Villi ja kaunis

Muina kukkamuijina täältä kanssatovereille huutelen, että tsekatkaapa Erottajankadun Urban A kun kuljeskelette seuraavan kerran kulmilla. Skandinaaviseen minimalisiin keskittynyt kauppa on muutenkin kiva, mutta muuttui juuri kivemmaksi, sillä sen tiloihin avattiin kukkakauppa nimeltä Wild Things. Peikonlehtiä, kentianpalmuja, pieniä kaktuksia ja mehikasveja – ja huumaavia kukkakimppuja.

2016-09-27-stellaharasek-wildthings-1

Ostan harvoin valmiita kukkakimppuja – ne eivät ikinä oikein osu omaan makuun – mutta Wild Thingsin päivän kimpusta on tullut poikkeus sääntöön. Rönsyilevät kimput kootaan kauteen sopivista kukista ja lehdistä eikä lopputulos ole yhtään imelä, vaan villi ja kaunis. Kyllä kiitos.

2016-09-27-stellaharasek-wildthings-22016-09-27-stellaharasek-wildthings-32016-09-27-stellaharasek-wildthings-4

(Osoite päivitetty vuonna 2019)

Wild Things @ Urban A
Fredrikinkatu 18, Helsinki

12 thoughts on “Villi ja kaunis

 1. Ooh, kiitos vinkistä! Oon leikkokukkafani, kaikki multiin tungettavat mä tapan. En tahallani, mutta kuitenkin. Paitsi yhden orkidean oon pitänyt jo vuoden (!!) hengissä, mutta siinäkin taitaa olla salaisuutena, että unohdan joskus pariksi viikoksi että mulla on sellainen :D Ja kyllä mä sille juttelenkin. Yleensä pyytelen anteeksi, että laiminlyön. Mutta joo, siis upeen näköisiä kukkia, meen heti kohta hakemaan puskan itselleni :)

  • Nuo orkideat! En ymmärrä, edustavat jotain korkeampaa elämänmuotoa. Meillä pysyy hengissä vain sinnikkäät palmut ja kaktukset, eikä siksi muita paljon löydykään. Ainiin, oliivipuut, mutta niistä huolehtiikin mies.

   • Minä tapoin juuri kaktuksen. Se mätäni. Edellinen hajosi atomeiksi kuivuuttaan. Oikeasti, en tunne ketään, siis KETÄÄN niin surkeaa kotifloristia kuin minä. Kaktukset elävät aavikoilla karuissa oloissa kymmeniä vuosia, mutta kun sellaisen tuo tähän residenssiin niin kuolema korjaa kasviparan kuukauden sisällä. Uskomatonta…….

    Ja tuo kimppu on kyllä ihana, juuri sopivan villin näköinen eikä liian vimpan päälle. Kerään itse usein puolukanvarvuista kimpun sisälle, tykkään sen karusta kauneudesta. Kesäkukista suosikki on kielo.

    • MINÄ YMMÄRRÄN. Silloin kun muutin kotoa pois, mun äiti antoi pätkän jotain mikä vaan kasvaa joka suuntaan eikä mukamas kuole millään, tiesi että oon paska näissä. 3kk ja se oli kuollut. Ostin itse sen jälkeen takuuvarman kaktuksen, 5kk ja dead. Se on taitolaji, tuo tappaminen.

     • HAHAHA! Niin on. Mun äiti on vieläkin sua taitavampi, sen käsissä ei pysy mikään elollinen kuukautta pidempään hengissä. Olen tulkinnut, että ne vaan luovuttavat.

    • Kielo! Se on kans yksi omista suosikeistani. Ja hahahah tuota kaktusta… I feel you. Olen mäkin muutaman kaktuksen nitistänyt ennen kuin opin, että niitäkin pitää joskus kastella.

 2. Siis joo! Aivan ihana! Just tuon näköisiä villimpiä kimppuja mäkin ostaisin kotiin jos niitä saisi kaupoista!

  Kuinkakohan palkon tuollainen kimppu kustantaa?

  • En tiedä onko hinta joka päivä sama, mutta tämä kimppu maksoi muistaakseni 18 euroa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.