, että somessa pitää päivystää skrollaussormi krampissa, jos haluaa löytää valtavasta tavaratulvasta jotain itselleen kiinnostavaa. Suurin osa kamasta on kuitenkin vääränkokoista, vääränlaista tai muuten vaan juuri itselle tarpeetonta.

2016-05-16-stellaharasek-zadaa-1

Olen ostamisen lisäksi myynyt ryhmissä paljon tavaraa. Monet sitä kokeilleet pystyvät varmaan allekirjoittamaan tämän: myyjän näkökulmasta hermoja kiristää myös somekirppisten loputon säätö ja sekoilu. Tiedätte kyllä: AV! YV! JONO! VARAAN SISKONSERKUNKAIMALLE! Ja kaksi päivää myöhemmin: VAPAUTAN! Argghhh.

2016-05-16-stellaharasek-zadaa-2

Otinkin ilolla vastaan suomalaisen startupin, Zadaan esittämän yhteistyöehdotuksen. Jaa että mikä Zadaa? Se on älykäs mobiilisovellus, joka löytää käyttäjilleen istuvia vaatteita yhdistämällä samankokoiset ja -henkiset pukeutujat. Sovelluksessa jengi myy ja ostaa vaatteita ja asusteita vaatekaapista toiseen puhelimen välityksellä. Kaikki tapahtuu puhelimen kautta tuotteiden kuvaamisesta maksusuorituksiin ja toimituksen sopimiseen, turvallisesti ja iisisti. Tätä todellakin suosittelee mielellään.

2016-05-16-stellaharasek-zadaa-3

Kärsimättömälle oli posiitivinen yllätys, että sovellus on supersimppeli. Rekisteröidyin Facebookin kautta ja lisäsin profiiliini vartalotyypin, pituuden, painon, kengännumeron ja muut muodin ostamisen kannalta olennaiset mitat (ei huolta, strategiset mitat voi halutessaan piilottaa julkisesta profiilistaan). Sen jälkeen sovellus täytti feedini myynnissä olevilla vaatteilla, jotka sopivat juuri minulle. Ei tarvitse enää selata satoja ilmoituksia läpi löytääkseen vaatteita, jotka ovat oikeankokoisia – kengistäkin voi klikata näkyviin ainoastaan ne, jotka sopivat omaan jalkaan. Tuotteita voi hakea myös lempimerkkiensä perusteella, tai vaikkapa sen mukaan miten lähellä ne sijaitsevat. No haloo, ihan superkätevää.

Kun tuotteita selatessa osuu vastaan tyyppejä, joiden kanssa natsaa sekä koko että tyylitaju, heitä voi alkaa stalk… seurata, jotta mikään myyntiin tärähtävistä aarteista ei mene ohi. Sovellus on siitä fiksu, että se alkaa muutenkin tarjoilla makuusi mätsääviä tuotteita oppiessaan tyylistäsi samalla kun ostat ja myyt.

2016-05-16-stellaharasek-zadaa-4

Tein viikonloppuna ensimmäiset kauppani ja selvisi, että kaikki Facebookin kierrätysryhmistä tuttu säätö on todellakin karsittu pois. Ei varaussekoilua, jonotusrumbaa, tinkaamista tai kauppakumppaneita, joista ei kuulu enää mitään siinä vaiheessa kun pitäisi tavata. Tuotteen saa se, joka sen ensimmäisenä siirtää ostoskoriinsa ja maksaa. Niin yksinkertaista! Jos jotain sattuisikin, Zadaassa on turvallista käydä kauppaa, sillä sovellus ei siirrä maksua myyjän tilille ennen kuin ostaja on kuitannut, että tavara on vaihtanut omistajaa ja se on sitä mitä luvattiin. Toimitus hoituu postitse tai treffaamalla – myyjänä saa määritellä mitkä vaihtoehdot hänelle passaavat, ja ostaja sitoutuu niihin klikatessaan tuotteen ostoskoriinsa.

2016-05-16-stellaharasek-zadaa-5

Meiltä ei näköjään ole mahdollista ottaa kuvaa taltioimatta yhtä manaavaa mäyräkoiraa.

Listasin viikonloppuna myyntiin nipun kaapista karsittuja vaatekappaleita, jotka ovat minulle vääränkokoiset tai muuten jääneet käyttöä vaille. Se oli yhtä yksinkertaista kuin ostaminenkin: nappasin puhelimella kuvat, lisäsin tuotteen tiedot ja päätin hinnat. Zadaa ottaa myynnistä provision, jonka suuruuden näkee samalla kun määrittelee tuotteilleen hinnan: jos naputan paidan hinnaksi vaikka kaksikymppiä, saan siitä itselleni 16,66€.

Jos haluatte kurkata myynnissä olevat tuotteeni, minut löytää palvelusta nimellä Stella H. Lisäilen lähipäivinä varmasti vielä muutakin, sillä tämä osoittautui koukuttavan käteväksi ja kaapissa on vielä kaikenlaista kamaa, joka etsii uutta kotia.

2016-05-16-stellaharasek-zadaa-6

Kuuma vinkki kiinnostuneille: jos innostutte lataamaan sovelluksen ja rekisteröitymään, saatte 5€ shoppailurahaa käyttämällä meikän kampanjakoodia SH3497. Myös te saatte rekisteröidyttyänne oman kampanjakoodin, jonka voitte halutessanne antaa eteenpäin ystäville ja tutuille. Kun he tekevät sovelluksessa ensimmäisen ostoksensa, siitä kilahtaa kiitoksena toinen vitonen teidän tilille.

Voit ladata Zadaan joko App Storesta tai Google Playsta – vai joko olet käyttäjä?

Kuvat minusta Jarno Jussila

12 thoughts on “Parempi muotiputiikki puhelimessa

 1. Kuulostaa hyvältä. Mutta voiko ehdotukset kytkeä pois että halutessaan voi katsoa kaikkia myytävänä olevia tuotteita? Niin ja onko tuo pelkästään vaatteiden myyntiin vai voiko siellä myydä muutakin itselle turhaa tavaraa?

  • Hmm, en ole itseasiassa ihan varma! Palvelua kyllä kehitetään jatkuvasti, joten kaikki ehdotukset kannattaa heittää ilmoille – uskon, että ne tavoittavat täältä oikean tiimin.

   Palvelu on tarkoitettu tosiaan pelkästään vaatteille, asusteille ja kengille, mutta eihän sitä tiedä, jos se joskus laajenee muuhunkin.

 2. Joo toi haku on tosi kökkö. Tulee paniikki vankilassa-olo, kun ei oikein vapaasti pääse selaamaan kaikkea mahdollista. Tuo on musta pikemminkin rajaava kuin auttava toi vartalomääräin.

  • Voih, ymmärrän kyllä senkin! Itse koen sen helpottavana, kun ei tarvitse turhaan selata läpi kaikki XS- ja XL-kokoiset vaatteet, jotka eivät kuitenkaan itselle sovi.

 3. Rekisteröidyin!Pitää heti laittaa kamaa myyntiin:)
  Brändejä selailin,siel ei ihan kaikkia löydy,esim Alexander Wang, joka on kuitenkin tosi tunnettu!
  Yritin myös hakea myyjän tunnuksella(esim Stella H, Marja K..) tuotteita,mut en löytänyt paikkaa,josta hakea? Help!

  • Voih! Kokeile hakea vaikkapa merkkiä Mos Mosh tai Acne, niillä pitäisi löytyä mun myynnissä olevia tuotteita ja sen kautta löytyy muutkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.