Marraskuu väreissä

powered-by-nikon

Otapa vaihteeksi värikuvia, huuteli joku hetki sitten. Auts! Myönnän, kiusaus nähdä maailma mustavalkoisena on välillä kova. Rakastan mustavalkokuvien iättömyyttä, tapaa jolla ne pysäyttävät ajan ja tiivistävät tunnelman olennaiseen. Mutta otan minä värikuviakin. Ei tämä marraskuu nimittäin ihan pelkkää harmaata ole ollut, vaikka juuri nyt siltä tuntuukin. Kuviin osui syksyisiä lempivärejäni: Korkeavuodenkadun ja Kapteeninkadun kukkakauppojen kadulla värjöttelevät kanervat. Sininen hetki auringonlaskun jälkeen, kun koko kaupunki hohkaa koboltinsinisenä. Liukuvärjätty taivas. Sikalan valot, jotka johdattavat kotiin.

2016-11-30-stellaharasek-november-12016-11-30-stellaharasek-november-22016-11-30-stellaharasek-november-112016-11-30-stellaharasek-november-32016-11-30-stellaharasek-november-42016-11-30-stellaharasek-november-52016-11-30-stellaharasek-november-62016-11-30-stellaharasek-november-72016-11-30-stellaharasek-november-82016-11-30-stellaharasek-november-92016-11-30-stellaharasek-november-122016-11-30-stellaharasek-november-10

Kuviin ja valokuvaamiseen liittyviä toiveita saa edelleen esittää! Moni aiemmin esitetyistä onkin työn alla. Kommenttiloota on teidän, antakaa palaa.

Kirjoitus on osa yhteistyössä Nikonin kanssa toteutettua juttusarjaa, jossa katsotaan maailmaa linssin läpi ja otetaan kuvia, joita te haluatte nähdä.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

18 thoughts on “Marraskuu väreissä

 1. Tuo surullisen näköinen naama lasioven takana, en ehkä kestä! ♡♡♡

  Sun kuvat on aina ihania. Jos olisi pakko laittaa kärkeen joku suosikkiaihe, niin kaupunkikuvat sykähdyttävät jostain syystä aina. Etenkin illalla/yöllä otetut. Osaat kuvata Stadista sellaisia paikkoja joita rakastan, ja selaan aina kuviasi moneen kertaan ihan fiiliksissä. ♡

 2. Mitkä sävyt! Todella kauniit kyllä. Haluaisin nähdä kuviasi talvisesta Helsingistä. Sitten kun se talvi tulee..

 3. Oi mitkä värit! Mä kyllä tykjään todella paljon sun/teidän mustavalkokuvista, mutta onhan nämäkin nyt kerrassaan herkulliset.

 4. Hah, en ole kyllä ikinä kiinnittänyt sen suuremmin huomiota kuviesi mustavalkoisuuteen :-) Ovat vissiin niin täynnä tunnetta, että värillä/värittömyydellä ei ole väliä :-)

 5. …tuo toinen kuva. Sulatti sydämeni.

  Ja niihin toiveisiin: Kaikki kuvasi ovat aina upeita. Rakastan niitä siksi, että niissä on tietynlaista eptäydellistä. Vaikka ne ovat kauniita, ne eivät ole kiiltokuvia joista en niinkän välitä. Paitsi joskus, koska poikkeus tekee säännön.

  Ehkä yksi toive voisi olla lapset. Niiden liike ja meininki, kaikista mieluiten sisätiloissa koska se lienee haastavinta. En tosin tiedä miten se käytännössä onnistuu koska lapsen nettiin laittaminen on kyseenalaista, mutta ehkä tietty kuvakulma tai rajaus sitten ratkaisi.

  • Kiitos! Laitetaan toive korvan taakse ja katsotaan josko tulisi tilaisuus toteuttaa tämä. Lapsia on ihana kuvata, ovat niin välittömiä eikä niillä ole vielä aikuisen itsetietoisuutta.

   Ja kiitos kauniista sanoistasi – ihana kuulla, että olet tykännyt xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.